תכנית אקטואליה מחפשת

../images/Emo70.gifתכנית אקטואליה מחפשת../images/Emo124.gif

תכנית אקטואליה מחפשת דוגמא של חולה, שמפאת שיקול זה או אחר, של רופאיו, ניתנה לו תרופה מסויימת, פחות טובה ממה שניתן היה לקבל. מדובר במצב בו השיקולים של רופאיו נבעו ממניעים כלכליים או מאינטרסים להתקדמות אישית של הרופא וכדומה. מי שיכול להופיע בתכנית, ומוכן לשמש קול לאנשים שזקוקים לעזרה הזו, אך לא יכולים להיות במעמד הזה- מתבקש להעביר לי מסר דחוף. הפקת התכנית תשתדל לענות על כל ציפיות החולה (למשל, להופיע כצללית ולא כדמות חשופה לקהל הרחב). אנא- עשו זאת בשבילנו, בשבילכם ובשביל כולם. תודה, אילת.
 

MESHUGENECOP007

New member
drugs

your wish is very unfair, as doctors we are required BY LAW (THE ZECHUOIT HAHOLE BILL OF RIGHTS)to inform the patient that there are drugs that the "sal" cant buy and then he can if he has the monetary ability buy them if not we have to give what the sal provides.... to say that a drug was given to further the personal interest of the doctor??????? that means that u think that all the physicians are working against the patients and not towards helping them which means we should all be fired..... but maybe thats how many in israel see it your way because of the media.... avivit neumann beilinson oncology
 
שלום

חבל שלא טרחת לענות בעברית, זה היה עוזר לכולנו להבין את מה שנכתב. בכל מקרה- הפניה לא "שלי", במפורש כתבתי שתכנית אקטואליה מחפשת, הם ניסו לחפש בעזרתי וזו הוגשה להם כי לדעתי, הדיון עמוק ולגיטימי. אילת.
 
תרגום של הודעתה

"בקשתך מאוד לא הוגנת, כיוון שאנו כרופאים נדרשים עפ"י חוק (זכויות החולה) לידע את החולה שיש תרופות שהסל אינו יכול לספק ולכן אם יש לו את היכולת הכלכלית הוא מוזמן לקנותן או שאנו נספק לו את התרופות הנכללות בסל התרופות. להגיד שתרופה ניתנת כדי לקדם אינטרס אישי של הרופא???? זה אומר שאת חושבת שאנו, כל הרופאים, עובדים נגד החולים ולא לטובתם, משמע על כולנו להיות מפוטרים... אבל אולי זה האופן בו רבים בישראל רואים זאת כדרכך בגלל התקשורת... אביבית נוימן, אונקולוגיה בילינסון" לדעתי, אין פה טעם לריב או לויכוח. כל נושא הוא לגיטימי לדיון במדינה דמוקרטית. אבל יש במדינה הזאת חוקים. במידה ויוצגו טענות שקריות (אני לא מאמין שיש אמת בדברים), ניתן בהחלט לתבוע את מוציאי הדיבה לדין ולדרוש פרסום של מידע נכון ואמיתי. זאת, בלי לציין את העלבון שהטענה הזאת מוציאה לרופאים שקורעים את התחת יומם וליל לרווחת החולים.
 
תודה לך

תודה לך על התרגום. בשל הגידול הפרונטלי במח, אין לי יכולת לתרגם, לצערי, למרות שאני מדברת וכותבת די טוב אנגלית, נבצר ממני לתרגם ולהיות מסוגלת לענות. הנושא לגיטימי מאוד לצערנו, כי רבות הטכנולוגיות בהן ניתן להעזר בטיפולים רפואיים, וסל התרופות ממש לא מוכיח את עצמו כנותן פתרון לכל החולים. ממש לא מדובר בתקיפה או בזלזול ברופאים. בארצנו יש הרבה מאוד רופאים טובים שעושים לעיתים אף מעל ליכולתם למען חוליהם. אני מצטערת אם פגעתי ברגשות מישהו. אילת.
 
למעלה