tiptip4u

New member
../images/Emo7.gif

הגעתי לפורום הזה לא מזמן, חודש ומשהו אני חושבת... כשהגעתי הפורום הראה לי שאפשר להסתדר, וגיליתי בעזרתו כל כך הרבה אהבה לדתיים וחרידיים (!!) וכל כך הרבעה אנשים שרוצים, וכל כך רוצים חזק לנסות להיות ביחד. אנשים שבאמת הבינו אותי. אני זלזלתי באחותי וחשבתי לעצמי כמה שהיא "לא פתוחה" ו"סגורה" ו"ננעלת" על חילוניים ועל שנאה לחרידים. היא מכלילה, היא מדבר לא יפה, והיא פוגעת. זה פגע בי. אני נפגעתי בשם הדתיים והחרידיים פה כל כך הרבה. המקום הזה היה בשבילי עולם אחר, שהיה הרבה יותר תמים. ואז הוא מתפרק ומתפורר לך בין הידיים. ומשהו שאתה לא מבין קורה. ואז הכל נשפך, והכל נהרס, ואחר כך אתה מתעצבן שוב פעם ואתה מאוד עצוב שזה קרה- ואתה ממשיך. וזה כל כך עצוב לי לראות את הפורום במצב שכזה, כי זה פורום כל כך חשוב, ואני רוצה שהוא ימשיך להיות מה שהיה כשרק הגעתי. ובשביל זה צריך לשנות משהו... אנילא יודעת, אולי צריך לחשוב שוב על חוקי הפורום, אולי צריך להציב גבולות ברורים יותר, אולי צריך באמת לחסום ולמחוק- או שאולי צריך להשאיר כמעט הכל בחוץ. אני לא יודעת, כי כבנאדם אחד- יש לי הדעות שלי- והדעות שלי לא תמיד צודקות. אבל החלטה גדולה יותר יכולה להיות צודקת. אני לא חושבת שזה כל כך משנה מה הדעה שלכם- רוב הסיכויים שגם אתם בעד הפורום (
). ואם אתם רוצים את הפורום הזה כמה שהוא היה פעם- כגשר- והגשר שלנו עומד להקרע... תעזרו לי לחזק את הגשר... ~רק צריך חוטים וקצת אומץ~. שלכם, ב
ימיט.

tamarhp

New member
../images/Emo24.gif

ימיטטטטטטט אוהבתותך!
את לא תתני לנו להתפרק, נכון?

selgarat

New member
צו הזמן

דורש מכל דבר להשתנות, אפילו הזכרונות שלנו לגבי משהו שהיה ואיננו משתנים אפילו אחרי שאותו דבר נגמר. אז לצפות שדבר חי ונושם כמו פורום ישאר אותו דבר זו בקשה כמעט בילתי אפשרית. אני יודע שזה קשה לקבל ושלפעמים מקום קטן כמו הפורום הזה מקבל משמעות כל כך גדולה שכשהוא משתנה את מרגישה את העולם נשבר. אבל זה עדין מקום קטן. והשעורים שלמדת כאן לא יתבטלו אם המקום הזה ישתנה או יעלם. אני חושב שהגשר בין חילונים לדתיים הרבה יותר חזק והרבה יותר גדול מהפורום הזה ואם תסתכלי על הפורום כעל בימה משתנה שההצגה שמוצגת עליה תלויה באנשים העומדים עליה תראי שרק טבעי שלפעמים תראי על הבמה הצגה הרמונית נפלאה עם סוף טוב והבטחה לעתיד, ולפעמים טרגדיה יוונית שבה אנשים שלמדו להיות אחים פוגעים אחד בשני. אבל ככה גם החיים, את שמה את הכוונות שלך ואת הרגשות שלך לתוך הבמה כמו כל שאר השחקנים וההצגה בסוף תיהיה מה שיוצרים יחד, וזה כמעט תמיד לא מה שחשבת שיהיה שם בהתחלה, לטובה ולרעה.

