הפינה של שרית הבשלנית

S r 35

New member
בשלניות הפורום ../images/Emo53.gif ../images/Emo71.gif ../images/Emo35.gif

אני מארחת חברים ביום שישי הקרוב ורוצה להכין משהו קליל וטעים. שרית - חשבתי על הבורקסים שעשית עם מילוי תפו"א ובטטות. אשמח מאוד לקבל מתכון, בבקשה. כמובן שאני מוכנה לשמוע עוד רעיונות... בשלניות אחרות (אניטה תעני זאת אני ...) עם רעיונות נוספים, אשמח לשמוע גם מכן. תודה רבה רבה רבה
 

frige

New member
בואו תכינו לילדים קציצות קצת שונות

היום הכנתי קציצות בצורה שונה. במעבד מזון קצצתי: בצל בטטה תפוח אדמה גזר פטרוזיליה 4 שיני שום 2 ביצים ערבבתי עם חצי קילו בשר טחון ותבלינים (כורכום, כמון, מלח, פלפל) ופירורי לחם. לרוטב: טיגנתי בצל, פטריות, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, 4 שיני שום כתושות, קטשופ, אבקת מרק פיטריות ומים. ומהקציצות עשיתי טבעות. שיטחתי לפיתה עבה, באמצע עשיתי חור עם האצבע והנחתי בסיר. ככה בישלתי בלי לגעת בכלום במשך שעה על אש נמוכה עם מכסה. הוגש על פסטה בצורה של כלי רכב. הנה התוצאה. נרשמה הצלחה גדולה.
 

frige

New member
הי שרה,

נתחיל בבורקס תפו"א: לבשל תפוחי אדמה עם אבקת מרק עוף עד שמתרככים. מועכים לפירה. מטגנים לחוד בצל עד שמזהיב. מוסיפים לפירה, קוצצים פטרוזיליה, מלח, פלפל, כמון. כשמתקרר להוסיף ביצה. לרדד עלה של בצק עלים ולהתחיל מהשורה הקרובה אלייך, להניח פס של הפירה על הקצה של העלה ולהתחיל להרים את קצה העלה ולגלגל פעם אחת (לפני הגילגול למרוח ביצה בחלק הריק). גילגול אחד ולחתוך. להניח בתבנית אפייה ולחתוך חריצים (כמו בתמונה) כדי לסמן את הגודל של הבורקסים, וכך ממשיכים עוד שורה ועוד שורה ועוד עלה כמה שרוצים. למרוח בביצה, שומשום ולתנור ב-180 מעלות עד שמוכן. לחתוך לפי הסימונים לבורקסים. בורקס בטטות וגבינות: פירה מבטטות, ואת כל הגבינות שרוצים ואוהבים וביצה, מלח ופלפל. לרדד עלה של בצק עלים ואותו הדבר כמו עם התפו"א רק לא על כל השורה אלא להניח עם כפית כמות במרווחים אחד מהשני ולגלגל (למרוח בביצה את החלק החשוף) ואז עם כוס לחתוך את הגלילים לפי מיקום המלית. למרוח בביצה, שומשום ולתנור באותו חום. לחתוך פיתות לרבעים, למרוח בפסטו זיתים, לשים גבינה צהובה/מלוחה ולתנור. לעשות תערובת של שמן זית ושיני שום קצוצות וזעתר. לחתוך בגט/לחמניות/לחם מה שאוהבים לעיגולים, להניח בתבנית ולמרוח כל עיגול בתערובת ולתנור. גבינת חלומי לחתוך לקוביות וכמו שניצל - ביצה, פירורי לחם (גם את הביצה וגם את פירורי הלחם לתבל במלח ופלפל) ולטגן. טעים ככה וגם טעים לתבול ברוטב צ'ילי מתוק חריף ולאכול. מוסיפה לך מתכון של אצבעות גבינה - לקוח מפורום מתכונים. גם טעים לתבול ברוטב צ'ילי מתוק חריף. אפשר פיצות. אם תרצי אתן לך מתכון שאני מכינה ממש ממש טעים. ואם את רוצה עוד רעיונות, אני פה. בהצלחה ואירוח נעים ובתאבון. אפשר גם לבוא, נהייתי רעבה.
שרית
 

frige

New member
את התערובת השארתי לנוח במקרר כשעה

לפני הכנת הקציצות
 

S r 35

New member
שרית תודה תודה תודה ../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

איזה כייף שיש לי אותך כאן בפורום. אני אנסה לפחות חלק מהדברים - הכל נראה טעים טעים ואני בטוחה שאורחי ואנחנו נהנה מאוד במיוחד ניר שמת על "בורקס אדמה" (או בתרגום חופשי בורקס תפוחי אדמה). שוב תודה
 

frige

New member
וגם...

את גבינת החלומי המטוגנת מאוד טעים לשים בסלט. אני מכינה קרוטונים לסלט ככה: כמו קודם מערבבת שמן זית, שיני שום כתושות, זעתר. חותכת לקוביות פרוסות לחם ומערבבת בקערה עם התערובת לכיסוי החתיכות בשמן. בתבנית בתנור עד שאפויים. מאוד טעים. אני אוהבת להשתמש בלחם עם הדגנים כך שיש גם את הטעמים של כל הדגנים. שבוע שעבר עשיתי עוגת שוקולד במיקרוגל לניסוי. יצא משהו משהו באמת לא ייאומן. אצרף לך את המתכון. 8 דקות במיקרוגל ויש לך עוגה לאירוח, משגע.
 

dafgol

New member
../images/Emo71.gif הפינה של שרית הבשלנית ../images/Emo71.gif

 
איזה מזל שנכנסתי לראות מה שלומכם

אהבתי את הבורקסים תפ"א ובטטה (למרות שהבטחת תמונה ולא מצאתי..) אז מה שלום כולכם?
 

LANIT1

New member
מצטערת לגבי פינת הבישול יש לי מתכונ

מתכונים בשליפת יד אבל כמעט ואני לא מגיעה למחשב.. מבטיחה עם יסתדר עוד השבוע אולי אולי מחר ארשום משהו.. טוב שיש לנו את שרית הבשלנית... תודות לה על היופי בבישול הטעם לא טעמתי ובטוחה כי טעים, התמונות בפורום המתכונים כל פעם מחדש עושות חשק, ואומרות מאיפה לה הזמן והכח... אבל אין דבר שעומד בפני הרצוןןןןןןן.....
 
למעלה