סיפור אמיתי על צער החורבן

אריאלה יקרה , כמה מרגש

אריאלה חברה יקרה , עכשיו אנו כבר בצום ט' באב ואני מרגישה בדיוק כמו אותה בחורה. כולם הלכו לבית הכנסת ואני בבית נראה לי פעם ראשונה קוראת את מגילת איכה ומיד מתחילה לבכות על הכל. במקור הייתי חילונית ולכן אני לא כל כך בקיאה בכל המנהגים. הילדים היו היום מאד עצובים בסעודה המפסקת כאילו פתאם חשו כמה אבא תלוי בהם וכמה הוא לא יודע מתי אוכלים , מתי הולכים ומה צריך לעשות. אנני יודעת אם ילך מחר בבוקר לבית הכנסת , יכול להיות שזה יהיה כבר קשה מדי תפילה ארוכה. מאחלת לכל חברי הפורום שצמים , שיהיה להם צום מועיל ויעבור בשלום. לגרשון , מזל טוב ליום ההולדת וגם לך אריאלה ולבנך בן ה 31 מזל טוב. מאחלת לכל עם ישראל שנזכה לגאולה בימינו אמן, לילה טוב ושקט לכולם , טובה

טובה'לה גם אישי כבר לא הולך

לבית הכנסת רק בערב שבת הוא לא רוצה ללכת וגם התפילות ארוכות בשבילו, לפני המחלה הוא היה מגיע בין הראשונים לבית הכנסת, האמת שהחולים שלנו לא חייבים במצוות, הסברתי לו שהיום ערב תשעה באב ומתחילים לצום ,איני יודעת עד כמה הוא הבין אבל אראה מחר אם הוא יבקש אוכל או שתיה ,אם ירצה אתן לו,בשורות טובות

hregev

New member
אריאלה וטובה יקרות

וכל שאר הצמים - שיהיה צום קל ומועיל ומשחרר את כל המועקות. חני

../images/Emo51.gifחני, מועקה היחידה שיש

לי מתי יבנה בית המקדש, ואראה בשיא תפארתו.

../images/Emo140.gif אחי יענקלה,כל אדם מקבל

את המגיע לו משמים, נכון ,אפילו אדם דתי שלא קיים את המצוות כמו שהקב"ה רוצה מקבל עונש.ה' שופט את העולם והאדם עלי אדמות, המוצר שלא הולך לפי היצרן ,מתקלקל, ולכן חייב תיקון,המחלות והסבל של האדם באות לתקן את נשמתו שיצא טהורה ממעי אימו וכשגדל התלכלכה בגלל שלא קיים את פי ה'. טוב לא פה המקום להתפלסף על חול וקודש אך לכל אחד יש חשבון לפי מעשיו.בשורות טובות

לא מסכימה...

מאוד מכעיס אריאלה יקרה מה שכתבת. אבי הוא אדם טוב ומעולם לא עשה רע לאף אדם אלא רק גמל חסדים ונתן מתן בסתר ללא חושבון ולחשוב שהמחלה זה עונש על דברים שהוא עשה . מזעזע אותי רק לחשוב על זה . אז איך את מסבירה לגבי תנוקות קטנים שלא עשו מאום בעולם והם חולים במחלות קשות ?! מצטערת אני ממש לא מסכימה איתך . וחוץ מזה איך תסבירי את הפסוק : צדיק ורע לו , רשע וטוב לו ?! צום קל

מסכימה איתך מקווה לנס

אנו בעולם הזה לא יכולים ואסור לנו לעשות חשבונות של הקב"ה. אין קשר בין המעשים הטובים/רעים לחיינו כאן. המאמין בקב"ה יודע שהגמול על מעשיו יהיה בעולם הבא ולכן לא מחפש כאן צדק כלשהו. אני לא מאמינה שכל החולים במחלות הדמנטיות וכל האחרות שלא נדע וכמו שכתבת ילדים קטנים שלא חטאו וחולים או פגועים , קיבלו את מחלתם או מומם בגלל משהו שפשעו, אלא שיש יד מכוונת בעולם ומי שלא מאמין, קורה לזה גורל ולא אנו שנשפוט. מה שנותר לנו הוא לגמול המון חסד , במיוחד עם אלה שזקוקים לנו כל כך ורק אנו יכולים לתת להם את הטיפול והיחס והאהבה בעולם הזה.עלינו לתת את המכסימום להורינו , לבני הזוג שלנו , לילדים ולכל המשפחה , כל אחד לפי יכולתו הריגשית והגופנית ורק נתפלל להמון כוחות. והכי חשוב שיבנה בית המקדש במהרה , שנצליח להתגבר על כל הוויכחים הפנימיים ורק נמצא את המאחד את העם היהודי. אמן, אריאלה יקרה , את בטוח תזכי לגמול רב בעולם הבא כי את כבר גמלת המון חסדים וממשיכה בדרכך הצדיקה. מקווה לנס יקרה , מה שלומך ומה שלום ההורים? שיהיה לכם רק טוב. צום קל ומועיל לכולם , טובה