tamarhp

New member
תראה

בפורום אחר שאני נמצאת, היה בחופשהגדולמין "נקודת שבירה". הצטרפו הרבה אנשים חדשים מתוך שיעמום (חופש...), הרמה של הפורום ירדה כי נכנסו הרבה צעירים ונהיה "רוב", הגדולים התחילו לנטוש, וכולם הרגישו ממש רע... החליטו להעלות "הצעות ייעול" אבל אף אחד לא עשה כלום עם מה שהחליטו... בסוף הכל עבר כמו שלא היה! התחילו הלימודיםף המשועממים עזבו, הרציניים נשארו, וחזרנו להיות פורום מדהים! גם אז היו הודעות בנוסח של טיפטיפ, או תלונות כלפי ה"מנהל הדיקטטור", היו הרבה ביקורות והרבה תלונות, אבל מי שבאמת היה איכפת לו - נשאר! ועכשיו חזרנו להיות ממש משפחה, מגובשת ואוהבת! לכן אני לא ממש דואגת.. כי אם המצב פה באמת ישתנה סופית, ממילא זה לאיהיה פורום דתיים חילוניים הקודם אל משהו אחר - ואני פשוט אשלים עם העובדה שפורום דתיים חילוניים הישן כבר לא קיים ולחדש אני פשוט לא חייבת להכנס...

selgarat

New member
אי אפשר להניח

שהשינוי היה מובנה בתוך הפורום? שהפורום הוא סך כל הדיונים ולא מצב קפוא ברגע מסויים? כמו שאני עכשיו אותו אחד כמו מי שהייתי לפני עשרים שנה למרות שמכל בחינה אפשר לראות רק הבדלים ביני היום לבין הילד בן 5 שהייתי לפני 20 שנה. הייתי אז שרון, אני היום שרון והשינויים שחלו היו חייבים לקרות אבל הם לא הפכו אותי למישהו אחר, אני עדין אני. והפורום עדין יהיה הפורום, חדש, ישן, אלה רק הגדרות של רגעי זמן, הפורום עצמו הוא היצור שחי כאן לאורך כל התהליך

tamarhp

New member
כן

השאלה אם אני אמשיך לאהוב אותו.. הפורום מורכב גם מאנשים, ואם אנשים יעזבו ויכנסו חדשים - ממילא ההרכב ישתנה...

selgarat

New member
במה החדשים פחות טובים?

אם כשרק נכנסת כולם היו חדשים ורק דרך היכרות ארוכה מצאת את "הישנים" אז למה העובדה שנכנסים חדשים פוגעת בפורום? הרי חדשים הם רק ישנים שמחכים שתכירי אותם. ואם בדרך כזו או אחרת אנשים רעים יוצאים מכאן בכל מקרה אז מה כל כך רע בלתת לחדשים להמשיך לזרום פנימה?

tamarhp

New member
תראה

יש לנו פורום "שרוט", אנשים מחורפנים לגמרי.. כשבאים אנשים, יש כמה אפשרויות: 1. הם שרוטים 2. הם יישרטו בהמשך תו ך כדי הכתיבה בפורום 3. הם לגמרי לא שרוטים הבעיה היא שלפעמיםלוקח זמן לגלות את זה, וכשיש בבת אחת הצפה של מליון חדשים בשבוע, אנשים מתחילים להתבלבל והרמה יורדת... זה רק כשיש הצפה!

selgarat

New member
הרמה יורדת?

לא יפה. השיגעון הוא חמוד ומגניב לראות כמה את רואה את המשותף לאנשים שכאן אבל לא יפה לבלבל את האחדות הזו עם עליונות. הביחד הזה לא אמור להפריד אותנו משאר העולם, הוא אמור לעזור לנו להתקרב אליהם. בפורום שמאחד בתוכו אנשים בגלל שהם שונים חדשים אמורים להרגיש בבית, לא?

tamarhp

New member
השיגעון הוא אחלה

אבל אתה לא ראית ה הלך הפורום... אנשים נכנסו בבוקר, ובערב הם פתחו הודעה חדשה - "משעמם פה"... הרוב היו בעבודה, בקייטנה, ישנו... בכלל לא היו בפורום.. והחדשים כבר העבירו ביקורת! ואז אנשים התעצבנו מהביקורת הלא-צודקת, רצו לעזוב.. הכל השתבש.. וזו רק דוגמה אחת... ברור שיש הרבה חדשים שהתקבלו יפה מאד, אבל היו כאלו שרק הרסו.

tiptip4u

New member
נכון,

הזמן משנה... אבל יש שינויים שאי אפשר לסבול- השינוי הזה יכול להרוס את הפורום כמעט לגמרי. פורומים רבים וטובים נסגרו כך... אם זה ייקרה, לא נותר יהיה לי מה לעשות אלא להשלים עם כך. אבל אם אני יכולה לנסות להחזיר את הפורום- לא למה שהיה פעם- אלא לבמת דיון נעימה... למה שלא אעשה את זה?

למעלה