הלילה דר´ לורבר נכנסת לפורום

שאלות לדר´ לורבר - כאן../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

שלום לכולם בבקשה לשרשר כאן שאלות לדר´ מרגלית לורבר. תודה כוכי

Dawn19

New member
שאלה על פלקווניל ../images/Emo167.gif

האם השימוש בפלקווניל ובתרופות נגד מלריה מותרת למי שסובל מg6pd? כי שמעתי שאפשר להשתמש בתרופה למרות המחסור באנזים. שחר

PowerFul

New member
תרופות בחולים עם מחסור באנזים G6PD

להלן לינק המסביר על G6PD, ועל תרופות האסורות בחולים עם חסר באנזים זה. לגבי אספירין שרשום שם, מדובר רק על מינונים גבוהים של אספירין ולא על מינונים נמוכים. מקווה שעזרתי לכם

PowerFul

New member
לגבי פלקווניל

ראה את מה שכתבתי במאמרים... שיהיה לך ערב טוב שחר

1ט ל י

New member
שאלות:

1. אני צריכה לקחת פלנקווניל פעמיים ביום. כמה זמן צריך להיות בין כדור לכדור (אם בכלל)? 2. בפרפרון היה רשום שבריא לשתות יין אדום, אבל הבנתי שעם סטרואידים ועם אספירין אסור לשתות אלכוהול בכלל. האם אפשר לשתות כוסית אחת של יין אדום מבלי לגרום נזק? 3. דם סמיך מידי נקרש מהר מידי או לאט מידי? תודה מראש,

פלקוניל - מרווחי זמן בין המנות ויי

מאחר וזמן מחצית החיים של פלקוניל ארוך מאד אין חשיבות רבה למרווחי זמן מדויקים בין המנות. מאחר והתרופה מחולקת לפעמיים ביום - מספיק בוקר וערב לצורך הענין. באשר ליין - אין הוראת נגד לשתיית כוס אחת של יין אדום . דם סמיך את בודאי מייחסת לדם שנקרש מהר, אך אין זה מושג רפואי מקצועי

../images/Emo70.gifהלילה דר´ לורבר נכנסת לפורום

ברכות ותודות לדר´ מרגלית לורבר על כניסתה לפורום. המשיכו לשרשר שאלות במקום המתאים. כוכי

Dawn19

New member
קלציום עם נזק כלייתי ../images/Emo122.gif

זה נכון שאם יש נזק כלייתי ולוקחים קלציום - לא רק שזה לא מונע אוסטאופרוזיס אלא הורס את הכליות עוד יותר? שחר

פוטון

New member
פוסלאן בדומה לקלציום

היי ראו גם את הארה שכתבתי בנושא פוסלאן ומצב כלייתי, דחפו את המכתב שלי למטה למרות שזו הבהרה חשובה שכתבתי כבר מזמן לרוקח הנאמן אשר כותב בפורום שלנו. גם הוא לא ידע על כך אך לאחר ברור נוסף אישר את המידע

PowerFul

New member
מה שידוע לי על פוסלאן

פוטון... לגבי הפוסלאן אני רוצה לציין כי לא נקבעה עדיין יעילותו בחולים עם נזק כלייתי חמור (כלומר חולים עם פינוי קריאטינין נמוך מ-35 מ"ל/דקה) ולכן היצרן ממליץ להמנע משימוש בו בחולים אלו. לא מדובר כאן בכל סוגי הבעיות בכליות (בפינוי קריאטינין גבוה מזה שצויין לעיל הוכחה יעילותו). לכן אי אפשר להניח כי הוא איננו יעיל בכל חולה עם נזק כלייתי מסויים. לגבי הקלציום עליו שחר מדבר, לא מוכר לי עניין זה, כי מקובל לתת תוספי סידן בחולים עם אי ספיקת כליות. נחכה להתייחסותה של ד"ר לורבר הנכבדה לעניין זה. תודה וערב טוב

1ט ל י

New member
עוד שאלה.

