דיכאון הרבה אחרי לידה...

אחת מכן

New member
../images/Emo7.gifדיכאון הרבה אחרי לידה...

קודם כל אני אפתח בזה שאני לא משתתפת קבועה כאן בפורום. גולשת בעיקר בפורום שכן ןעןד כמה פורומים. נכנסתי בשם בדוי כי איני מעונינת שיזהו אותי (הבושה,הבושה...
). ועכשיו לבעיה. אתן חושבות שיש דרגות ל"דיכאון אחרי לידה"??? ילדתי את ילדי הראשון לפני כמה חודשים. הריון קשה, לידה מסויטת, טראומה קשה מהבי"ח, החלמה מזויעה, בעיות הנקה, והתאוששת איייייייייייייטיייייייייייייתתתתתתתתתתת!!! כמו שאמרתי עברו כבר כמה חודשים ואני עדין מרגישה זוועה, אמנם לא פיסית אבל בתוכי אני שבורה. מרגישה לגמרי לא מחוברת לילד האהוב שלי, כלומר מתה עליו, לא יכולה לצאת מהבית בלעדיו, אבל בפנים אני מרגישה שהוא כאילו לא שלי (אמרו לי שזה סימפטום הקיסרי ), טראח ניתוח, התאוששות, והנה ": שלום זה הילד שלך"... לכי תסבירי להם שלא הרגשתי את הלידה , לא הרגשתי אותו באמת יוצא ממני, וכאילו הביאו לי אותו עטוף יפה בבגדים ולרגע הרגשתי שהביאו לי ילד לשמור עליו... עם התחושה הזו אני מסתובבת עד היום, ילד חמוד בלי התחושה האמיתי של החיבור. (אני כותבת את זה ובוכה...). מעבר לזה אני מתפקדת נורמלי לחלוטין. שמחה (יש גם ירידות), יוצאת מהבית, חיה עם בעלי , חזרנו לעצמינו (יש גם כאן ירידות) ובגדול גדול- הכל בסדר. ושוב, אני חיה בתחושה של דיכאון, אין לי ספק "שחטפתי אותה" בפוסט טראומה שאחרי הלידה. ומכאן אין לי מושג אייך לעלות. המצב לא חמור כמובן, וחוץ ממני ובעלי היקרררררר אף אחד לא משער לעצמו שזה המצב, כי כמו שאמרתי אני לגמרי משדרת "העסקים כרגיל"... אני מאוד מאוד רוצה לפתור את הבעיה לפני שהיא תחמיר והשלב הראשון היה להודות בזה שאני ללא ספק בדיכאון. השאלה שלי קודם כל מה עושים? דבר שני אם בכלל קיים דבר כזה שאחרי כמה חודשים טובים אפשר להגיע למב כזה? ואם מישהי במצב דומה לשלי. לתשובתכן אודה.

השלב הראשון...

לדעתי, ומה שאני עושה במצבים כאלה הוא לנסות לפצח את החידה... "למה אני בדכאון". אפשר להאשים את הקיסרי או את ההורמונים אבל נראה לי יותר יעיל לשאול את עצמך באמת מה קורה? מה מפריע לך? מה חסר לך? התינוק עושה כזה שינוי עצום בחיים שאני חושבת שמאוד ריאלי שמשהו בשינוי הזה מגיע אלייך ומשפיע עלייך ככה. לפעמים אני מוצאת את עצמי עצובה או עצבנית במשך הרבה זמן יחסית, השלב הראשון בדרך כלל הוא לזהות שאת במצב כזה, ונראה שעשית את זה כי זה מציק לך וכתבת הודעה בפורום. אצלי השלב השני שמגיע הוא פשוט לחשוב, לקחת קצת זמן לבד ולחשוב ולנסות להבין. אחרי זה, מה לעשות כבר תלוי במה הבעיה שאת חושבת שישנה מאחורי הדכאון.

אחת מכן

New member
החידה פוצחה.

הטראומה מההריון,הלידה,ההחלמה היתה "גדולה" עלי. גם אני קראתי "סיפורי ידה מרגשים בפורומים. גם אני חלמתי על דבר כזה ולצערי לא זכיתי לשום דבר מרגש (חוץ מכמובן בן מקסים). הבעיה היא שעם כל זאת אני "תקועה" עדין שם. בלידה, בניתוח, בבית חולים, בימים הראשונים של ההלם, בחודש וחצי הראשון שבכיתי ללא הפסקה... בקיצור-לא מצליחה להמשיך הלאה...

טיפוטף

New member
אמנם לא עברתי את זה. אבל השאלה

הראשונה שעלתה לי לראש... ניסית ללכת לפסיכולוגית? כמה זה שכיח? שכיח למדי, ממה שאני שומעת בפורום ובחיים ה"אמיתיים". וכנראה שיש דרגות שונות, גם כאן בפורום היו למיטב הבנתי "דרגות שונות". אני מאוד מאמינה בפסיכותרפיה, כפי שנשמע אצלך זה ממש "פוסט טראומטיק סינדרום", שאת צריכה לעבד בינך לבין עצמך ולמה לא להיעזר באשת מקצוע? אולי יש פה מישהי שיכולה להמליץ לה על מישהי טובה?

hagaram

New member
מאיזה אזור את?

