../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif

ווווווווווווווווווואאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאהההההההההההההההההההההההההההה

../images/Emo7.gif

אני מרגישה כאילו כל עולמי חרב עלי, אני רוצה לנסות להסביר: הייתי שלושה ימים בהפלגה לתורכיה ויוון (כן, כן!), השיט היה באונייה שנקראת european vision (אם זה מעניין מישהו..), היה נחמד אבל.. כבר סיפרתי לכם שאני מתחילה להזכר בכל מיני דברים מהעבר, ואם תדפדפו אחורה גם תקבלו קצת רקע. בכל מקרה, בלילה הראשון, עמדתי על הסיפון בקומה ה- 12 (!), נותנת לרוח להעיף לי את השיער, מתבוננת למטה וחושבת שאם אני קופצת אני שמה קץ לכאב.. בדיוק אז, מישהו מתקרב אלי ומתחיל איתי, תריסר רעיונות התרוצצו לי בראש למה הוא מתחיל דווקא איתי, משהו חייב להיות לא בסדר אם זו דווקא אני, ולא (חס וחלילה) הרעיון שאולי אני מוצאת חן בעיניו.. לא הייתי מעוניינת, ולא ידעתי מה להגיד לו (כן, כן, שוב הביישנות זוקפת את ראשה המכוער..), כל השיט הוא כרכר סביבי, ואני, הרגשתי עם כל נגיעה (אקראית לחלוטין) צמרמורת וחשק להקיא (מה שהתממש בחדר) אני מפחדת, שמא מה שאני מתחילה להזכר בו הוא לא הכל, ושהחתיכה הגדולה מכולן לא נזכרת עדיין... שלא תבינו לא נכון, מתחילים איתי בנים, וחברה שלי פעם אמרה לי: מה יש לך את, את נראית טוב, אין שום סיבה שלא יהיה לך חבר... לך תסביר לה שאני לא שולטת בזה, מאז שאני בת 10, אני שונאת שנוגעים בי, במיוחד המשפחה שלי ואנשים זרים... מה קורה לי????????????? אני ממש בחרדה...אולי כדאי שאני אפסיק את מסע הזכרונות הזה לפני שאני אפגע.... מרגישה ילדה

סהררררררררררררררררררר

אני מאבדת את שפיותי!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני לא יודעת מה לעשות... ילדה

ילדה מתוקה!

הבטחתי לעצמי שאכתוב לך שוב, אך המחשב עושה המון בעיות, וכך לא הגעתי למחשב בשביל לכתוב בצורה רצינית עד עכשיו. דיברנו אתמול, ואני מקווה שעזרתי לך במשהו, אפילו אם דיברנו כמה דקות בלבד. ושוב אני כותבת, כי לא זוכרת אם אמרתי לך, את לא חייבת שייגעו בך, אם לא נוח לך. את יכולה להתרחק אבל את חייבת לתת לעצמך את הטיפול שאת זקוקה לו. חלק מהטיפול זה לדאוג לפחדים. ולכאב. כואב לי איתך כשאת כותבת שקשה לך. ויש בך פחד אפילו לטפל בפחד. אבל התנתקות זה לא פתרון. כי יש לך הרבה מה לתת, ומגיע לך להרגיש טוב. תחשבי קצת. על מה את רוצה. על מה את רוצה מהחיים שלך. על תקוות שיש לך. על חלומות. תחשבי על אפשרויות שדרכם תוכלי להגשים חלק מהתקוות והרצונות. תחשבי על מה שעוצר אותך. תבדקי עם עצמך, או עם מי שאת רוצה, איך את יכולה לטפל במה שעוצר אותך. כי אני בטוחה שזה אפשרי. כואב. מפחיד. קשה. אבל אפשרי! <אשמח אם תספרי לי לאילו מסקנות הגעת> אם תתני לעצמך, את תגיעי להכרה שמתחילים איתך כי את מוצאת חן:) שלך, שני.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
יש מה לעשות...

מרגישה ילדה, את מספרת על עצמך והקשיים שלך. אנחנו מנסים לעזור ולהתייחס. אבל אם את מרגישה ממש אבדן שפיות, אבדן שליטה עצמית, מין טירוף מערכות -- אז אולי זה סימן שאת חייבת להגיע לעזרה מקצועית. אנא, אנו כאן להקשיב ולתמוך. גם צוות סהר, גם האנשים הנהדרים בקהילה. אך לעתים נדרשת התערבות מקצועית אינטנסיבית יותר. בבקשה אל תהססי, גשי להתייעץ -- עם פסיכולוג, פסיכיאטר, רופא, עובד סוציאלי, יועץ... בעל-מקצוע שעשוי לעזור לך לבחון ולאבחן, לקבל החלטות, לסייע יותר מקרוב. אנחנו נמשיך להיות כאן על-מנת להציע אוזן וכתף, כמובן.

