עזרה בפיענוח מעקב זקיקים

שלומית 1

New member
../images/Emo7.gifעזרה בפיענוח מעקב זקיקים

אני עושה כבר חודש שלישי מעקב זקיקים בחודש הראשון היה זקיק שלא התפוצץ, אבל בדיקת דם הראתה שכנראה היה ביוץ (רמות פרוגסטרון גבוליות) חודש אח"כ הזקיק נעלם בשלב מסויים - יום 20 בערך, אבל עדיין לפי בדיקת דם התוצאה לא מוחלטת. החודש... נמאס לי.... ביום חמישי היה זקיק של 22*23 מ"מ, והיום הלכתי לי בלב שמח אחרי סופ"ש סוער... והטכנאית אומרת לי שיש זקיק של 19 מ"מ.יום 22 למחזור!
אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות. היא אמרה שצריך לבוא ולראות עד שהוא מתפוצץ (עוד שניה אני אתפוצץ מעצבים). היא אמרה שהטכנאית של יום חמישי מדדה את הזקיק מכיוון אחר ולכן אולי היא ראתה שהוא גדול, אבל זה עדיין לא מסביר את זה שהוא נשאר אותו הדבר, או גדל מעט מידי... יש לי תור לרופא רק בסוף החודש. האם מצבי מצדיק קבלת תרופה כמו איקקלומין ש"תזרז" עניינים? האם להקדים את התור לרופא? יש סיכוי שהזקיק יתפוצץ?
בבקשה אם מישהי יודעת שתכתוב כי אני ממש על סף בכי...

מיה 4

New member
לא יודעת אבל...

שולחת לך חיבוק בהצלחה! אולי משהי יודעת?

פּוֹנְג

New member
../images/Emo11.gif גם אני לא ממש יודעת.

לא יודעת מה זה אומר בקשר לרירית שהולכת ונהיית דקה... (אולי זה אחרי כאשר אין השתרשרות?) בנוגע לזקיקים הנעלמים, גם לי נעלמו זקיקים אבל הם התפתחו לציסטות... (שאני מקווה שהן יעלמו) אני לא יודעת בנוגע לזקיק שנמדד מכיוונים שונים ולכן יש לו גודל שונה. רק יודעת שזקיק של 19 זה גם טוב ואוטוטו הוא יהיה 20 ויוכל לבייץ (זו הפעולה - לא התפוצצות
להתפוצץ, אמרת נכון, זה רק ה'פריבילגיה' שלנו) אבל אם בדיקות הדם שלך הן גבוליות ולא חד משמעים מעידות על ביוץ, אז אולי יש בעייה בביוץ. ובזה איקקלומין יכול לעזור. אבל את חייבת לשמוע מה הרופא שלך אומר ולא הטכנאית, כי אחרי הכל הוא מבין יותר ומכיר טוב יותר את ההסטוריה שלך. בהצלחה.

m i c h a l y

New member
שלומית ברוכה הבאה../images/Emo65.gif

אני לא ממש יודעת לענות, אבל יש לי בכל זאת שאלה. מה עורר את הצורך במעקב זקיקים? עד כמה שאני הבנתי (וזה ממש מעט) מעקב הזקיקים במקביל לבדיקות דם הורמונליות עורכים לשם בירור במהלך מחזור אחד, אחר כך מסיקים מסקנות וממשיכים הלאה - עם התערבות או בלי. לפי השאלה שלך קשה לי להגיד האם את סומכת על הרופא שלך, אבל אם לא - אז זה בהחלט הזמן להחליף לרופא שמסביר מה קורה.... מאחלת לך המון בהצלחה, והיקלטות עוד החודש, מיכל.

אני חושבת שמצבך מצדיק מעבר לרופא

שמתמחה בתחום ושייתן לך תשובות ענייניות. לא נראה לי תקין שאת מעקבי הזקיקים את עושה רק באמצעות טכנאיות US. זקיק של 22 מ"מ כבר בשל לביוץ, ויכול להיות שנעשתה טעות במדידה, ולכן ההבדלים.

שלומית 1

New member
תודה על התגובות ועוד הסברים:

קודם כל, אני עושה מעקב זקיקים כי אני מנסה כבר חצי שנה ולא הולך. ז"א, ניסיתי חצי שנה לפני שהתחלתי עם המעקב. אני סובלת מאוד מכאבי מחזור, והרופא שלי אמר שלפעמים זה סימן למחזור בלי ביוץ, ולכן המעקב התחיל. עכשיו, התוצאות של המעקב באמת לא חד משמעיות, ולא ברור לו עדיין אם אני מבייצת או לא. מעשית-אני הולכת בימים ה"נכונים למעקב, ועם על המעקב, באה אליו בסוף החודש, אחרי בדיקת דם ואחרי שקיבלתי מחזור. הרופא שלי הוא מאוד נחמד, ומומלץ מאוד בפורום הריון ולידה - בעיקר בכל מה שקשור לסקירת מערכות וכ אולטראסאונד. השאלה היא אם לא כדאי באמת בשלב כזה, לעבור לרופא שמבין יותר - דהיינו - רופא פורית (איזה פחד... יש לי צמרמורת רק מלכתוב את זה...) או להישאר איתוולחכות - הוא אומר שנמשיך כל חודש עד שנראה תוצות חד משמעיות או עד שאני אקלט. סליחה על האורך ומה דעתכן?

m i c h a l y

New member
תראי,

אני במקומך לא הייתי ממשיכה כך עד שתהיה תוצאה ברורה (?????) או עד הכניסה להריון. במקומך, או שהייתי מחליפה רופא (ואני מבינה כמה מפחיד זה יכול להיות אך המטרה חשובה יותר) או משוחחת עם הרופא ומבהירה לו שאני מעוניינת בתמונת מצב יותר מדויקת מ"נראה מה יהיה".... בכל אופן, בהצלחה, מיכל.

פּוֹנְג

New member
מסכימה עם מיכל, רק עוד שאלה

בת כמה את? יכול להיות שאת עוד צעירה וזו הסיבה שהרופא לך אינו 'מתרגש'. בכל מקרה, 1/2 שנה שלא לא לדעת אם יש או אין ביוץ זה בהחלט מצדיק בדיקה יותר מדוייקת. אם טוב לך עם הרופא, אז תשאלי אותו מה הוא ממליץ. תסבירי לו שאת לא מוכנה להמשיך עם חוסר הידיעה הזה עוד. אם הוא רופא טוב ואין לו בעיות אגו - אז הוא ימליץ לבד לעבור הלאה. כי גם לפני רופא שמומחה לפוריות רופא רגיל יכול להמליץ על טיפול תרופתי, שזה רק פוריות לייט
. בהצלחה. אנחנו כאן לשמוע ולעזור אם אנחנו יכולות.

אם הוא רופא נחמד ומומלץ

לסקירת מערכות, תחזרי אליו כשתהיי בשבוע 15
בינתיים, אני חושבת שכדאי שתעברי לרופא שמומלץ יותר בתחום הפוריות.

שלומית 1

New member
זה מה שאני אעשה...

אני אדבר איתו החודש, ואגיד לו מה אני מרגישה. אני ממש לא יודעת... רופא פוריות? עכשיו? ממש מלחיץ... אגב, אני בת 26, ואולי באמת הרופא שלי רגיל לראות כל כך הרבה הריונות, שהוא בטוח שאני גם תכף אכנס להריון... טוב, בכל מקרה תודה על העצות! מקווה שיהיה טוב...

למעלה