יש לי מישהי מצוינת. טיפ שלי, קבלי את עצמך קודם כול, כן זה קשה, ההורמונים, החיים שהשתנו פתאום, החלום על הלידה המרגשת, כל מה שאת מרגישה הוא בסדר!!!! וזה הכי חשוב שתדעי!!! קבלי את עצמך - זו חצי עבודה, אני חושבת!!! אני מתארת לי שברגעים כאלה/ מצבים כאלה - רגשות האשם נוראיים ויכולים לפעמים לטשטש את הבעיה האמיתי, לכן חשוב מאוד לנטרל אותם ולא בושה לפנות לעזרה - להפך, תעשי את זה למען עצמך ולמען האוצר הקטן שלך!!!!

T noki

New member
אני יכולה להמליץ באיזור הצפון

(חיפה). ויותר מאוחר אוכל להתייחס להודעה כי יש לי הרבה מה להגיד, גם אישית וגם מקצועית.

daldan

New member
קודם כל את לא הרבה אחרי לידה

ארבעה חודשים זה ממש עוד תקופת התאוששות (ויש שאומרים שלפעמים גם עוברת שנה עד שמתאוששים מהלידה ובעיקר מהשינוי שהיא יוצרת), אז את יכולה להקל על עצמך. דבר נוסף - דכאון אחרי לידה יכול לאבחן גם רופא משפחה ולרשום לך כדורים לטיפול. אף אחת כאן לא יכולה ממש לאבחן את מצבך באופן וירטואלי, ולכן מומלץ לפנות לרופא משפחה. התחושות שאת מתארת (חוסר התקשרות לילד) הן מוכרות, לא כל האמהות מיד מתחברות לילד שלהם - זה תהליך ואם מלווה לזה גם דכאון זה יכול להאריך את החיבור לילד. אז על תקשי על עצמך, אל תשפטי את התחושות שלך לחומרה - את בסך הכל רק ארבעה חודשים אחרי הלידה!!! ודבר אחרון אני מקשרת לך שרשור שהיה כאן ממש לפני כמה ימים, תקראי את כולו - יש שם גם קישורים לקומונה בתחום (אני חושבת שהיא סגורה אבל תשלחי מסר למנהלת הקומונה) וגם מידע נוסף.מקווה שעזרתי ולו במעט.

דפנה מי

New member
אין לי מושג בכל הנוגע לניתוח קחסרי

והתחושה אחריו, אבל הדכאון אחרי לידה יכול להיות קיצוני החל מחוסר תפקוד כללי וטוטאלי ומחשבות אובדניות וחוסר חשק מוחלט לטפל בילד וחוסר תפקוד וכלה - נראה לי הכי קל מצב רוח מלנכולי, אי שביעות רצון ודכדוך מסויים. הייתי מציעה להתייעץ עם בעל מקצוע (יש לי המלצה בשבילך אם תרצי, באזור המרכז/שרון) אפילו שיחה חד פעמית כדי לברר מה הסטטוס שלך ואם בכלל יש צורך לטיפול או שבמידה מסוימת עד עדיין בהסתגלות - הצטרף למשפחתך יצור חסר אונים ותלוי בך (בעיקר) לפני 4 חודשים ואולי קלטת לא מזמן שהוא שם והוא משתנה גם כל יום ואין יום אחד דומה לקודמו ויש כאלה שזמן ההסתגלות שלהם יותר ארוך. מבחינתי - אין לך מה להתחבא, זה לא פגם ולא מום ואת לא פסיכית ולא משוגעת - את יותר רגישה ויותר רגשנית ותשתדלי גם להתחבר למי שמבין ואוהב את הרגישות הזו בך ולא רואה בך משהו מעיק ומתסכל ומתעלק עליו ובכיין וקוטרית

../images/Emo24.gifהמצב שאת מתארת

לא פשוט. זה שאת מודה שאת בדיכאון זה שלב ראשון בדרך לפתרון. השלב הבא? לדעתי את כבר יודעת את התשובה - טיפול פסיכולוגי. אני במקומך הייתי משתפת את המשפחה הקרובה לי (הורים, אחים - לא מעבר לזה) במצב, כי ייתכן שהדברים יפרצו החוצה בדרך זו או אחרת, בעקבות הטיפול או בלי קשר אליו ואת זקוקה לתמיכה ללא תנאי. לגבי הקשר לילד - לא חושבת שזה סימפטום של קיסרי. זהנובע מהבעיה שאת כבר מכירה בה. וזה ניתן לריפוי. את נשמעת לי בחורה בעלת ראש על הכתפיים ועם רגליים על הקרקע. את נשמעת מודעת לעצמך וחזקה מאוד. ואת יכולה לעזור לעצמך. מאחלת לך המון אושר ובריאות שלמה!

אפרת12

New member
דבר ראשון ברוכה הבאה אלינו

דבר ראשון נכון עשית - העלית את הדברים על פני השטח והודית שיש בעיה כלשהי. 4 חודשים זה לא הרבה אחרי לידה, למרות שלכאורה מצפים ממך כבר לחזור לחיים הסדירים (למשל - מי שעובדת כבר אמורה היתה לסיים את חופשת הלידה). לא אכביר במילים, כי כבר אמרו לך פה - אנא פני לייעוץ מקצועי. אני חושבת שהדרך שבה את מטפלת בנושא היא טובה - בכך שאת משתפת את הבעל, בכך שאת רוצה למנוע הידרדרות. אז הצעד המתבקש והנכון הוא זה, ואפשר היום לקבל סיוע גם דרך קופת החולים.
ומקוה לשמוע ממך בשורות טובות.

למעלה