מידע כללי- יום הזיכרון הבינלאומי

../images/Emo16.gif שרשור "יזכור"- לזכרם של הנספים

אָבִינוּ מַלְכֵּנוּ אֵל אֱלֹהֵי הָרוּחוֹת לְכָל-בָּשָׂר. תֵּן מְנוּחָה נְכוֹנָה עַל-כַּנְפֵי הַשְּׁכִינָה בְּמַעֲלוֹת קְדוֹשִים וּטְהוֹרִים כְּזֹהַר הָרָקִיעַ מַזְהִירִים אֶת-נִשְׁמוֹתֵיהֶם שֶׁל שֵׁשׁ מֵאוֹת רִבְבוֹת אַלְפֵי יִשְׂרָאֵל אֲנָשִׁים וְנָשִׁים יְלָדִים וִילָדוֹת שֶׁנֶּהֶרְגוּ וְשֶׁנִּטְבְּחוּ וְשֶׁנֶּחְנְקוּ וְשֶׁנִּקְבְּרוּ חַיִּים בִּידֵי מִפְלְצוֹת הַצּוֹרְרִים בְּגָלוּת אֵירוֹפָּה. כֻּלָּם קְדוֹשִׁים וּטְהוֹרִים. בָּהֶם גְּאוֹנִים וְצַדִּיקִים אַרְזֵי הַלְּבָנוֹן וְאַדִּירֵי הַתּוֹרָה. בְּגַן עֵדֶן תְּהֵא מְנוּחָתָם. לָכֵן בַּעַל הָרַחֲמִים יִצְרֹר בִּצְרוֹר הַחַיִּים אֶת-נִשְׁמוֹתַם ה' הוּא נַחֲלָתָם. וּזְכֹר לָנוּ עֲקֵדָתָם וְתַעֲמֹד לָנוּ וּלְכָל יִשְׂרָאֵל זְכוּתָם. אֶרֶץ אַל-תְּכַסִּי דָמָם וְאַל-יְהִי מָקוֹם לְזַעֲקָתָם. בִּזְכוּתָם נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יָשׁוּבוּ לַאֲחֻזָּתָם וְהַקְּדוֹשִׁים לְזִכָּרוֹן תָּמִיד נֶגֶד עֵינֶיךָ צִדְקָתָם. יָבוֹאוּ שָׁלוֹם יָנוּחוּ עַל-מִשְׁכְּבוֹתָם. וְנֹאמַר אָמֵן. נדליק נרות לזכר ששת המיליונים, בני עמנו,

../images/Emo27.gif הודעה לכותבים:

נא לכבד את מהות השירשור ולהגיב רק באופן ענייני. ניתן לכתוב שמות משפחה ולנצור את זכרם. ניתן להגיב בתפילות "יזכור" ולהדליק נרות, ניתן לכתוב דברי אבל ולהוסיף תפילות. יהי זכר הנספים ברוך.

SARAH B

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifלזכר ששת

המליון שניספו בשואה לזכר משפחתי חגואל ובואנו יהי זיכרם ברוך

תמירK

New member
אני מצטער,השרשור הזה זה חיקוי עלוב?

שלומות "המקור" נמצא כאן: "תמיר קרני מכחיש שואה,והאו"ם...
" צר לי על התגובה המאוחרת. די להתבכיינות יש לנו מזה מספיק כל השנה, ומקל וחומר ביום השואה "שלנו" ראו בכך הזמנה אישית לרב שיח מהותי בפורום אקטואליה. תמיר קרני

תמיר, אנחנו מכבדים את זכר הנספים

גם לנו יש השגות על התנהלות כוחות הברית במלחה"ע השניה, אבל תסכים איתי שלרוב, לא פחות ממה שאתה אומר, זה תלוי גם איך שאתה אומר את הדברים. אני מציינים את יום השואה הבינלאומי שחל כל שנה ב- 27 בינואר 2007, אני אישית דתיה וכך חלק מחברי הפורום, רוב הפעילות בפורום היתה במוצ"ש, ותודה לדרור, בחור בן 17 שיזם פעילות רבה הקשורה להנצחה והנחלה לדורות הבאים. לא כתבתי את את התגובה כדי להתנצח איתך, אלא כדי שלהבא תכתוב את דבריך באופן שמעורר רצון להגיב באופן עיניני ולא לחוש סלידה מדבריך. אנחנו כאן תמיר, כל השנה, ולא רק יום אחד, אנחנו כאן, כדי להשאיר בחברה ולחברה הישראלית/יהודית מקום של כבוד להיסטוריה שלנו לעבר שלנו למשפחות שלנו. אנחנו כאן תמיר, כדי לפעול, ולא רק להעביר ביקורת. אנחנו כאן תמיר, כי הנוער שלנו יודע פחות ופחות על עברו ויוכל פחות ופחות להעביר את המורשת הלאה. אנחנו כאן תמיר, ואיפה אתה????

