המתכון לסופ"ש

../images/Emo71.gifהמתכון לסופ"ש../images/Emo71.gif

שבוע טוב יאמנים
מה חדש? נעדרתי לא מעט זמן בעל כורחי...אבל חזרתי ואני כאן כדי להשאר ולעשות קצת שמח
חשבתי לעצמי שזה קצת לא רלוונטי לכתוב פה מתכונים של בצק במוצא"ש אבל אל דאגה מצאתי מעדן לא פחות טעים... מתכון קליל ונפלא שעובר אצלנו מדור לדור.. תוצאה מובטחת!
כעכ - (הבייגלה התימני)
כמות: 20-25 כעכים
חומרים: 500 גרם קמח רבע כוס סוכר או דבש 2 כפות שומשום 1 כף חאבת סוודא (קצח הגינה) שקית אבקת אפייה 2 ביצים 150 גרם מרגרינה או כוס שמן מים לפי הצורך מלח
אופן ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים מים תוך לישה עד לקבלת עיסת בצק עבה. מכינים כעכים, בצורות הרצויות ומשהים כחצי שעה עד לתפיחה קלה. אופים בתנור בחום של 200-250 מעלות במשך חצי שעה בערך.
הערות:
מי שרוצה להכין כעכים מלוחים ישתמש באותם המצרכים ללא הסוכר או הדבש.
ניתן להוסיף תבלינים שונים כמו קינמון וכו'...
הקצח אינו חובה במתכון זה.. והמשפט השבועי של אבי - "אלכביר - יזהד לנפסו ואלצגיר - תזהד לה אומו
נראה אתכם מפרשים את זה
שיהיה לכם בתיאבון אחים שלי
 

שושי 13

New member
אהלן יאמאנית ותודה על המתכון

אני אוסיף אותו לקישור של במתכונים ושוב תודה. שאלה לי אלייך - האם את מתכוונת לקעקע? זה השם שמוכר לי מאיזושהיא דודה שהיתה יודעת לעשות את זה. היא היתה אופה את זה במין כזה תנור מיוחד שהיה בנוי להם בגינה, כמובן לא חשמלי משהו דיי עתיק. האם אנחנו מדברות על אותו דבר? מן כאלה עוגיות דיי גדולות עם טעם מאד מיוחד והן היו מאד מסיביות. אגב חיכיתי למתכון שלך ביום שישי והתאכזבתי אבל העיקר שבסוף כן הבאת.
 
זה בדיוק המתכון הזה../images/Emo9.gif

פשוט היום ניתן לשדרג אותם לכל מיני צורות ולכל מיני טעמים... אני יודעת שהבטחתי להביא מתכון כל יום שישי אבל פשוט בזמן האחרון לא היתה לי גישה למחשב! אבל לא שכחתי אתכם
דרך אגב... לא סיפרת לי איך יצא לך הזום?
 

PC Freak

New member
הנה לך תימניה...

אלכביר - יזהד לנפסו ואלצגיר - תזהד לה אומו הגדול...מוזג(מכין) לעצמו, הקטן..אמא שלו מכינה לו הנה פרשנו
שכחת רק שעל המצרכים צריך להוסיף גם משהו בשביל להרטיב את הגרון אם לא רוצים להחנק מהכעק
 
למעלה