תנ"ך הסטוריה ואמיתות
תנ"ך, היסטוריה ואמיתות : לכל הרוקדים, ובמיוחד ל"שוגי", "מירי" ו"חבר של". ראשית על התנ"ך וההיסטוריה שבו – בניגוד לעמים אחרים, לא מוסתרות בתנ"ך שגיאות של אישים או אף מעשי עוול ואכזריות. נראה לי שדווקא בגלל זה אני אוהב לקרוא בו. אין שם צדיקים גדולים וגם האנשים הגדולים ביותר בעמנו מוצגים כבני אדם עם תאוות, שנאות ושגיאות. ואכן צדקה מירי כשדחתה את נסיונם ש אנשי ש"ס להצדיק כל שטות של מנהיגם. אצל היהודים אין צדיקים מושלמים, כולם בסה"כ בני אדם "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". ואין זה גורע מגדולתם. בקשר למה שאמרה שוגי ידידתי – "אנו יכולים למצוא בתנ"ך עוד הרבה מעללים של מלכינו הנהדרים שמביישים את כבודם. אולם חזלנ"ו תמיד ימצאו צידוק ופירושים חיוביים למעשים הללו..." כבר נאמר "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו". וזה בדיוק מה שמנסים לעשות "חזלנו", בניגוד למר שליו השטחי, הם מנסים להבין את הזמן והמקום, לא מנסים להראות כאילו המעשים אירעו אמש בין "גולדה" ל"הדר-יוסף", במסגרת חוג ריקודי עם. מנסים להבין ועם זאת לא מסתירים את דעתם, אם הגיעו למסקנה ש"הבחור" לא התנהג כיאות. בהקשר ל"אכזריות" לכאורה, עליה מלינים "שוגי" ו"חבר של". אספר לכם סיפור מנקודת ראות של היום, סיפור על המלך הכי נחמד שהיה, המלך שאני מכנה "המלך השמאלני", עליו נאמר : "כל המרחם על אכזרים, סופו שמתאכזר לרחמנים" (מישהו מכם יודע למה?). באותם זמנים, נחגג ראש-חודש בסעודה חגיגית. הג´ינג´י שהוזמן לסעודה פחד לבוא כי חשש שהמלך "הרחמן" (על מי הוא ריחם?) מתכוון להורגו. הג´ינג´י ביקש מבנו של הרחמן הידוע לבדוק אם אכן יש סכנה לחייו. ובן המלך הודיע לו שאכן, מוטב שלא יבוא. בזמן הסעודה, משראה המלך שהג´ינג´י לא הגיע, חשד בבנו ואף קילל אותו (בקללה הערבית הידועה – "ערוות אימך"). כמו הרבה יהודים רחמנים, לא ריחם אותו "מחפש אתונות" על בני עמו, כאשר חשד כי הג´ינג´י מתחבא בנוב שהיתה עיר כהנים ברמה"ג, רצח את כל יושבי העיר (טוב, נו, הם היו מתנחבלים, אז מותר להרוג אותם). לסיכום עם אינטרפטציה לימינו – נחמד להיות יפה נפש ולגנות את אלו המגינים עליכם. מאד "מתקדם" ו"פתוח" להאשים את היהודים (ורוכבי האופניים) בכל עוולה. אבל אל תשכחו שאתם יכולים להמשיך לרקוד בשלווה ולגנות את היהודים רק בזכות אלו הלוחמים ועושים את "העבודה המלוכלכת", בזמן שאתם שומרים על "טוהר המידות" ו"נקיון כפיכם". **** מהזקן שעדין משרת במילואים בגלל שיש צעירים שמשתמטים. צעירים משמאל ומימין, חרדים וחילונים, כל אחד והאידאולוגיה שלו, אידאולוגיה של השתמטות.