התרמות לא חוקיות

שי כספי

New member
../images/Emo70.gifהתרמות לא חוקיות

אתמול בערב הסתובבו בישוב זוג חרשים אילמים והתרמו מבית לבית,משטרת בנימין הודיעה לי על קיום התרמה שלא ע"פ החוק. אבקש לשים לב לגבי אנשים שמתרימים בישוב שלא בימים מרוכזים ומוכרזים ע"י הרשויות.

כל תרומה מבורכת ../images/Emo70.gif

תרמתי בשמחה ,ולדעתי צריך לתרום לכל פושט יד. כמובן לא לתת מספרי כרטיס אשראי . אף אחד לא יתרושש ממעט מזומן שהוא תורם. יש איסור על עניים לחזר על הפתחים?

anat shalev

New member
הבעיה היא שונה והיא תדמית

חרשים פושטי יד זו תופעה מוכרת. תרומה להם מעודדת את השארותם בשולי החברה. ברוב המקרים חרשות לא מנוגדת ליכולת ללמוד, להשכיל ולהתפרנס. בייחוד כיום כשהתקשורת כל כך מגוונת אינטרנט, פקסים, SMS, מרבית החרשים מתפקדים במקצועות שונים החל מעורכי דין ועד גרפיקאים! חרשות לא גורמת לאנשים להיות עניים יותר. חרש שמקבץ נדבות או במקרה הגרוע יותר מתיימר להתרים לארגון בלתי מוכר או קיקיוני רק מעצים את הבורות בנושא אנשים עם מוגבלויות, מה שבדיוק צריך להיות ההפך!

carmiki

New member
גמילות חסד

לדעתי אדם המגיע למעמד כה שפל ומבייש של פשיטת יד, הוא נזקק,ויש לתרום לו, מידת הרחמים היא מידה חשובה וכה חבל שהביטחון של מטה בינימין או מה שזה לא יהיה מחפש לעצמו תעסוקה מיותרת, אפשר לפעמים גם להעלים עין, או לדלוק אחרי הגנבים המדוברים רבות בפורום, ולעזוב את החלכאים והמסכנים לנפשם. אני בטוחה שכל פושטי היד בכיכר דיזינגוף בתל אביב הם חוקיים עם קבלות ומדווחים למס הכנסה על כל ההכנסות.

שניזל

New member
כל פושט יד - הוא נזקק לדעתי...|סיוע

לדעתי, כל אדם המוכן להשפיל את עצמו ותדמיתו וכבודו העצמי כבר אינם רלוונטים בעיניו והוא פושט יד ומבקש נדבה - סימן שהוא אדם נזקק. אני מרחמת על אנשים כאלה ומאחלת לנו שלא נכיר מצבים כאלו מקרוב, בסביבתנו הקרובה . אני תמיד תורמת לאנשים אלו - כי הם נזקקים, ברור לי שהם יעשו שימוש ב 5 ש"ח שאני תורמת להם ותמיד אני מתפללת שיעשו בו שימוש למטרות טובות ולא לשטויות(סמים, שתיה חריפה ועוד).

יש לתרום לנזקקים ולא לרמאים

הרמאות הזו עושה רק נזק לכל האירגונים שמתרימים מדלת לדלת. וזכותו של מי שתורם להחליט למי הוא רוצה לתרום ולמי לא.

למעלה