כלבים משוטטים
גלריית מ

../images/Emo107.gif

נושא הטיפול בכלבים תופס תנופה: א. המועצה נכנסת לתמונה ומתחילה להפעיל לוכדים מטעמה. להזכירכם עלות הקנס שודרגה מאוד והיא עומדת על למעלה מ-750 ש"ח! ב. אני פועל במסגרת המועצה להוצאת חוק עזר ברירת קנס. בעזרתו ניתן יהיה להסתפק בתמונה כמצורפת בזה (צולמה היום בבוקר) לצורך הוצאת הודעת קנס או ברירת משפט. חוק זה לא יחייב לכידה בפועל. הנושא חשוב מאוד לאיכות החיים של כל התושבים ולכן לא נרפה ממנו. שימו לב לכלבכם ואפשרו לו לצאת מביתכם רק במקרים בהם מישהו מבני הבית מוליך אותו בשרשרת וקולר, כשהוא (הכלב אני מתכוון) חובש מחסום לפיו וצואתו נאספת על ידכם. חבל על הכסף, חבל על עוגמת הנפש וחבל על מערכת היחסים עם השכנים. לדוגמא מצורפת תמונת הכלב שצולם הבוקר.

../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif

השלישיה הזו נתפסה הבוקר, בשלב זה רק בעין המצלמה. אל תגידו שלא הוזהרתם!!!

../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif

זאב זאב? לא ממליץ לקחת סיכון...

../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif

וגם השובב הזה חיפש הבוקר צרות...

לארי

New member
../images/Emo70.gif כלבים משוטטים ../images/Emo18.gif גלריית מ

"מפגעים ובטיחות בישוב", התעדכנה בתמונות הכלבים המשוטטים שצולמו והם יוצבו שם באופן קבוע , לפני שיינקטו מולם פעולות נוספות על פי חוק.
על שתוף הפעולה.

אני גאה בכם!!!

אתמול היו כאן הלוכד מטעם המועצה. הוא הסתובב זמן רב בישוב ולא ראה אף כלב (מלבד פודל קטן שהתחמק מחץ הרדמה). מה זה אומר? שהמסר מתחיל לחלחל?

לצערי זה אומר שהוא לא מצא כלבים.

אתם בטח מכירים את התופעה שאיך שאתה מגיע למוסך פתאום הצילצול ששמעתה ביומיים האחרונים נעלם.זה בדיוק מה שקרה בעיניין הלוכד.עדין אין על מה לשמוח,עדיין כלבים משוטטים,ועדין צריך להמשיך בחינוך ובענישה.

אליבקר

New member
הצעת יעול

מושי אני רואה כי אתה מוצא אותם יותר טוב מהלוכד ולכן כדאי אולי לבצע אחד מן השניים: 1. להרכיב על המצלמה רובה . 2. תוציא רשיון לוכד ברצינות אני חושב שאיל צודק - אולי הוא הגיע בשעות הלא בעיתיות ( לדעתי בבוקר אחרי יציאת התושבים לעבודה ) בכל מקרה כל הכבוד על ההתמדה בחיסול התופעה. אלי

די עם העליהום על כלבים ובעליהם

חברים, כלבים משוטטים זה מפגע, אבל מה שקורה בישובינו האהוב יוצא מפרופורציות. כלב זה כלב, ובתור בעל כלב (קטן) אני יכול להעיד שכלבים מטיבעם נוטים לברוח, לקפוץ מעל הגדר או למצוא סדק בגודל של נעל דרכו הם עוברים. למרות שאנחנו משתדלים לחסום אותו בגבולות החצר, הכלב שלנו כבר עשה זאת מספר פעמים, נתפס ושילמנו (שלוש פעמים בתעריף הישן). אני אישית מכיר אנשים שכלבם נתפס והם לא פדו אותו. בתעריף החדש והמוגזם לחלוטין תופעה זו תתרבה. באנו לכפר אורנים לפני כמעט שש שנים כדי למצוא איכות חיים, ומצאנו. חלק מהנוף בכל ישוב בעל אופי כפרי הוא המצאם של כלבים ברחוב. אם ריבוי כלבים משוטטים עלול לפגוע באיכות החיים, כך גם רדיפה מוגזמת כמו שמתנהלת כאן ויוצרת תחושות מאד לא נעימות. המסר שלי - בבקשה לשמור על הפרופורציות: * מי שכלבו בורח אינו עבריין, זה יכול לקרות. * לגינת המשחקים אסור לבוא עם כלבים, אפילו קשורים. * קנס של 750 ש"ח הינו הגבוה מסוגו בארץ. * הפעלת הקנס על מי שכלבו צולם? זה כבר כמו משטרה... * מדיניות ענישה מחמירה אינה מקור לגאווה ואינה בהכרח איכות חיים. אני מבין את הרציונל מאחורי כל תקנה וחוק, אבל, גם אנחנו, בעלי הכלבים, זכאים למידת התחשבות. הכל במידה. תודה על תשומת הלב.

