המתכון לסופ"ש

Bmaya

New member
קובחנון!!

אז ככה, החלטתי היום לעשות ג'חנון ניסיון, לפני שאני מזמינה את החברים, בשביל למנוע עוגמת נפש (איזה תימניה שלא יודעת להכין ג'חנון
). הוצאתי מתכון מתימני-נט ויצאתי לסופר לקנות מצרכים. בסופר, אני קולטת מקרר שלם של בצקים טריים מוכנים וכבר חושבת איזה טירחה להכין בצק, כשיש מוכן. בחרי את הבצק שהכי התאים למתכון, אבל היו שם כמה מילים שלא הצלחתי לתרגם. בכל מקרה, הגעתי הביתה, שמתי סינר וחילקתי את הבצק לשמונה. פתחתי כל עיגול דק דק, מרחתי מלא חמאה, גילגלתי, מצאתי אפילו פיתה לשים בתחתית הסיר. בקיצור, כשהכנסתי לתנור הג'חנון נראה מבטיח! אחרי 30 דקות בתנור, אני קולטת שהבצק נוזל מהסיר! אני טועמת קצת, הטעם קרוב יותר לעוגיה, המגע כמו של לחם. איזו אכזבה. מה אני אעשה? לזרוק הכל? עד שפתחתי, מרחתי גילגלתי?? אין מצב! לקחתי סכין והתחלתי לדקור את הבצק עד שכל הטפיחה ירדה והעלתי את החום בתנור. אם אין ג'חנון, יהיה משהו אחר. עכשו עברו שעתיים שזה בתנור, נראה אפוי טוב. דומה לקובנה. אני טועמת, הטעם של ג'חנון. ממש ג'חנון, רק במראה ומרקם של קובנה. ממש תגלית. אפשר לאפות ג'חנון בשעתיים וחצי, ולא ביממה שלמה. כל מה שצריך, זה את הבצק הלא נכון.
 

שושי 13

New member
חחח מאיה, הצחקתיני עם הסיפור הזה

;לג'חונון באמת יש בצק מיוחד, אני לא יודעת להכין אותו, אבל יודעת להכין אחלה קובנה וזו באמת לא בעיה. בפכם הבאה שתהיי בארץ תקני לך כמה ג'חנונים מוכנים, קפואים ותוכלי להנות גם שם מהג'ינון. או שאולי תמצאי מישהיא שיודעת ממש טוב להכין את הבצק. עם בצק לקובנה אני יכולה לעזור לך, עם ג'חנון לא. מה חשוה העיקר יצא לך מהו טעים - חחחחחחחחחחחח
 

שושי 13

New member
../images/Emo124.gif תימניה ../images/Emo124.gifאיפה את?

הלא הבטחת לנו מרשם לכבוד שבת? היו לי אתמול שוב בעיות עם המחשב, לא יכולתי להכנס, כל פעם עפתי מחדש, אני מקווה שעכשיו יהיה בסדר. וקמתי הבקר לראות את המרשם של הזום ואיזו אכזבה
מה קרה?
 

אריליו

New member
מתגלגלת ../images/Emo6.gif

קחי בחשבן שעוד מעט כשהמתכון הזה יתפרסם את יכולה לעשות עליו אחוזים... חבל שספרת לנו אבוד לך
 
../images/Emo71.gifהמתכון לסופ"ש../images/Emo71.gif

שבוע טוב ומבורך לכולם
איזו שבת גשומה היתה לנו...
בע"ה נקווה שימשיך כך! מה שלומכם אחים שלי?? קודם כל אני חייבת התנצלות לשושי...הבטחתי לך מתכון ולא הספקתי לכתוב! הייתי קצת עמוסה בשישי מהכנות לאוכל ועד לנקיון... אני שומרת שבת ולכן לא היה ביכולתי לכתוב לך! מקווה שתקבלי את התנצלותי נשמה
והנה המתכון המובחר של סופ"ש:
זום
כמות : 4 מנות
מצרכים: 2 כוסות חלב שהוחמץ (או 2 גביעי מוצרי חלב כמו יוגורט, גיל, אשל, לבן, לבניה או אחרים) 2 כוסות מים 4 כפות קמח 1/2 כפית זחוק שן שום כתושה 1 בצל ירוק קצוץ מלח
אופן ההכנה: מחממים את החלב (או את מוצר החלב) ואת המים. לאחר הרתיחה מוסיפים לאט את הקמח תוך כדי בחישה שלא יווצרו גושים. מוסיפים את יתר המרכיבים, מבשלים במשך 15-20 דק' על אש קטנה מגישים חם. וכמו שאבא שלי אומר: "יא כביר אלכריש, מידהא ואיפתריש
שיהיה לכולם בתיאבון
 

rozit1

New member
תודה רבה איזו חמודה

ומה פירוש המילים שאבא אמר ?? סיכמנו שאנו לומדים תימנית...
 

רדאעי

New member
TAFSIR? OK...אנא באפס'יר לקום

מפי התימניה מתימן בשם אביה: " יא כביר אלכריש, מידהא ואיפתריש"
יא = הוי
כביר = גדול
אל = ה
כאריש = כרס = בטן = ג'אחנא ביידיש.
מידהא = יישר אותה / מתח אותה[מידהום/ מידני/ מידהא]
ואיפתאריש = ושכב לך על המצע
פראש = המצעים הנפרשים בקרקע [סדין/ מחצלת/ שמיכה/ לחאף=שמיכה עבה שבוקשי ניתן להמלט מתוכה בעת חירום] ולעולם אמירה זו באה לאחר ארוחה טובה או בעת תכנון המטעמים ויש שממש דואגים לקיבה של תרעב ופתגם שגור בפיהם: " אוול מאלי סעידה " על משקל אין תורה ללא קמח ותוך כדי וטופחים על הבטן צמיג.
אוול = בראשית [אוול באוואל = קודם כל / בתחילת הדברים / לפני ולפנים ]
מאלי = למלא / להטעין / להעמיס
סעידה = שם חיבה ל קיבה הרעבה
 

רדאעי

New member
תמונות מחממות לימים של גשם

לתמונות קרות של קיץ עוד החזון לאשדוד... ותחזינה עיננו
 

שושי 13

New member
איזה יופי של תמונות יא רדאעי ../images/Emo45.gif

אני מבקשת להעביר מיד את התמונות האלה לאלבום הפורום ואם יש לך גם מרשם של המאכלים הטעימים האלה אז גם אותם להעביר לקישור של התכונים, מה אתה אומר? הולך? אני מקווה שכן.
 

שושי 13

New member
אהלן יאמאנית ותודה רבה חמודה../images/Emo140.gif

אני מעבירה את המתכון לקישור המתכונים של הפורום, כל אחד יוכל לראות את זה שם. אני אישית מתה על זום ואני חייבת להכין לי מחר או מחרתיים ואז אספר לך איך יצא, בסדר?
 
למעלה