אורז עם הפתעות

Master Stav

New member
../images/Emo71.gifאורז עם הפתעות ../images/Emo71.gif

מתכון שאני נהנה לעשות כאשר מגיעים אורחים ויש צורך בהרבה אוכל .... אוכל שגם ילדים נהנים ממנו החומרים הדרושים - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 4 כוסות אורז מלא ( אני אוהב את הסוג הארוך ) 4 כפות שמן זית ( כתית קר ) 2 בצלים בינונים קצוצים 1 עוף שלם מפורק לחתיכות ( הקצב ישמח לפרק ) וללא עור 100 גרם עגבניות מיובשות ( בערך 4 כפות מתוך צנצנת רגילה ) 2 תפ"א קלופים וחתוכים לפרוסות 1 כפית סוכר ( אני משתמש ב 5 טיפות סטיוויה ) 2 כפות סויה רוטב לבישול 200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים וחתוכים להמון חתיכות 200 גרם משמשים מיובשים וחתוכים להמון חתיכות 200 גרם שקדים טריים קלופים ומרוסקים לשבבים אופן ההכנה : - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - שוטפים את האורז היטב היטב ומטגנים אותו קלות בכף של שמן זית עד שהוא מקבל גוון שקוף אחיד ומניחים בצד מטגנים את הבצל, את המשמשים את השזיפים ואת השקדים יחד ומוסיפים את העוף עד לצריבה קלה שמים 2 כפות שמן זית בסיר גדול ופורסים את פרוסות התפ"א על התחתית מוזגים שיכבה של אורז ועליה שופכים את העוף עם שאר הרכיבים שטוגנו מעל שופכים ומסדרים את האורז הנותר בכוס מים מערבבים את כף השמן שנותרה יחד עם הסוייה והסוכר ושופכים בעדינות מעל ..... מוסיפים מים על פי הצורך בכדי לכסות את האורז מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ושמים מגבת בין מכסה הסיר לסיר עצמו .... בודקים את האורז מפעם לפעם ומוסיפים מים על פי הצורך זמן ההכנה הינו בין שעה לשעה וחצי ..... כאשר האורז מוכן .... הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה מתקבל הר של אורז עם הפתעות בפנים .....מעוטר בחתיכות תפ"א אפויות ופריכות *** ניתן להחליף את העוף בחתיכות כתף מספר חמש להוריד את חתיכות השומן ולזרוק יחד עם הטיגון של הפירות *** ביצעתם ? ספרו לי איך הצליח לכם :)
 
למעלה