תימניה מתימן
New member
../images/Emo71.gifהמתכון לסופ"ש../images/Emo71.gif
שבוע טוב יאמנים
מה חדש? נעדרתי לא מעט זמן בעל כורחי...אבל חזרתי ואני כאן כדי להשאר ולעשות קצת שמח
חשבתי לעצמי שזה קצת לא רלוונטי לכתוב פה מתכונים של בצק במוצא"ש אבל אל דאגה מצאתי מעדן לא פחות טעים... מתכון קליל ונפלא שעובר אצלנו מדור לדור.. תוצאה מובטחת!
כעכ - (הבייגלה התימני)
כמות: 20-25 כעכים
חומרים: 500 גרם קמח רבע כוס סוכר או דבש 2 כפות שומשום 1 כף חאבת סוודא (קצח הגינה) שקית אבקת אפייה 2 ביצים 150 גרם מרגרינה או כוס שמן מים לפי הצורך מלח
אופן ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים מים תוך לישה עד לקבלת עיסת בצק עבה. מכינים כעכים, בצורות הרצויות ומשהים כחצי שעה עד לתפיחה קלה. אופים בתנור בחום של 200-250 מעלות במשך חצי שעה בערך.
הערות:
מי שרוצה להכין כעכים מלוחים ישתמש באותם המצרכים ללא הסוכר או הדבש.
ניתן להוסיף תבלינים שונים כמו קינמון וכו'...
הקצח אינו חובה במתכון זה.. והמשפט השבועי של אבי - "אלכביר - יזהד לנפסו ואלצגיר - תזהד לה אומו
נראה אתכם מפרשים את זה
שיהיה לכם בתיאבון אחים שלי
שבוע טוב יאמנים