תמירK

New member
אני השיב

הפורום כאן הוא לא של קבוצת אנשים פרטית מקל וחומר שמועדים מיוחדים מזמנים אורחים, כן ואני אורח כאן. מה גם שזכיתם לפרומו ע"י הנהלת תפוז פורומים שאם לא כן לא הייתי יודע על קיומכם. אז על נא תהיו כפויי טובה! ממה נפשכם? שיח ותרבות זה לרבות חופש הביטוי, לא היה בכוונתי לפגוע באיש אלה שמפאת אופיים של הדברים הנאמרים תחת כותר של שואה זה מזמין מעת לעת ביטויים חריפים. אצלי מותר להתבטא בחופשיות אז ראו עצמכם מוזמנים לקישורית בפורום אקטואליה (זאת שהשארתי בשרשור למעלה), או אצלי בבלוג. ברוכים הבאים לשם. תמיר קרני

אני ביקשתי שזה יהיה שרשור יזכור

שיכבד את הנספים ואת בני משפחותיהם שמזכירים אותם בכאב. בני, אני מבקש בתוקף שההודעה הזאת ותגובותיה ימחקו מיד. אם יש לבחור הבנות אחרות והערות לגבי הפורום ומטרתו שיעשה זאת בשרשור אחר.

תמירK

New member
שלום איש צעיר ויקר

אם פגעתי אני מתנצל. ראה, פורום זה זאת במה חופשית ופתוחה לציבור. לא כדי לשמוע גם דעות אחרות? סוף סוף אני יודע על מה אני מדבר בענייני שואה...ובחזקת אדם קרוב אצל עצמו, כן. וגם, אייך אני יכול לדעת מה כוונותיך כאשר אתה כותב שרשור שתחילתו הפניה כללית וידע כללי הודות ה 27 בינואר? מה אני קורא מחשבות? ובנימה יותר הומוריסתית (ברשותך) אני רגיל לג'נגל של פורום אקטואליה, שם דג גדול אוכל דג קטן
, אני מכבד לא רק את הנספים, אלה גם את החיים. אז באמת סליחה. תודה, תמיר.

תמיר

אני תמיד שמח לשמוע דעות, ואני אדם ליברלי ומאמין בהקשה ובשיתוף. כאמור, אני ביקשתי שהשרשור הזה יוקדש אך ורק לצורך הזכרת קרובים, ולכן בראשו כתוב לכבד את קדושת השרשור ולכתוב רק דברים עניינים ובהקשר לנושא השרשור. לכן כעסתי שנוספה הודעה שהתוכן בה לא תמאים למהות ההודעה, ובנוסף לכך לבקר ולהעיר על פעילותינו. על-כן אבקש שמעתה לא תגיב בשרשור הזה. ניתן להמשיך אותו בהודעה נפרדת או במסרים. אני שוב מבקש- לא להגיב להודעה הזאת, אלא במסר או הודעה אחרת.

Sarika

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לזכר ששת מליוני אחינו הי"ד
לזכר בני קהילת סלוניקי/יוון הי"ד
לזכר משפחות ברוך ואלמוסנינו מסלוניקי, בניי משפחתי הי"ד

maormp

New member
../images/Emo16.gif יזכור עם ישראל

את בני קהילת חלם, קהילת דינוב, קהילת זאמברוב מפולין. את קהילת סטולין מבלארוס.

רקלרקל

New member
לזכר סבי מיכאל לקר

מיכאל לקר LECKER נולד בשנת 1888 בעיר סלטין, בוקובינה, אוסטרו-הונגריה, נספה 1941 בדרך לטרנסניסטריה. יהיה זכרו ברוך !