סהר...שני... ../images/Emo5.gif

תודה על התגובות, אני מבינה מה אתם אומרים, אבל אני רוצה להסביר משהו: כשמשרד הרווחה הוציא אותי מהבית, והעביר אותי למשפחה אומנת, העובדת סוציאלית שלחה אותי לטיפול, ונתנו לי להרגיש כאילו אני אשמה בכל ובגלל זה רק אני הולכת לטיפול... הייתי בת 15, ובתור ילדה הרגשתי מרומה..לי מפוצצים את הגוף, אותי מכים עד זוב דם, ואני הולכת לטיפול?!?, רק אני?!? למה, כי אני הילדה? ככה הבנתי את זה אז, לכן לא שיתפתי פעולה, והטיפול לא הצליח... מה שקורה כאן עכשיו זה פלשבקים מהעבר, הרגשה שיש סוד שמסתתר כאן שאני לא זוכרת אותו, מן פרפרים בתוך הבטן שמשתוללים ואומרים: "ילדה, אל תחיי באשליות, זה לא נגמר בזה, את תיזכרי במשהו נוסף, משהו נורא....." ואני שומעת את זה וחורקת שיניים, מנסה לנער את הראש ממחשבות, והם לא מרפים, ואני מנסה לגרש אותם, ולא מצליחה... אני פשוט לא מבינה איך עברו להן 7 שנים שקטות יחסית, בלי כל זה... אני רוצה לעזור לעצמי, אבל פוחדת.. אני רוצה לטפל בעצמי, אבל לא מסוגלת.. אני רוצה עזרה, אבל לא יודעת איך לקבל אותה.. אני פשוט מיואשת..למה לא יכלה להיות לי משפחה נורמלית כמו לכל הילדים, למה היום כאדם בוגר אני צריכה להרגיש כמו אפס, לא שווה, מישהי שלעולם לא תגיע לשום דבר (כמו שטורחים להזכיר לי שוב ושוב...), למה אני צריכה להרגיש כנועה כזו..כמו ילדה , למה??? והכי חשוב, מה אני לא זוכרת??????? למה אין לי תשובות לכל השאלות? ילדה

לילדה ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

עברת חויות קשות וטראומטיות דוקא בשלב שאמור להיות המאושר ביותר בחייך ונכון זה לא פיר.ההדחקה שלך היא תגובה ריגשית טיבעית הרי אז בודאי חשת שאם לא תדחיקי תתפוצצי וגם על זה אף אחד לא יכול לכעוס עליך(אחרי מה שעברת אני רוצה לראות מישהו מעז בכלל).נושא אלימות במישפחה כל הזמן מתפתח וחודר עוד ועוד למודעות היום כבר מבינים שגם הצד הפוגע והמכה זקוק לטיפול(מה שלא הבינו כנראה אז).זה נהדר שהצלחת לפתח מודעות והבנה שטיפול הוא הפיתרון הטוב ביותר כרגע למרות שעוד יהיו קשיים בדרך ואף אחד לא יכול להבטיח שאחכ החיים יהיו גן של שושנים בלי הקוצים אבל אולי זה יעזור לך להתפשר וללכת קדימה. שלך חנה גונן

אiרית

New member
ילדה ../images/Emo24.gif

אמנם לא יצא לי לספר לך הרבה, אבל את בטח יודעת שגם אני גדלתי בבית שלא היה קל לגדול בו (בלשון המעטה). לטיפול לא שלחו אותי, אבל מאז שאני זוכרת את עצמי אני אורית המעופפת, המפוזרת, הלא-מוצלחת, הטיפשה, וכו´. זה התחיל בגן ונמשך בבית-ספר ובתיכון ובצבא ואני יודעת שזה לא נגמר ובטח לא ייגמר. לקח לי זמן להבין את זה, ולא היה לי קל ועדיין לא קל לי, אבל אני יודעת שאני לא טיפשה, ואני יודעת שאני שווה הרבה יותר ממה שבבית הזה לימדו אותי שאני שווה. כמו כל אחד. לכל אדם יש המון לתת. כל אחד הוא מיוחד במינו. וכך גם את. זה לא משנה מה אמרו לך בבית. זה לא משנה איך הם התייחסו אלייך. אם הם לא רצו לקבל את הטוב שבך ההפסד כולו שלהם, אבל לך אסור לשכוח שאת לא אפס. את אדם טוב ונפלא ואם עד עכשיו לא הכרת בזה, אז הגיע הזמן להעריך את עצמך קצת יותר. בניגוד למה שלימדו אותנו בגן - אמא ואבא לא הכי חכמים בעולם. הם לא תמיד יודעים מה טוב. את לא חייבת להאמין במה שהם אומרים ובמה שהם לימדו אותך. את כבר גדולה ואת חזקה וחכמה. ואולי הם כבר יכולים ללמוד ממך כמה דברים. תראי להם מה את שווה.
אוהבת אורית

