../images/Emo71.gif טבית - החמין העיראקי
טבית של אישתי (מתכון עיראקי מבית הוריה) מצרכים לסיר ענקי: 10 כוסות אורז שטוף ומסונן 2 קופ' קטנות רסק עגבניות 2-3 עגבניות גדולות בשלות 12 כפיות מחוקות מלח (עדיף לפי הטעם) 2\1 כפית פלפל שחור טחון 2 כפות גדושות תבלין בהרט עיראקי 2 עופות שלמים 2\1 קג' בשר בקר טחון 2-3 עצמות בקר למרק כמה חתיכות בשר בקר (לא חובה אבל מוסיף טעם) אנחנו מוסיפים טבעות בשר טלה. ביצים לפי הצורך ההכנה: במחבת עמוקה לטגן ללא שמן את הבשר טחון טיגון קצר עד שמשנה גוון, מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, מוסיפים 2-3 כוסות מהאורז, פלפל שחור, ו2 כפיות מלח, מערבבים ומורידים מהאש, מוסיפים כף מחוקה של בהרט וחצי קופסה רסק עגבניות. בתערובת הזו ממלאים את העופות, תופרים או סוגרים בקיסמים את העופות. לשאר האורז מוסיפים את שארית תערובת המילוי וכל שאר החומרים(רסק, בהרט, מלח חתיכות הבשר והעצמות) מערבבים טוב. בסיר גדול שמים שכבה דקה של תערובת האורז, עליה מניחים את העופות עם החזה כלפי מטה, ומפזרים מעל ומסביב את שארית התערובת. מוסיפים מים רותחים שיכסו את כל האורז, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. לפני השינה מכניסים את הסיר לתנור מחומם על 100 מעלות מוסיפים מים רותחים שיגיעו כמעט עד גובה האורז (קצת פחות) ואת הביצים מסדרים בתוך הסיר (אני שם את הסיר בתבנית התנור ומסביב הביצים), דבר ראשון בבוקר בודקים את מצב הטבית וטועמים (אני מכניס כף לעומק) ואם יבש אפשר להוסיף מעט מים רותחים. כחצי שעה לפני ההגשה מורידים את המכסה, מוציאים את הביצים ומעלים את הטמפ' ל-150 מעלות על חום עליון להשחמת השיכבה העליונה (לקובבי הקרנצ'יות בלבד, זה לא חובה) מגישים בתבנית גדולה עם סלט ירקות והרבה פטרוזילייה, טחינה ועמבה. הטבית צריך לצאת שהשיכבה העליונה יבשה ולמטה האורז יותר רך אבל לא מימי או דייסתי. הטבית לא כבד כמו חמין שעועית ומומלץ לשבתות חורפיות, את הכמויות לומדים עם הנסיון, אבל בכל מקרה כבר מהפעם הראשונה מתאהבים בו.
טבית של אישתי (מתכון עיראקי מבית הוריה) מצרכים לסיר ענקי: 10 כוסות אורז שטוף ומסונן 2 קופ' קטנות רסק עגבניות 2-3 עגבניות גדולות בשלות 12 כפיות מחוקות מלח (עדיף לפי הטעם) 2\1 כפית פלפל שחור טחון 2 כפות גדושות תבלין בהרט עיראקי 2 עופות שלמים 2\1 קג' בשר בקר טחון 2-3 עצמות בקר למרק כמה חתיכות בשר בקר (לא חובה אבל מוסיף טעם) אנחנו מוסיפים טבעות בשר טלה. ביצים לפי הצורך ההכנה: במחבת עמוקה לטגן ללא שמן את הבשר טחון טיגון קצר עד שמשנה גוון, מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, מוסיפים 2-3 כוסות מהאורז, פלפל שחור, ו2 כפיות מלח, מערבבים ומורידים מהאש, מוסיפים כף מחוקה של בהרט וחצי קופסה רסק עגבניות. בתערובת הזו ממלאים את העופות, תופרים או סוגרים בקיסמים את העופות. לשאר האורז מוסיפים את שארית תערובת המילוי וכל שאר החומרים(רסק, בהרט, מלח חתיכות הבשר והעצמות) מערבבים טוב. בסיר גדול שמים שכבה דקה של תערובת האורז, עליה מניחים את העופות עם החזה כלפי מטה, ומפזרים מעל ומסביב את שארית התערובת. מוסיפים מים רותחים שיכסו את כל האורז, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. לפני השינה מכניסים את הסיר לתנור מחומם על 100 מעלות מוסיפים מים רותחים שיגיעו כמעט עד גובה האורז (קצת פחות) ואת הביצים מסדרים בתוך הסיר (אני שם את הסיר בתבנית התנור ומסביב הביצים), דבר ראשון בבוקר בודקים את מצב הטבית וטועמים (אני מכניס כף לעומק) ואם יבש אפשר להוסיף מעט מים רותחים. כחצי שעה לפני ההגשה מורידים את המכסה, מוציאים את הביצים ומעלים את הטמפ' ל-150 מעלות על חום עליון להשחמת השיכבה העליונה (לקובבי הקרנצ'יות בלבד, זה לא חובה) מגישים בתבנית גדולה עם סלט ירקות והרבה פטרוזילייה, טחינה ועמבה. הטבית צריך לצאת שהשיכבה העליונה יבשה ולמטה האורז יותר רך אבל לא מימי או דייסתי. הטבית לא כבד כמו חמין שעועית ומומלץ לשבתות חורפיות, את הכמויות לומדים עם הנסיון, אבל בכל מקרה כבר מהפעם הראשונה מתאהבים בו.