../images/Emo70.gifמידע כללי- יום הזיכרון הבינלאומי

ב-27 לינואר, 1945 , הכוחות הסובייטים נכנסו למחנה ההשמדה האחרון שעוד היה פעיל – מחנה אושוויץ בירקנאו. הם מצאו 7,000 ניצולים מבין יותר ממיליון איש שנרצחו במקום. רק מספר ימים קודם לכן, הסוהרים הנאצים הצעידו מן המחנה למעלה מ 50,000 אסירים על מנת למנוע מהם ליפול לידי כוחות בעלות הברית. רבים מהם נרצחו בדרך. למעלה מ 90% מכל הקרבנות הללו, נרצחים וניצולים כאחד, היו יהודים. אושוויץ בירקנאו היה מרכז ההשמדה הגדול ביותר שנוצר על ידי הנאצים. המחנה הפך לסמל של השואה ושל הרוע המוחלט בימינו. באוקטובר 2005 החליט האו"ם על קיום יום זיכרון בין-לאומי להנצחת קרבנות השואה ב-27 לינואר. ההחלטה היא הכרה בהשפעה המתמשכת של השואה על העולם. הפצעים עודנם פתוחים, הזיכרונות עוד טריים וההשפעה לא פחתה ולא התעממה. הצל עדיין מאפיל על העולם בעודו נאבק להגיע למצב שבו השמדת עם לא תוכל להתרחש שוב. כפי שציין מזכ"ל האו"ם לשעבר קופי אנאן - האו"ם קם בעיקרו על חורבות השואה. השואה ערערה את יסודות העולם המודרני והעמידה בשאלה את עצם הבנתנו את המין האנושי. עמים מודרנים נכשלו במקרה הטוב, או הפכו לרוצחים במקרה הרע. בפעם הראשונה בהיסטוריה המודרנית, יצאה אומה שלמה להשמיד אומה שלמה אחרת ללא יוצא מן הכלל. לא ניתן שום פתח להצלה: לא המרת דת, לא אפשרות להתבוללות, ולא רחמים על הזקנים או על הילדים. היהודים ייצגו בעיני הנאצים ועוזריהם את כל הרוע והעיוולת בעולם כמו גם התפיסה היסודית שכל בני האדם נולדו שווים ובצלם האלוהים. רצח כל היהודים היה גם ניסיון לרצוח את תפיסת העולם המודרנית ולהחליפה בתפיסת העולם הנאצית הגזענית, האנטישמית, הטוטאליטרית והברוטאלית. בנוסף למיליוני בני האדם שיועדו להימחק מעל פני האדמה, רק בגלל מוצאם היהודי, גם קבוצות ועמים רבים אחרים היו מיועדים לרדיפה, לשעבוד ולרצח. החלטת האו"ם להנציח את השואה היא צעד חשוב בהקניית מודעות לשואה ולהשלכותיה ההרסניות על כל העולם. לאחר למעלה מ-60 שנים, נשאלת השאלה: מה למד העולם? אולי השנה ניתן לומר שהעולם למד לזכור, ועל ידי הזיכרון של המקרה הספציפי – רצח העם היהודי – ניתן לפנות להשלכות האוניברסאליות של האירוע – האתגר העומד עתה בפני העולם המודרני. רק על ידי זיכרון ולימוד העבר ניתן להבטיח את העתיד. השלב הבא צריך להיות יציקת תוכן אל תוך הזיכרון: מה אנחנו זוכרים ? מה אנחנו רוצים למנוע באופן קולקטיבי ? במדינת ישראל, בה קיים כבר יום זיכרון לשואה בכ"ז בניסן, ה-27 לינואר צריך להיות יום שנתי ללימוד נושא ספציפי מהשואה. (לקוח מאתר יד ושם)

../images/Emo26.gifלזכר הנספים לכבוד הניצולים

לכבוד יום הזכרון הבינלאומי לשואה, אני מעלה את סיפור משפחתי בשואה. לזכרם של הניספים. לכבודם של הניצולים.

odrie

New member
../images/Emo16.gif לזכרם של...

לזכרם של בני משפחתו של אבי שנספו בשואה באוקראינה: אמא, אחים ואחיות, גיסים וגיסות , אחיינים ואחיניות.. לזכרם של שני אחים של אמא שלי שנספו בשואה ברומניה

מיקאלה1

New member
לזכר הנספים ולזכר הניצולים מעיירת

וולין
ולזכר שני אחיה של אמי ז"ל מהעיר יאסי שברומניה

deebeebee

New member
ענת- הסיפור על לייזר ובלה

וליהי ובן מדהים ומעורר השראה ואופטימיות.

למעלה