../images/Emo7.gif../images/Emo6.gif../images/Emo7.gif../images/Emo6.gif../images/Emo7.gif../images/Emo6.gif../images/Emo7.gif../images/Emo6.gif

אני באמת כבר לא יודעת אם לצחוק או לבכות. פעם כתבתי כמה הודעות בפורום שלכם, ובאמת הרבה זמן לא ביקרתי בו. עד עכשיו. נכנסתי לפורום, והדבר הראשון שאני רואה הוא "איך לסרב לצה"ל"? [זה הקטע שבו אני לא יודעת לצחוק או לבכות] חברים- יש הבדל בין פציפיזם ובין סרבנות גיוס לצה"ל. (אני מקווה שברור לכם שאי-גיוס-לצה"ל ספציפית הוא לא פציפיזם אלא סרבנות-פוליטית ויש אנשים שיקראו לזה מצפונית..). יש במדינה הזאת כללים, ואם הכללים של המדינה לא מוצאים חן מבחינה בעיני אנשים מסויימים מבחינה פוליטית- יש דרך לשנות. דרך דמוקרטית. אני רואה בסירוב של אנשים להתגייס לצה"ל,לצה"ל ספציפית- עיקרון שממוטט את הדמוקרטיה היישראלית. (פוגע בעיקרון ההסכמיות). ולכן,לדעתי, צריך למצות איתך יוחנן, ועם אנשים כמוך את מלוא חומרת הדין. מלבד זאת- אני רואה בדברים של מיקי בעיה. מצד אחד- את ממליצה להגיד את האמת, ומצד שני את אומרת לו רק את הדברים הרעים שהאמת שלו יכולה לעשות- להכניס אותו לכלא, ועוד מוסיפה: "הדבר העיקרי שצריך להזהר ממנו בכל מקרה הוא דיבור על הכיבוש, על צה"ל בפרט כצבא משחית, ועל צה"ל בכלל, ולא על צבאות באשר הם.דע לך מראש שאחוז הבנים שניצל מכליאה זו או אחרת הוא קטן. ואחת כמה וכמה כאלו שמקבלים פטור מטעמי מצפון." ובעצם זה את עוזרת לו לעבור על החוק. אני באמת לא מבינה מה קרה לפורום הזה. מפורום פציפיזם=> שהוא פורום לגיטימי לגמרי זה הפך להיות פורום סרבנות פוליטית=>שהוא לא לגיטימי, לא מקובל, ועובר על החוק. מה קורה פה?

Mיקי_

New member
אני יכולה להזהיר כל אחד

אני לא מעודדת לעבירה על חוק, כפי שכבר הסברתי, לכל אזרח במדינה יש את הזכות להופיע מול וועדת מצפון, וגם להשתחרר באמצעותה. לא כל סרבנות מצפון היא פוליטית, אבל כן מתבססת על דברים מדיניים ופוליטיים. בתוך עיקרון הדמוקרטיה יש את מנגנון הביקורת עליו דיברתי, כאשר המיעוט מבקר את החלטת הרוב, ובלי האיזון והבלם הזה הדמוקרטיה לא תתקים. אנחנו פה המיעוט המצביע על פגם שיש לתקן. ובכל אופן אני עומדת מאחורי דברי, כל מה שכתבתי הוא אמת. אין בפרבנות מטעמי מצפון כל עבריה על החוק.

אimר

New member
הסרבנות חוקית, מה שהצבא עושה לא

1. מדוע סירוב לגיוס לצהל אינו יכול להיות גם פציפיזם וגם סרבנות פוליטית? לדעתי, משום מה, יש ואמור להיות קשר בין עמדות אידיאולוגיות לעמדות פוליטיות, או שאולי כפי שעולה מדברייך אין קשר בין פוליטיקה לאידיאולוגיה. 2. יש במדינה הזאת כללים, והכללים הללו מכירים בפירוש ביחס לבנות ובעקיפין ביחס לבנים בזכות לפטור משירות צבאי מטעמי מצפון. אני לא מתכוון לשבת ולהסביר לך מהם ההבדלים ומהן הדקויות של הנושא. הצהרה על סירוב מצפוני לא רק שאינה עבירה על החוק, היא זכות שמוקנית בחוק, ומאושרת במספר אמנות בינלאומיות שישראל חתומה עליהן. 3. מה זה עקרון ההסכמיות? באמת, מה זה? שיוויוניות? יש קבוצות רבות ושונות שזוכות לפטור משירות צבאי, ערבים ישראלים לא מגויסים למרות שחוק גיוס חובה חל גם עליהם, כשני שלישים מהנשים הישראליות לא מגויסות מסיבות שונות, למעשה רק מעט יותר מחצי מהאוכלוסיה מגויסת, ואותך מטרידים כמה עשרות אנשים שמשתחררים בדרך אחת מסוימת כמי שפוגעים בעקרון ההסכמיות? 4. הציטוט לגבי הצורך להזהר באיזכורים לגבי הכיבוש נובע מאטימות של חברי ועדת המצפון שבה גם את לוקה - אטימות לפיה כל אזכור של הצבא הישראלי מעיד על סרבנות פוליטית ולכן פסולה, כאילו שהפונה מבקש להשתחרר מצבא נורבגיה ובמקרה הוא כרגע בישראל. הצבא קבע את המדיניות של לשחרר רק פציפיסטים (וגם אז מאוד מאוד לא ברור מה זה פציפיסטים לפי ההגדרה שלו, כמו שאפשר היה לראות במקרה של יוני בנרצי) על סמך פסיקה אחת של בג"צ, כשבמקביל היו פסיקות אחרות שנתנו פרשונויות אחרות לנושא, אז הצבא התקבע על שטיק מסוים וזהו? למה בכלל שהצבא יחליט, זאת צריכה להיות החלטה של גוף אזרחי נטול פניות, לא של אותם אנשים שחושבים קודם כל ורק על טובת הצבא תוך ניגוד אינטרסים ברור.

pazro

New member
כשלוכחים בנאדם ואומרים לו שיוכל

לשרת בלי נשק, בלי מדים, שירות אזרחי לכל דבר. והוא עדיין מסרב רק בגלל שזה דרך צה"ל.זו סרבנות פוליטית ולא שום דבר אחר.

למעלה