קובחנון!!
אז ככה, החלטתי היום לעשות ג'חנון ניסיון, לפני שאני מזמינה את החברים, בשביל למנוע עוגמת נפש (איזה תימניה שלא יודעת להכין ג'חנון
). הוצאתי מתכון מתימני-נט ויצאתי לסופר לקנות מצרכים. בסופר, אני קולטת מקרר שלם של בצקים טריים מוכנים וכבר חושבת איזה טירחה להכין בצק, כשיש מוכן. בחרי את הבצק שהכי התאים למתכון, אבל היו שם כמה מילים שלא הצלחתי לתרגם. בכל מקרה, הגעתי הביתה, שמתי סינר וחילקתי את הבצק לשמונה. פתחתי כל עיגול דק דק, מרחתי מלא חמאה, גילגלתי, מצאתי אפילו פיתה לשים בתחתית הסיר. בקיצור, כשהכנסתי לתנור הג'חנון נראה מבטיח! אחרי 30 דקות בתנור, אני קולטת שהבצק נוזל מהסיר! אני טועמת קצת, הטעם קרוב יותר לעוגיה, המגע כמו של לחם. איזו אכזבה. מה אני אעשה? לזרוק הכל? עד שפתחתי, מרחתי גילגלתי?? אין מצב! לקחתי סכין והתחלתי לדקור את הבצק עד שכל הטפיחה ירדה והעלתי את החום בתנור. אם אין ג'חנון, יהיה משהו אחר. עכשו עברו שעתיים שזה בתנור, נראה אפוי טוב. דומה לקובנה. אני טועמת, הטעם של ג'חנון. ממש ג'חנון, רק במראה ומרקם של קובנה. ממש תגלית. אפשר לאפות ג'חנון בשעתיים וחצי, ולא ביממה שלמה. כל מה שצריך, זה את הבצק הלא נכון.
אז ככה, החלטתי היום לעשות ג'חנון ניסיון, לפני שאני מזמינה את החברים, בשביל למנוע עוגמת נפש (איזה תימניה שלא יודעת להכין ג'חנון