היום הכנסנו את אמא לבית הורים

דורני

New member
../images/Emo7.gifהיום הכנסנו את אמא לבית הורים

לאחר שניסינו עובדת זרה, ששרדה 3 שעות כי אמא התעללה בה (הבטיחה שכך תעשה ואכן כך עשתה), ואחרי שהיתה תקופה במרכז יום - שם היתה מאושרת אך הלכה רק בימים יפים, בימים גשומים הסתגרה בבית ושכבה כל היום במיטה. אימי אלמנה ואני ואחותי לא גרות בעיר מגוריה כך שהיתה בעיה עם המחצית השניה של היום כשהיתה לבד. לא לקחה את התרופות בזמן, או לא לקחה בכלל, או בלבלה ביניהן, לא התקלחה מספר ימים, היתה אוכלת רק במרכז היום ומעבר לכך בבית הסתפקה רק בקפה ועוגיות. הזניחה עד מאוד את הבית ופעם אף השאירה את הגז פתוח. לפני יותר מחודש הבאנו אותה לעיר מגורינו והיא התגוררה עם אחותי. הבנו שאנו צריכים להזדרז ולמצוא עבורה סידור של בית אבות. לאחר חיפושים מצאנו משהו נחמד בגדרה. אוף, לא היה קל, אמא בכתה על שהגיעה למצב שצריכה בית אבות, היא לא מוכנה לקבל את מצבה, למרות שכל הזמן אומרת שנמאס לה שיש לה בעיה בזכרון. בכל אופן הרופאה שקלטה אותה אמרה שהיות ואמא במוסד בו היא לא מהווה סיכון לעצמה ו/או לסביבתה אין צורך ליטול אקסלון כפי שהמליץ הפסיכוגריאטר. מה אתם אומרים?

פנטזי1

New member
אני לא בטוחה שזו מטרת האקסלון

הכדורים שניתנים לאלצהיימר ניתנים כדי לעכב את הדרדרות המחלה,כמובן שנותניים אותם לפי מבחן המינימנטל,אם הציון בו נמוך אז אין טעם להמשיך,אבי קיבל אריספט 6 שנים בערך עד שהפסיקו לו כי כבר לא היה טעם ,הוא קיבל גם אביקסה תקופה מסוימת וגםאת זה הפסיקו בבית האבות ,הפסיכיאטר אמר שאין טעם להמשיך בתרופות האלה.

דורני

New member
בשיחה שהתקיימה היום עם האחות הראשית

היא אמרה שתרופה זו מיועדת לאנשים שנמצאים עדיין בבית ולא בבית אבות. כשאמרנו שהבנו שתרופה זו מעכבת במעט את קצב המחלה אמרה שניתן לקבל תרופות אחרות. אז אנחנו מחכים לבדיקת הרופא ונראה על מה הוא ממליץ. כרגע היא מקבלת אספירין ועוד ויטמין.

מה אני אומרת?

שלכולם יהיה טוב. תבואו לבקר אותה קצת יותר, לפחות על ההתחלה, כדי שהיא תרגיש שהמעבר רק גרם לה להרוויח לראות אתכם יותר. תגידו לה, בעיקר, שהמעבר הוא בגלל שהיא גרה בעיר אחרת ושהיא עושה לכם טובה כי אתם רוצים לראות אותה יותר. פשוט תקלו עליה.

אלונה מ1

New member
הספר "שבת" של איאן מקיואן

לחברי הפורום שלום וחג שמח מדי פעם קוראת בפורות וכשותפה לגורל תמיד מוצאת בו דברים רלונטיים שעונים על בעיות בהם אני מתחבטת. בדיוק עכשי קראתי קטע בספר הנ"ל שמתיחס לעניננו. בעמודים 185 ועד 196 מסופר על ביקור של הדובר אצל אימו החולה. הוא בעצמו רופא נוירוכירוג ולכן יש הסברים מדעיים של המחלה וכן תאור ההתנהגות האי התמצאות הדיבורים הלא רציונליים. לצערנו מאד אקטואלי לנו. תבורכו כולכם ביי.

לא הצלחתי לקרוא אותו

הוא משעמם בעליל. לקחתי אותו כי מאד אהבתי אתהספר "כפרה", התאכזבתי מאד.

למעלה