איזה בשרים אתם מבשלים לפסח

bigjack

New member
../images/Emo71.gif איזה בשרים אתם מבשלים לפסח../images/Emo35.gif../images/Emo80.gif

למנות ראשונות יהיה גפילטאפיש מתובל שלי בדואט עם חריימה טריפוליטאי חריף
אצלי כנראה שאכין תבשיל כלשהו עם אוסובוקו וירקות שורש בקדירה ועל בטוח עופות בגריל, ופילה פרגיות במחבת פסים עבור הילדים הבררנים
סלטים תוספות וקינוח עוד מוקדם מידי לדעת מה יהיה
בואו ונשמע מה מתוכנן אצלכם לחג
 
אנחנו בהרכב מצומצם והתפריט בהתאם

למנה ראשונה - גפילטע פיש כהלכתו (מהסוג שמרוקנים וממלאים שוב את העור) וכבד קצוץ. בין לבין יש מרק עוף עם קניידלך. האיש ביקש כתר צלעות טלה (זה שמגיע בגוש אחד) עם תפוחי אדמה בתנור, ועכשיו נשאר רק להחליט איפה לקנות אותן. חוץ מזה אמא שלי עושה לשון, ויהיו קישים קטנים לצמחונית. לקינוח כנראה מרנג עם קרם שקדים וקצפת. וזהו. ממש צנוע השנה.
 

אמירית

New member
באמת היכן קונים אותם ?

היכן קונים כתר צלעות טלה? וכמה קג קונים ל4 סועדים?
 
אני אשלח את האיש לבדוק בטיב טעם

שמעתי גם דברים טובים על לגזיאל ברמת גן, אולי אני אשלח את האיש לשם. אני מחשבת פשוט צלע לבנאדם ועוד איזה אחת או שתיים ספייר. ממילא אחרי הדגים והקניידלך, לאף אחד אין כוח לאכול.
 

mesh2001

New member
אצלינו הרב פולנים אז....

מנה ראשונה זה גפילטע פיש וכבד קצוץ (עשוי טעים טעים עם סילאן), אחרי זה מרק צח עם קניידלך ורק אז התכל'ס. סלטים - חסה ואגוזים, כרוב ותירס עם מיונז, גמבה חמוצה, בצל, מיונז, פטריות וכו'. תוספות -צימעס, שעועית ברוטב, אורז אדום, אורז צהוב ותפוחי אדמה בתנור. בשר - צלי עם פטריות. עוף - שוקיים בדבש, סילאן, שאלוט ועוד. וכמובן עוגות וסלט פירות. אתם חושבים שצריך מנה בשרית נוספת?? או ששתיים זה מספיק?
 

michalul

New member
אפשר מתכונים??

לכבד קצוץ, גמבה חמוצה, בצל ופטריות?? וכן לשוקיים בדבש?? תודה
 

mesh2001

New member
ל - michalul

המתכון לכבד קצוץ הוא רגיל פשוט בתיבול אני מוסיפה מעט סילאן ואז זה מעדן את מעט המרירות של הכבד ומעט מתקתק... (אם אין לך בכלל מתכון לכבד קצוץ, תגידי ואני אפרט בשמחה). הסלט תירס - מפשירה תירס של סנפרוסט ומבשלת במים רותחים על מעט מלח (לא במיקרו כי התירס זה עקר הסלט ובמיקרו הוא יוצא יבש). מוסיפה קופסת שימורים של פטריות חתוכות ללא הנוזלים (קופסא 1 גדולה) - אני מעדיפה לקנות שלמות ולחתוך אותן כי אחרת הטעם פחות טעים אבל לא הבדל אקוטי. מוספיה גמבה חמוצה רצועות - לא יודעת כמות מדוייקת אבל משהו בסגנון של 4 כפות פחות או יותר. חופן שמיר קצוץ קצוץ בצל יבש אחד קצוץ 1 - 2 כף מיונז (אני עושה עם מיוקל וזה טעים ככה ופחות משמין) מעט מלח (מעט! לא להתפרע כי זה משתלט על הטעם) השוקיות של לילי (מתכון של חמותי המקסימה) הפאנצ' של המתכון - להשרות את השוקיים 3 (!!) ימים לפני ההכנה במרינדה. המרינדה - דבש/ סילן (אנחנו מערבבים כדי שלא ייאצ נוזלי מדי. אם את אוהבת ממש סמיך אז רק דבש ואם ממש נוזלי אז רק סילן) + רוטב סויה. אני לא יודעת כמויות אבל סילן/ דבש בנדיבות ועם הסויה בזהירות. ביום ההכנה, לשפוך לתבנית ולתנור. לתבנית תוסיפי מה שאת אוהבת - פירות יבשים, שאלוט או כל דבר שמתחשק. מקווה שהייתי ברורה. בהצלחה!
 

Rissima

New member
../images/Emo20.gifצלי בקר שוב במיני סדנא

כיון שאני מאד עסוקה בימים טרופים אלה וכך אהיה עד לליל הסדר, ולמרות זאת נתבקשתי להכין לליל הסדר גם את הקובה שלי (ראה למעלה ) וגם צלי בשר החלטתי אמש בעשר בלילה להכין את הבשר ולהקפיא עד לליל הסדר כך עשיתי גם בעבר והיה נהדר דרך אגב הכנתי 5 ק"ג בשר בנגלו וזה ארך כמה שעות טובות אבל יצא ריחני וטעים אז להלן המתכון והתמונות צלי בקר לחג נתח מס 5 קפוא לא מעובד לשטוף היטב, למרוח בנדיבות (עם הידיים) בחרדל חריף. להניח בסיר (רצוי כבד) מעט שמן, 2 - 3 בצלים חתוכים ל-4 , 5 שיני שום חתוכות ל-2 מלח ופלפל גרוס גס. לבשל את הבשר לאיטו להפוך ולערבב מדי פעם. הבשר מפריש נוזלים ואם צריך אז מדי פעם להוסיף מעט מים רותחים , לא להטביע. כך במשך כשעה וחצי. בעצם ניתן כך לבשל כמה שעות, אך אפשר בשלב זה אם אין זמן או סבלנות... להכניס את הבשר עם הרוטב שנוצר עם הבצל והשום בסיר לחץ. להוסיף עוד מעט מים רותחים (לא יותר מכוס קטנה), ולבשל כשעה – להוצי את הגוש לקרור בטמפרטורת החדר ולפרוס רק כאשר מתקרר ממש. באם הבשר לא רכך מספיק ניתן לבשל את הפרוסות בתוך הרוטב. אפשר להוסיף בסוף הבישול פטריות חתוכות גס או כל ירק אחר אנחנו אוהבים עם לחם לטבול ברוטב הנהדר . *** הערות- ניתן להקפיא רצוי בתבנית עם מעט רוטב להפשיר בטמפרטורת החדר לחלוטין ורק אז לחמם לאט מכוסה בתנור – טעעעעים מקור – אמא היקרה
 

Rissima

New member
מוכן מיועד להקפאה או אכילה

לאחר בישול נוסף ברוטב
 

Rissima

New member
../images/Emo20.gifמצטערת על האיחור בתשובה הייתי כמה ימים

מחוץ לבית כפי שכתבתי מוגנים לאט לאט מסביב סביב את הנתח המרוח בחרדל עד שבעצמו מוציא נוזלים את מענה זאת "סגיר" זהו אותו התהליך חג שמח
 
למעלה