ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif
בדיוק התכוונתי לספר על ההתקדמות של מלאכי שלי (שהיום עבר גיבוס ששי, כלומר הוא בן 5 שבועות וקצת), ואז ראיתי את ההודעה שלך, והכל חוזר... אין לי הרבה מה לחדש, אבל בגלל שאני בין הטריות כאן, אני מרשה לעצמי לכתוב,ובטח אחזור על רוב מה שנאמר. את הק"פ של מלאכי גילינו בשבוע מאד מתקדם (24-5) בערך, וכן... גם עלי השמים נפלו
. וכמו שלך הציעו גם לי הרופאים די בהתחלה אמרו שאפשר לבצע הפלה. למזלי הטוב הרופאה שלי (ד"ר אחינועם לב-שגיא, למי שנתקלת בה, היא ממש מלאך) החליטה לקחת אותי בידיים שלה, ועשתה כל מאמץ כדי לשלוח אותי לכל הבדיקות האפשריות, ואגב - את כולן קופ"ח כללית (אחת באמצעות המושלם) אישרה לי על חשבונה. הבדיקות שעשיתי היו: יעוץ גנטי (בהדסה עין כרם), סקירה מורחבת (אצל ד"ר אורי חן, שאגב הפנה אותי לפורום כאן, ואני מודה לו מאד), אקו - לב ובדיקת אורך עצמות. המליצו לנו גם לעשות בדיקת מי שפיר, אך מכוון שמדובר בסיכוי ללידה מוקדמת, וגם ככה הסיכויים לליקויים נוספים לא גבוהים, ויש מספיק מה להתמודד איתו חוץ מלידת פג, החלטנו לוותר. אחרי שעברתי על הרבה מאד נתונים ומידע שהופיע כאן באתר, גם באתר של אושרי, וגם באתרים נוספים בארץ ובחו"ל (אבל את רוב המידע שאבתי מכאן) - החלטנו שלא עושים הפלה (מחשבה שמראש לא מאד דיברה אלינו, אך מאחר ושלושה רופאים בשלב כ"כ מתקדם הציעו את זה, את בכל זאת מתיחסת...) עיקר החשש היה לליקויי שלד נוספים, ולכן גם עשינו בדיקת אולטרסאונד - אורך גפיים מדי חודש, כדי לראות שהקטנצ'יק עומד בסטנדרט. עוד משהו שעשיתי, ולא שמעתי על הרבה שעשו זאת, אבל לי זה היה חשוב, היה להפגש עם אורטופד ילדים, שבדיעבד גם מטפל היום במלאכי, ולשמוע ממנו על הטיפולים שהם נותנים (אגב, נפגשתי איתו אחרי שידעתי על שיטת הטיפול - שיטת פונזטי) וגם זה עזר לי להרגע. בקיצור, קחי אויר, קחי את הזמן שלך, תשקיעי בללמוד ולהכיר את הטיפול, מה שאח"כ מאד עוזר להתמודדות ולהרגיע את הפחדים. דרך אגב- כבר נשמעו פה בפורום סיפורים על ילדים שאובחנו באולטרסאונד כסובלים מק"פ, אך בסוף יצאו בריאים. יש משהו שנקרא ק"פ תנוחתי. (במהלך ההריון, שהיו כאלה שהתיחסו אלי קצת כמו אל היסטרית, אמרתי להם שאני "מקווה לטוב, ומתכוננת לרע"). וכמו שכולם אמרו לך, אנחנו פה, איתכם לאורך כל הדרך. תחיה