מידע כללי- יום הזיכרון הבינלאומי

לזכרו של סבי שנרצח בדם קר

ע"י מפקד מחנה סוביבור, כאשר המפקד חשק במעיל העור של סבי, ואחרי שלקח את המעיל פשוט ירה בסבי. לזכר סבתי שנרצחה כנראה במיידאנק... עכשיו שפותחים את הארכיון של הנבלות, אולי נחקור ונדע סופסופ היכן בדיוק נרצחה... לזכר כל הדודים והדודות שלי האחיינים הקטנים שלי.. ביניהם זוג תאומים מתוקים....שלא זכיתי להכירם כי הם נרצחו לפני שאני נולדתי כבר לעולם החופשי (כמעט...)..

Black Balloon

New member
אמן ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

deebeebee

New member
לזכור את המתים ואת החיים

את ניצולי השואה והלוחמים בנאצים שעדיין חיים בינינו חשוב לזכור לא פחות מהמתים.

ישרון

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לזכר דיבואות עמינו בני ישראל
לזכר קהילת שטייר-אוסטריה עיר הולדתו של אבי מורי ז"ל
לזכר קהילת בישטינה-קרפטרוס עיר הולדתה של אימי הורתי תיבדל"א

מדבריו של אבהרהם שלונסקי

על דעת רחמי שהורוני למחול, עד באו הימים שאיימו מלסלוח, נדרתי הנדר: לזכור את הכול, לזכור – ודבר לא לשכוח.

גליה12

New member
לזכר סבי וסבתותי שלא הכרתי

סבי אוצֶר המוזיאון היהודי בפראג שאם חבריו נאלץ ע"י הגרמנים למין ולהציג את אוצרות היהדות הנבזזים מקהילות אירופה אחרוני היהודים שנשארו בפראג הכבושה וכשבסוף 1944 ,כשנדמה היה לגרמנים- שהעבודה נסיימה שלחו אותם למות באושוויץ

גליה12

New member
לבקשת ענת אני מרחיבה קצת את הסיפור

סבי ד"ר טוביה יעקוקוביץ ז"ל שימש כספרן בספריה היהודית בפראג- עם פרוץ מלחמת וכיבוש פראג העולם אספו הנאצים חבורה של כ-8 משכילים יהודים הם ציוו עליהם להקים מוזיאון לגזע הנכחד (לפי טענתם), הגזע היהודי. למקום הובאו חפצי יודאיקה מכל הארצות הכבושות- ספרי תורה- כלי קודש מכסף, כתרים לספרי תורה- פמוטים וגם חפצי אמנות אחרים. החבורה אספה ומיינה את הדברים- ומסיבה זו הם היו היהודים היחידים (הגלויים לפחות), שהותר להם להיות בפראג. לפי ההערכה כחצי מליון פריטים נאספו במוזיאון. בנובמבר 1944 כשנראה היה לנאצים שהם יפסידו את המלחמה- סבי עם יתר האנשים נשלח לאושוויץ. שם מצא את מותו. אחד מהם . חלק מהפריטים מומציגים היום במוזיאון היהודי בפראג

למעלה