טבית - החמין העיראקי

bigjack

New member
../images/Emo71.gif טבית - החמין העיראקי

טבית של אישתי (מתכון עיראקי מבית הוריה) מצרכים לסיר ענקי: 10 כוסות אורז שטוף ומסונן 2 קופ' קטנות רסק עגבניות 2-3 עגבניות גדולות בשלות 12 כפיות מחוקות מלח (עדיף לפי הטעם) 2\1 כפית פלפל שחור טחון 2 כפות גדושות תבלין בהרט עיראקי 2 עופות שלמים 2\1 קג' בשר בקר טחון 2-3 עצמות בקר למרק כמה חתיכות בשר בקר (לא חובה אבל מוסיף טעם) אנחנו מוסיפים טבעות בשר טלה. ביצים לפי הצורך ההכנה: במחבת עמוקה לטגן ללא שמן את הבשר טחון טיגון קצר עד שמשנה גוון, מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, מוסיפים 2-3 כוסות מהאורז, פלפל שחור, ו2 כפיות מלח, מערבבים ומורידים מהאש, מוסיפים כף מחוקה של בהרט וחצי קופסה רסק עגבניות. בתערובת הזו ממלאים את העופות, תופרים או סוגרים בקיסמים את העופות. לשאר האורז מוסיפים את שארית תערובת המילוי וכל שאר החומרים(רסק, בהרט, מלח חתיכות הבשר והעצמות) מערבבים טוב. בסיר גדול שמים שכבה דקה של תערובת האורז, עליה מניחים את העופות עם החזה כלפי מטה, ומפזרים מעל ומסביב את שארית התערובת. מוסיפים מים רותחים שיכסו את כל האורז, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. לפני השינה מכניסים את הסיר לתנור מחומם על 100 מעלות מוסיפים מים רותחים שיגיעו כמעט עד גובה האורז (קצת פחות) ואת הביצים מסדרים בתוך הסיר (אני שם את הסיר בתבנית התנור ומסביב הביצים), דבר ראשון בבוקר בודקים את מצב הטבית וטועמים (אני מכניס כף לעומק) ואם יבש אפשר להוסיף מעט מים רותחים. כחצי שעה לפני ההגשה מורידים את המכסה, מוציאים את הביצים ומעלים את הטמפ' ל-150 מעלות על חום עליון להשחמת השיכבה העליונה (לקובבי הקרנצ'יות בלבד, זה לא חובה) מגישים בתבנית גדולה עם סלט ירקות והרבה פטרוזילייה, טחינה ועמבה. הטבית צריך לצאת שהשיכבה העליונה יבשה ולמטה האורז יותר רך אבל לא מימי או דייסתי. הטבית לא כבד כמו חמין שעועית ומומלץ לשבתות חורפיות, את הכמויות לומדים עם הנסיון, אבל בכל מקרה כבר מהפעם הראשונה מתאהבים בו.
 

אחשל

New member
../images/Emo99.gif נראה טעים, מעורר רעב........

(עוד לא אכלתי ארוחת בוקר
) הכנתי בחורף שעבר, עם קורקבנים ולא עם בשר בקר, ועם המון בהרט... יצא טעים וחוסל ללא שאריות.
 

bigjack

New member
האמת היא שלא ניסינו עם קורקבנים

כי גם חמתי ז"ל לא היתה מוסיפה. הבשר (שפונדרה) מוסיף המון טעם לתבשיל. גם אצלנו זה מחוסל די מהר עם כל הטועמים שמגיעים לדגום מהטבית
 

ilanvag

New member
שתי שאלות, במטותא - שמות רכיבים באנגלית:

איך אומרים באנגלית: 1. קורקבנים? 2. בהרט עיראקי? רוצה לעשות את זה לסוף השבוע, ואנחנו לומדים וחיים כיום בבוסטון
בתודה, אילן
 

bigjack

New member
תודה חנל'ה על העזרה../images/Emo140.gif

האמת היא שלא ידעתי וחסכת לי את החיפוש
 

bigjack

New member
חנה כבר עזרה לך ולי נשאר רק

לאחל בהצלחה עם הטבית ונשמח לשמוע עידכונים מארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. ואם לא תמצאו את הבהרט אז הנה ציטוט מוואלה לגבי הרכיבים של הבהרט: "בהרט הוא השם הערבי בו גם משתמשים בעברית ובאנגלית. בהרט הינה תערובת תבלינים מהמטבח העיראקי. מכילה לרוב אגוז מוסקט, הל, ציפורן, ג'ינג'ר, פלפל שחור, וקינמון, הכל נטחן יחד. באנגלית נכתב: baharat "
 