טובה 'לה יש קשר לכל מעשינו כאן הן לטוב

והן לרע בטח מר גרשון לא יסכים בפורום לוויכוח אבל הכנסתי את הלינק של כל השאלות והתשובות למי שמעוניין לשאול ולדעת ,

אירילה

New member
היות ואנחנו פורום תמיכה ולא פורום דת ,

אני מבקש כי כל הנושאים העולים לדיון בענייני הדת יועברו במסרים בלבד. תודה גרשון

קראתי את בקשתך באיחור

קראתי אחרי שכבר הגבתי. אחרת לא הייתי מגיב בכלל, אבל לפחות קלעתי לרוח הדברים שלך. למדתי מזה שלהבא אקרא תגובות נוספות לפני שאני מגיב ולא אסתפק בפתיחת ההודעה הספציפית מהקישור במייל. אני לא צם, אבל אם אתה כן, שיהיה לך צום קל.

קורנית

New member
כשמישהו קרוב אלינו חולה

או, חס וחלילה, אנחנו בעצמנו, עולה הרבה פעמים השאלה "למה זה קרה לי. למה דוקא לי זה קרה" במלוא עוצמתה. חלק מהתשובות האפשריות קשורות בענייני דת ואמונה. אפילו ספר שלם בתנ"ך מוקדש לכך. לכן, אני חושבת, שאם אנשים מעליחם פה מדי פעם תהיות אמוניות, זה קושר מאד לתמיכה. לחלק מאיתנו זו ה-תמיכה. וראו את אריאלה הנהדרת והאופטימית. כך ש, גרשון יקר, זהו אינו פורום דת, אבל בהחלט פורום שניתן להעלות בו גם שאלות קיומיות שנובעות ממצבנו כבני משפחה לחולים באלצהיימר. ולמען הסר כל ספק - אין לי ענין בהחזרה בתשובה או בהחזרה לכוון השני. מבחינתי - איש באמונתו יחיה, כל עוד אינו כופה עלי אותה.||

אירילה

New member
אין לי בעיה עם מה שאת מעלה ,הבעיה מתחילה כאשר

הדברים מתחילים לצאת מהקשרם ואינם קשורים לתמיכה פרופר ,לא כל דבר מקושר לתמיכה וכאן יש לשים את הדגש לכך. ישנם פורומים אחרים העוסקים ספציפית בנושאים אחרים. תודה גרשון

בדיקה אצל רופא משפחה או אחר.

כאשר חולה אלצהיימר מסרב להגיע לרופא או לצילום,אולטרסונד האם קיימת דרך לשנות את סירובו.לאחרונה נירשמה לו תרופה נגד דיכאון רספידל אציין שאת התרופות הוא נוטל אני מגישה בעיה קשה היא סירוב להתרחץ וכל הקשור בנקיון. אני זקוקה באופן דחוף לעצה. בתודה רבה.

../images/Emo24.gifאחינועם היקרה

הבעיה עד כמה החולה מבין, האם הוא בתחילת המחלה? או כבר כמה שנים .לפי עניות דעתי ולפי החוויה שלי יש אפשרות לומר לו שללכת לרופא זה לטובתו והוא ירגיש הרבה יותר טוב. יש לומר לו בוא נלך לטיול ועל הדרך להביא אותו לצילום. לפני ההליכה לרופא תנסי לפתוח לו שירים שהוא אוהב. ללטף לחבק להראות לו צומת לב וביטחון כי זה מה שחסר לחולה. וכן בקשר לרחצה יש חולים שיש להם פחד לכל דבר והפחד מביא גם את הדיכאון ולכן צריך תמיד הקדמה של הרגשה של ביטחון לחולה לפני כל פעולה, זה מה שאני עושה לאישי. בשורות טובות

אמונה

אל לנו להכנס באתר זה לויכוחים תיאולוגיים. אני חילוני אבל מאמין בפסוק "צדיק באמונתו יחיה". חלק מהדתיים מאמין שהצרות שקורות בעולם הן עונש מאלוהים על חטאים שעשו ביודעין ולא יודעין. ישנם רבנים שמאמינים שאפילו השואה היתה הכרחית מהסיבה הזו של "תיקון העולם". דתיים אחרים מאמינים שכאשר אדם טוב נפטר, זה סימן שאלוהים אוהב אותו ורוצה שיהיה קרוב אליו. אני כחילוני לא מאמין לא בזה ולא בזה, אך מכבד דיעה אחרת כל עוד אינה גורמת או יכולה לגרום לפעולות ממשיות. אריאלה היא נשמה טובה ולא היתה לה חו"ח שום כוונה לפגוע. הרי גם אביה כלול בקטגוריה עליה כתבה, ולא רק אביך והיקירים שלנו. אני מבקש סליחה בשמך מאריאלה אם נפגעה מתשובתך. אגב, אני מניח שאת חברה בפורום שנכנסת בפתחפושת של "מקוה לנס". יעקב

gui1

New member
נראה לכם שחולי דמנסיה היו בזמן בית המקדש ?

אולי בכלל קמצא ובר קמצא היו אלצהיימרים אגרסיבים ?

למעלה