sagitram

New member
../images/Emo107.gif../images/Emo45.gif

הי אדר, צודק בהחלט. אני חושבת שצריך לעשות אבחנה בין כלבים המשוטטים באופן קבוע לבין מקרים בודדים שבהם הכלב בורח (למשל כאשר מגיע מישהו זר לבית שלא מודע לעובדה שצריך לפתוח מעט את השער ולסגור אותו במהירות). הכעס והחרדה של התושבים לגבי שוטטות הכלבים מובנת בהחלט (נשיכות, צואה במקומות שונים ואף אפשרות של תאונה) אך יחד עם זאת לא צריך לגרום לכלל בעלי הכלבים תחושה של אי נוחות ואף חרדה לשלום הכלב במידה והוא יתפס (הסגר, הרדמה ועוד אילו הצעות מזעזעות שהועלו בפורום). בכל מקרה, אני מקווה שהמצב ישתפר. שגית

אליבקר

New member
שכנים יקרים

אתם פשוט לא צודקים. יש חוק מאד ברור בנושא בכל הארץ והוא אפילו יותר חמור ממה שחושבים ( כלב יכול להיות בחוץ רק עם רצועה ומחסום פה) את החוק חוקקו אנשים שמבינים ואוהבים חיות שרצו למנוע המתת כלבים בשל בעלים חסרי אחריות . כי אכן כלב זה כלב והוא גם נושך וגם יכול להדבק בכלבת מעשרות השועלים שמסתובבים ביערות מסביב ( בלפיד כבר חוסנה משפחה שלמה בעשרות זריקות) - היתה לא מזמן תמונה באתר של ילד קטן אחרי טיפול של כלב מאד רגוע ואוהב שאפילו לא מסתובב בחוץ. כל יום אנו עדים למקרים דומים בחדשות. וסליחה אבל גם יש כאלה שפוחדים מכלבים וזו זכותם - הם לא חייבים ללכת בישוב תיחת איום מתמיד של כלבים מתרוצצים סביבם גם אם לא נושכים. קניתם כלב - שמרו על החוק - אין הנחות בשמירה על חוקים שקשורים בבטיחות ובריאות. נמאס מ"יהיה בסדר" ורק כלבים של אחרים מחרבנים ומסתובבים חופשי. יש בישוב עשרות בעלי כלבים ששומרים על החוק ללא כל בעיה. לצערי יש גם די רבים ששמים פס על כולנו. אי אפשר ללכת 10 מטר ללא מוקש. רוצים עצות איך למנוע בריחת כלבים - תתקינו שני שערים אחד אחרי השני. פתרון זול ויעיל. או תבקרו אצל הוטירינר ותקבלו הסבר על כל הנושא. בברכה אלי

אדר , יקירתי

אם כלבך ברח 3 פעמים אז מי אשם ? אנחנו השכנים שרוצים לחיות בישובנו הקט ללא פחד ? תמוה לי כי בשם "איכות חיים" את מדברת ובעצם פוגעים באיכות החיים שלך, הרי זה אבסורד!!!. כלבים משוטטים פוגעים באיכות החיים של כולם ( ואין צורך לתאר שוב ושוב מה יכול כלב משוטט לגרום). אני מאוד גאה כי נושא זה נמצא על סדר היום ועל כך שמושי נחוש בדרכו כי בסופו של דבר זה לטובת כולנו. אני חושבת שאלו הפרופורציות שצריכות להיות , כי אחרת זה לא עובד . ובתקווה שתדאגי (לטובתינו , השכנים שרוצים איכות חיים)כי כלבך לא יברח שוב.

כלבים

לאיילת ואלי, נכון, כל ה"עובדות" שציינתם נכונות. אז בואו ונהיה יישוב עם מדיניות אכיפה נוקשה, לפי החוק, בואו ונחייב תושבים להתקין שני שערים בחצרם, בואו ולא נהיה טולרנטיים למי שמצבו שונה משלכם... כנראה שלא נגיע לעמק השווה, ובעמק הזה, אתם לא מסכימים ללכת ולו צעד קטן לכיווני, ולכיוונם של רבים מתושבי הכפר. זה כל מה שרציתי לאמר. אגב 1 - אם כ"כ מפריע לכם אי שמירת החוק אנא התחילו להפעיל מדיניות יד קשה על מנהגי הנהיגה והחנייה ביישוב, שלטעמי מסוכנים בהרבה מהכלב המפחיד שלי (20 ס"מ גובה...). אגב 2 - תודה לשגית על ההבנה. אגב 3 - אני גבר, לא גברת... בברכת כל טוב לכולנו, אדר

אליבקר

New member
עובדות לא "עובדות"

וחוק אמיתי ולא בכאילו בואו נהיה ישוב שלתושבים אכפת גם מאיכות החיים של האחרים בכל התחומים ולא רק במה שנוח לנו. לכך צריך יד קשה בנהגים המשתוללים , בזורקי הפסולת בציבור ולא לתת הנחות לאף אחד. הכלב שלך מאד מפחיד גם אם הוא 20 ס"מ כי דרושה רק נשיכה אחת שלו אחרי שידבק בכלבת כדי להפוך חיים של ילד לגהנום. רק לידיעתך חלק גדול מאלו שכתבו בנושא ולא תומכים בדעתך הם בעלי כלבים בעצמם שלא רואים שום בעיה בלשמור על חוק שביננו הוא די פשוט. בברכה

למעלה