צדיק ורע לו רשע וטוב לו???

../images/Emo7.gifצדיק ורע לו רשע וטוב לו???

זה ממש מבאס... איך יכול להיות שאני עושה הכל כדי לחיות נכון עם עצמי ועם אחרים, אני כמעט ולא מעליבה אפאחד בכוונה ונמצאת כמעט כל הזמן במודעות והקשבה לסביבה שלי...ובכל זאת יש אנשים שאני מכירה שהם ממש נוראים, משקרים, מרכלים, פוגעים באחרים ומנצלים, ולהם יש אחלה חיים- בן/בת זוג, מלא כסף, משפחה ממוצעת, לימודים טובים..... למה? אין איזה מישהו שאמור לדאוג שה"רשעים" יענשו? בכלל יש איזה "כוח עליון" שאכפת לו מזה? (לאלוהים אכפת מזה?) מי בכלל קובע שאנשים מסויימים רעים ואחרים טובים? הרי לכל ויכוח יש שני צדדים וכל צד חושב שהוא צודק. חייב להיות רק צד אחד צודק, אבל ברור שהצד השני לא מודע לזה שהוא טועה... אז איך נדע איזה צד אנחנו??? נגיד שמכל 10 אנשים 3 מהם "רעים"... הם הרי לא אומרים לעצמם "הי, אני רע... הא הא הא הא"... הם לא מודעים לזה... אז איך נדע מי אנחנו?

זה כי הם לא רעים

זה רק השיפוטיות שלך אומרת לך שהם רעים. אני שמתי לב למשהו מעניין .. בסרטים, שמנסים להראות הבדל בין הטובים לרעים, הרעים תמיד יותר חזקים, יותר עם בטחון עצמי, יותר שמחים, יותר צוחקים, יותר לא עושים עניין מכלום. והטובים תמיד מחזיקים בערכים חברתיים כאלה, שהם נחמדים, מתחשבים, משתדלים לא לפגוע באחרים,.. בקיצור רכרוכיים! לא יודע בקשר אליך.. אבל להיות ה"רעים" נשמע לי כמו החיים הטובים! לא היית רוצה להרגיש טוב? בטחון עצמי? הומור? את מתארת אנשים שבעצם .. אוהבים את עצמם. יש לך עמות מידה לגבי "טוב" ו "רע" שהם לא עמות מידה נכונות. לימדו אותנו שלהתחשב באחרים, ולהוריד את עצמך למענם, ולחסוך דברים מעצמך כדי שלאחר יהיה, וכל מיני שכאלה זה נקרא טוב. וזה בדיוק הפוך. התרבות המודרנית עיוותה הרבה דברים מאוד טבעיים, כמו זה למשל. כל מה שאמרת לגבי "פוגעים" "מעליבים" "מנצלים", אני מצטער לבשר לך, אבל כל אלה דברים שבן אדם עושה לעצמו, ולא שמישהו יכול לעשות למישהו אחר ללא הסכמה שלו. ואת מאוד צודקת במה שכתבת בסוף, אף אחד לא חושב "אני רע", אלא אם הוא שונא את עצמו. סאדם חוסיין, בין לאדן, היטלר.. קחי מי שבא לך, כולם בטוחים בתוך עצמם שהם עושים משהו מאוד נכון. אף אחד לא חושב לעצמו שהוא רשע, הוא בטוח שהוא מגן על המדינה שלו ועושה משהו בשביל אללה או מי שזה לא יהיה. בקיצור לדעתי את רוצה לשאול שאלה אחרת.. למשל שאלה בסגנון "איך אני יכולה ליצור לעצמי חיים טובים יותר", במקום להשוות

דווקא לא ממש

כשאני אומרת "אנשים טובים" אני מתכוונת שהם טובים גם לעצמם... אחרי הכל אם תצעק על בנאדם עד שהוא יבכה או תכה אותו לא תרגיש טוב עם עצמך... זה מתוך מקום של לעשות טוב לעצמי. ותאמין לי שהומור, בטחון עצמי והרגשה טובה אני מקבלת בדרכים אחרות מלהיות מרושעת... אלא אם הומור ובטחון הוא, לפי המשתמע ממה שאמרת, לפגוע באחרים או להכות אותם ולראות אותם מדממים ולצחוק בקול גדול הא הא הא הא!!!
לא נראה לי שזאת הנאה או שמחה...

lr88

New member
"צדיק ורע לו,רשע וטוב לו"-ההיגיון..

לאלוקים יש את הדרכים שלו לצדק בעולם (הזה והבא). אין אדם מושלם! יש "צדיק"-שהזכויות שלו עולות על החובות, ויש "רשע" שהחובות שלו עולות על הזכויות.(מדובר בהפרשים ממשיים),ויש את אלו ש"מתנדנדים". כדי שהצדיק יוכל בעולם הבא להגיע לגן-עדן "נקי" הוא מכפר על העוונות המועטות שלו בייסורים בעולם הזה. וכדי שיהיה צדק עם הרשע את כל הזכויות המועטות שלו הוא מקבל פה,בעולם הזה, בכל מיני הנאות העולם הזה,ואז מגיע לגיהנום ישר בלי וויכוחים. יש דיעה (וזו גם דעתי) שאין דבר כזה גיהנום,כולם,אבל כולם מקבלים הזדמנות שניה!-לתקן את עוונותיהם. זה ההיגיון שמאחורי... זה לי סיפור על זה,אבל זה יותר לכיוון "חיזוק" מאשר הבהרות... אם תרצו אני אספר.

dor132

New member
צדיק ורע לו

סתם להשכלה כללית. "צדיק ורע לו רשע וטוב לו. גרסה אחת אומרת שצדיק שרע לו בעולם הזה, יהיה לו טוב בעולם הבא ולהיפך הרשע. ישנה עוד "גרסה" כמובן. עקב גלגולים רבים, הרשע צבר דברים טובים, שעומדים לו כיתרון בגלגול זה, והצדיק, שפעם היה רשע גדול, היום הוא סובל, זכר לגלגולים בתור רשע:)

seeyou

New member
בגדול את צודקת!

טוב רע רשע צדיק הם מילים ניתנים לפרושים שונים-במיוחד הצד החזק "צודק"... מה שמציק לך זה שזה מבאס אותך! מה שחשוב או צריך להיות חשוב לך זה כול מה שקשור בך ולא באחרים! אני מניח שלכול אחד יש תפקיד בעולם הזה ולכן נולדים עם אופי מסויים... לרשעים יש אחלה חיים? לא בטוח לא כול מה שנירא לך זה גם מה שהם מרגישים זכור לך הסיפור-חרב של דאמוקלס? .כשאת מרגישה שאין לך שום סיכוי להשיג משהו שאת מאוד רוצה רק תאמיני בעצמך ותראה שבמוקדם או במאוחר תשיגי אותו. יוסי

למעלה