../images/Emo140.gifאחרי מחמאות כאלה...
הנה מה שבישלתי: מתכון לאורז עם טופו וירקות: מצרכים: (הכמויות לאמא, אבא, ילד, ילדון, וצוציק) בשביל האורז: 1 ½ כוסות אורז 1 בצל 6 יח' ציפורן שלם 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף 2 כפות תערובת תבלינים לאורז (פרסי או הודי) 1 כפית קרי 4 כוסות מים בשביל הירקות: כ500 גר' ברוקולי כ500 גר' גזר 300 גר' טופו 1 בצל 3 שיני שום בזיליקום אורגנו שמן זית רוטב סויה בקבוק יין אדום יבש (כוס אחת לבישול, השאר לגרון היבש של השף) הכנת האורז: בסיר שמים את האורז, ומערבבים אותו עם התבלינים. מוסיפים בצל קלוף עם הציפורן תקוע בתוכו (שלא יסתובבו החתיכות חופשי, הילדים לא אוהבים את זה.) מוסיפים את המים, ושמים על אש בינונית. הרעיון, שכל המים יתאדו, והטעם ישאר באורז. צריך לכסות חצי את הסיר, ומדי פעם לערבב. הכנת הירקות: לחתוך את הגזר לפרוסות דקות ולבשל במי מלח יחד עם הברוקולי. (את הברוקולי לא חותכים בינתיים) בזמן שזה מתבשל, חותכים את הבצל לחתיכות קטנות, השום לחתיכות עוד יותר קטנות, ואת הטופו לקוביות של חצי ס"מ בערך. את הסיר עם הירקות מורידים מהאש כ- 5 דקות לפני גמר הבישול ושופכים את המים. חותכים את הברוקולי לחתיכות בינוניות. מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה עד מצב חצי שקוף ומוסיפים את הירקות והטופו. המחבת חצי מהזמן פתוחה וחצי סגורה עם מכסה. לקראת הסוף מוסיפים רוטב סויה, בזיליקום, אורגנו, שום וכוס יין. זמן ההכנה של האורז ושל הירקות בערך אותו דבר, אז כדאי להתחיל בו-זמנית. אחרי הארוחה אמא שוטפת כלים, כי אבא גמר את כל היין ולא מתפקד.