clcl

New member
../images/Emo207.gifבהרט

בהרט - מקור/ גאמנון מרכיבים - כף פלפל אנגלי טחון - כף קינמון טחון - כף ציפורן טחונה - כף פלפל שחור טחו ן(אפשרי פחות) הכנה מערבבים יחד את כל החומרים. עדיף להכין בכמויות קטנות. שומרים בכלי אטום. תבלין מזרח-תיכוני, המוסיף טעם וארומה לתבשילי-ירקות, דגנים, קטניות, דגים, עוף ומיני בשר. בהרט תערובת בשימוש במטבחי לבנון, סוריה, מדינות המפרץ וערב הסעודית. מורכבת מתבלינים שלמים הנטחנים יחד, המוספים בדרך כלל לשמן, בתחילתו של תבשיל. התערובת מורכבת משום, אגוז מוסקט, קינמון, כוסברה, פלפל ופפריקה. מתכון לבהרט כל תערובות הבהרט הרבות (אין מתכון אחד ) מבוססות על פלפל שחור ופלפל אנגלי. חלקן יכללו פפריקה, זרעי כוסברה, סומק, פלפל קיין, אגוז מוסקט, זרעי כמון והל. מתכון לבהרט לבנוני: כף פלפל שחור גרוס טרי כף כוסברה טחונה כף קינמון טחון כף ציפורן טחונה כף זרעי כמון טחונים רבע כפית הל טחון חצי כף אגוז מוסקט כף וחצי פפריקה או פלפל קיין חצי כף קליפת לימון יבשה, מגוררת. מגוון מתכוני הבהרט רב, יש בהרט פלשתיני, סורי, לבנוני ו גם עירקי. כל מתכון ע"פ טעם המשתמש. (לעיראקי יש להוסיף כורכום בנדיבות) נסו לשחק עם כמויות המרכיבים, עד לטעם הרצוי. בהרט - מקור/ אבי - פסטו החומרים: 50 גר' קינמון טחון 1 כף אגוז מוסקט טחון 1 כף זנגביל (ג'ינג'ר יבש) טחון 10 גר' פלפל שחור טחון 50 גר' פלפל אנגלי טחון אופן ההכנה: לערבב את כל התבלינים ולאחסן בצנצנת אטומה. לבהרט גירסאות רבות שהעיקריות הן גירסה לתבשילים, למתוקים ולמוחמצים
 

ilanvag

New member
הטבית יצא מצוין. מסתבר שהסיר "הענק"

שלי יותר קטן משלך, ושני עופות (שכבר מולאו והיו מוכנים) פשוט לא נכנסו לתוכו... אז השני הלך לתנור, עם הרבה ירקות. הטעם מצוין, אם כי קצת שונה ממה שאנחנו מכירים. אני מניח שבפעמים הבאות זה יצא טוב יותר, כי אני צריך לכוון את הכמויות בהתאם לסיר. המון תודות, מארץ האפשרויות המוגבלות בהחלט
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif שמח לשמוע שהצליח ../images/Emo9.gif

ועוד יותר שמח לשמוע שנהנתם. ואין סיבה שזה לא יהיה טעים בתנור עם ירקות. לדעתי המתכונים הכי טעימים הם אילתורים
 

Bavmorda

New member
כש.....

אני אמצא לי איזה גבוה אחד ועירקי אני אחפש אותך ואת הטבית שלך שוב.
 

bigjack

New member
למה לחכות לעיראקי גבוה

תתחילי את החיפושים כבר מעכשיו
שמעתי על עיראקי שעיר אבל לא על גבוה
 

Bavmorda

New member
../images/Emo8.gif צ'מע...

הסטנדרט שלי הוא גבוה, תרתי משמע - לפחות 1.80, וכשהוא יחבק אותי - אם הוא לא יתכופף הוא לא אוהב באמת. (חלק מתיאוריית החיבוקים שלי
). לגבי שעירות אין בעיה, כל עוד זה בגדר הסביר ( אנחנו בפורום קרניבורים לאכילה או למסחר ?
) חוצמיזה שאני לא מחפשת, מה שיקרה יקרה, מישהו עוד יכיר בינינו. החיפושים בעבר העלו רק דגיגים וכרישים מסריחים, שקרנים, בוגדניים ושאר זבלים שאנשים זרקו לים.... סמוך עלי צחי דארלינג, זה יקרה ובקרוב.
אוהב לשבת. BAVצ'וק.
 

bigjack

New member
שיהיה בהצלחה עם העיראקי ../images/Emo9.gif

שמח לשמוע שאני בסטנדרט (1.95)
 

baronm10

New member
כן באמת לא מבין מה הרע ברומני מבית טוב?../images/Emo9.gif

אוהב מאד טבית למרות היותנו רומנים אסליים ,אחלה מאכל טעים ופחות מכביד מחמין רגיל הטבית של אשתך נראה משו משו ......לא ידעתי שיש לה דריסת רגל במטבח
 
למעלה