יש קשר בין האסטמה והאלרגיות שלי ובין הלופוס (הם הגיעו בערך באותו הזמן)?

gaia20

New member
מחלות אוטואמוניות ותורשה-שאלה

אבי, לפני שנפטר התגלה כחולה לופוס. אחותי הקטנה, בת 14, חולת סוכרת(סוג 1) מגיל 5.5. סבתי(מצד אמא) חולה גם היא בסוכרת (סוג 2) סבתי(מצד אבא) גם התגלתה כסוכרתית (סוג 2) ואני- לופוס. הדפוס הזה, של מחלות אוטואמוניות במשפחתי, מאוד מטריד וכבר הועלתה העובדה שלופוס אינו תורשתי, אך האם יתכן שמחלות אוטואמוניות, הן כן תורשתיות? (למשל- אמא חולת לופוס תעביר לילדיה לופוס או מחלה אוטואמונית אחרת) או- האם יתכן שזהו רק צירוף מקרים, מה שהולך במשפחתי? או- האם מחלות מהסוג הזה יוצרות רק נטייה, באותו משקל של מחלות לב, יתר משקל, גובה- נתונים שלא מחיבים אם אחד ההורים הוא כזה. תודה, גאיה.

gaia20

New member
לופוס ותזונה

האם יש מזונות שיכולים לשפר\להחמיר את מצב הלופוס? למשל,שמעתי שגבינות צהובות לא מומלצות על רקע כילייתי. תודה.

אלרגיה ולופוס

מעבודה שנעשתה ברמב"ם ולאחר מכן גם בעבודות נוספות נמצא שחולי לופוס סובלים מאלרגיות למיניהן (לגורמים סביבתיים, לתרופות ולמזון) בשיעור הרבה יותר גבוה מאשר באוכלוסיה הכללית. הקשר הגנטי עדיין לא נמצא אך שני המצבים קשורים לפעילות משובשת ומוגברת של מערכת החיסון.

ל3

New member
שאלה על הורמונים ולופס

לדר´ לורבר שלום רב, ראשית אני רוצה להודות לך באופן אישי על הישתתפותך ונכונותך לעזור לבאי פורם זה. רציתי לשאול אותך שאלה לגבי הורמונים. אני סובלת מלופוס מערכתי כבר כשלוש שנים ומטופלת בפלקווניל ולעת הצורך בסטירואידים. מזה כ4 חודשים שלא קיבלתי מחזור ( עד היום) ויש לציין שעד עתה העיתוי היה מדויק. בבדיקת דם היתגלו מספר הורמונים גבוהים והופנתי לאינדוקרינולוג בחודש הבא. קודם כל רציתי לדעת אם כדאי לי ללכת לאור העובדה שהיום קיבלתי מחזור? כמו כן רציתי לדעת אם הבעיה ההורמונלית יכולה לנבוע כתוצאה מהלופוס ומהו הטיפול האולטימטיבי ( כפי שהבנתי אסור לי לקחת גלולות) תודה מראש

שני 4

New member
שאלה לד"ר :

ד"ר נכבדה שלום! 1. ראשית דעי שממש כיף לנו שיש לנו רופאה היום בפורום 2. תודה לך 3.שאלתי: יש לי לופוס +תיסמונת אנטיקרדיוליפין,(APLA,אנטיפוספליפידים,יש לי נרכש+מולד)שאלתי- אני מטופלת בקומדין ואספירין, לאחרונה הורידו לי את האספירין לצמיתות.האם ניתן להסתפק בקומדין בלבד נוגד הקרישה או שלדעתך אני צריכה לשתות בחזרה גם אספירין (רוצה לציין שבעברי ארועים של מ"ס טרומבוזות+חסימה עורקית.. 4.תודה שענית לי 5.לילה טוב.....

gaia20

New member
מנסה להקפיץ....

שיהיה לכולם בוקר טוב והמשך שבוע נפלא!!!!

למעלה