צריכה עצה

ortals

New member
../images/Emo7.gifצריכה עצה

יש לי בעיה קטנטונת אני סטודנטית למדעי ההתנהגות שנה א וכאמור עכשיו תקופת בחינות אני לומדת את החומר ברמה מעמיקה ואני יודעת את החומר במלואו אבל........... במבחן אני עושה שטויות וכן אני מנסה להתרכז ולעבור על המבחן שוב ושוב אבל...............
תודה

תוכלי לפרט העניין ה'שטויות'?

'שטויות' שונות יכולות לנבוע מבעיות שונות ולדרוש פתרונות שונים.

ortals

New member
נראה לי שאני צריכה לפרט מעט ../images/Emo140.gif

אז ככה זה התחיל בתקופת הפסיכומטרי ובחינת האמיר לשתיהן ניגשתי אחרי שלא ישנתי כל הלילה ועכשיו הגיעה תקופת הבחינות וזה קרה שוב נגשתי למבחן והתקשתי להבין את הכתוב כמו שצריך כי הרגשתי שאני נרדמת......... אז... הלכתי לרופאה והיא נתנה לי כדורים משרי שינה טבעיים. נגשתי למבחן הבא ובו פשוט החלטתי להבין את השאלה הפוך ממה ששאלו כל הנושא הזה ממש מתסכל ואפילו גורם לי ללמוד פחות טוב למבחנים הבאים מהחשש שדברים דומים ייקרו שוב אני כבר לא יודעת מה לעשות אני לא מצליחה להביא לידי ביטוי את הידע של במבחנים.... אני אשמח על כל עצה קטנטונת...

ortals

New member
תשובה

שאני מתחילה לענות על מבחן ורוה שאני יודעת את כל או את רוב התשובות אז אני נלחצת שאמור לקרות ההפך....

יונה שו

New member
שאלות - שטויות - מבחנים

אנסה לתת פה משהו, שאולי יכול לעזור גם אם לא בדיוק זו הבעיה, תרופת מניעה. 1. עוברת על המבחן לפני שמתחילה לענות - בודקת מי נגד מי. 2. קוראת שאלה - מנסה להבין מה את מבינה ממנה, איזו אינפורמציה יש מהשאלה, בלי בכלל לחשוב על תשובה שצריכה לענות. רק להבין מה כתוב בה ומה אפשר להבין. 3. מה צריך לענות בשאלה. 4. רושמת לך כמה נקודות שהן תהיינה התשובות לשאלה. (כמובן בתנאי שזו שאלה פתוחה) מסדרת אותן לפי הסדר הנראה לך נכון. 5. כותבת לפי הנקודות שהחלטת. 6. בודקת האם כל מה שצריך להיות בשאלה יש. האם הסגנון בסדר, מובן. 7. עוברת לשאלה הבאה. 8. מסיימת את השאלות כולן, עוברת על המבחן לבדוק שעשית מה שביקשו, כלומר כל השאלות - לראות שענית עליהן. 9. שלווה ובטוחה יוצאת מהמבחן :) ב ה צ ל ח ה !!

womanandl

New member
אם היו מקראים לך את השאלה ,

זה היה עוזר לך להתפקס?

ortals

New member
../images/Emo12.gifלא

זה לא קשור אני לא יודעת למה זה קשור

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

את מתארת מצב "קלאסי" של "איך לשים לעצמך רגל ב10 דרכים שונות בלי להתבלבל"...
ברור שאת לא עושה זאת ביודעין, אלא זה "קורה" מעצמו... חשוב יותר בעיני שאת מחפשת פתרונות. חשיבות השינה והמנוחה לקראת מבחן בהחלט גבוהה. חשיבות ההתארגנות וניהול הזמן היעיל בזמן בחינה אף הוא קריטי ויסייע לך. בכל אוניברסיטה יש היום מחלקות המסייעות לסטודנטים להתמודד עם בחינות והייתי מציעה לך לנסות לפנות למחלקה זו. אני מפנה אותך למספר קישורים מהם תוכלי לדלות מידע רב:

למעלה