ילדה הי ../images/Emo70.gif ../images/Emo66.gif

דברייך מגלמים בתוכם הרבה כאב אבל האמת? ראיתי בדבריך עוד משהו..ראיתי בחורה פגועה שכמו זרע שמעולם לא הושקה, ועכשיו הוא שולח שורשון ארוך כלפי מטה, בחפשו אחרי מקור מים. יש בך הרבה כח ילדה. הרבה יכולת ללמוד,ולבנות את עצמך בעתיד. אל תשכחי - עברת מציאות קשה מאד מאד עד היום. וזאת כנראה הסיבה, שאת מרגישה היום "כמו אפס...לא שווה.." ובכל זאת יש בך כוחות, ויש לך יכולת לעזור לעצמך. אינני יכול לומר שהסיוטים יעלמו או יחלשו. מה שאני כן מניח, הוא שייתכן שתלמדי מה מקורם ומה מעורר אותם וכמו כן, ייתכן שבמשך הזמן התגובה שלך אליהם תהיה פחות קשה. ילדה, את עכשיו מתמודדת!! וזו התמודדות קשה. התמודדות של בחורה אמיצה שרוצה לשנות. אנחנו כאן נהיה לך משען, אוזן, לב וכל דבר אחר שיוכל לעזור לך הלוואי ותצליחי, ובקלות. ומי שאומר לך שאת אפס, תני לו
או שניים (לא פיזי חלילה, אלא מילולי..) את לא אפס ומעולם לא היית.

ילדה, את יודעת...

אני קוראת כאן את כל מה שכותבים לך ואני... כמו
ממש לא יודעת מה להגיד, ואיך לתמוך ואיך לנחם. כפי שכתבתי כאן לא פעם וכפי שסיפרתי גם לך, גם אני סבלתי בילדות מהתעללות. וגם לי במשך תקופה ארוכה היו סיוטים שנמשכו גם זמן קצר אחרי שעזבתי את הבית. אבל אני כן יכולה להגיד לך שזה בידיים שלך! ואת יכולה לעזור לעצמך לצאת מזה! זה קשה, אני יודעת, אבל זה בהחלט אפשרי. אל תהססי לפנות לעזרה! חשוב מאוד שלא תשארי עם זה לבד. ותמשיכי לשתף גם אותנו. עצם העובדה שיש מי שמקשיב, זה המון.

קראתי ו........

נדהמתי... כמה הזדהות, כמה אהבה מגיעה מאנשים שלא מכירים אותי!!!!!!!!! אני מודה לכולכם, העידוד, התמיכה, הרצון לעזור פשוט נוטף מכל מילה שלכם. חנה, תיארת בפירוט רב את המציאות העגומה שהייתי נתונה בה אז, עכשיו אני כבר גדולה, חיה בבית למרות הכל (זה היה אולטימטום: או לחזור או ללכת לפנימייה...משהו היתה העובדת סוציאלית שלי...), ועדיין פוחדת לזקוף ראש, אתמול בארוחת הערב, התווכחתי עם אבא שלי על משהו וכנראה עניתי משהו לא במקום, הייתם צריכים לראות, הוא הסתכל עלי במבט כזה שרציתי לקבור את עצמי באיזה מקום...הוא גם אמר שכדאי לי לא להתעסק איתו כי זה יהיה כואב (אני יודעת). הבטחתי לעצמי בגיל 18 לעזוב את הבית, ואיפה אני עכשיו?? זה לא כל כך פשוט לעזוב, יש לימודים לממן, העבודה קשה, איפה אני אגור בקרטון? אני פשוט צריכה להודות לו שהוא מסכים לזה שאני אגור בבית... תודה חנה, עודדת אותי מעט, נחמד לדעת שיש אנשים שאוהבים... אורית, אני רוצה להגיד לך שאת מאד מיוחדת, כל תגובה שלך (באיי סי, או כאן), מרוממת את רוחי, אני רוצה להאמין שאני שווה, באמת... אני רוצה לעזור לעצמי...זה פשוט לא יוצא.. אתה איש יקר מדהים אותי כל פעם מחדש, מאיפה התגובות החכמות האלו??? אתה יודע כמה שחייכתי כשקראתי את התגובה שלך?? תודההההההההההההההההההה נטע, לך חביבתי יש דבר קטן לומר לך: אוווווווווווההההההההבבבבבבבבבבבבבתתתתתתתתתתתתת נ-ו-ר-א!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שניתוש שלי, את יודעת לאילו מסקנות הגעתי מהתגובה הנפלאה שלך? שכדאי לי לעזור לעצמי, רק מה...כשאני אדע איך אודיע לך גם את זה..... אוהבתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת אותךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך ילדה

למעלה