לביבות תפו''א / לטקעס לחנוכה
מתכון ללביבות תפו"א לחנוכה מצרכים 1 ק"ג תפו"א 3 ביצים כף פירורי לחם 1 בצל גדול / 2 בצלים קטנים קצוצים קורט אגוז מוסקט מלח,פלפל שחור שמן קנולה / תירס לטיגון עמוק כף שמן זית אופן ההכנה 1.מגוררים את תפו"א בפומפייה ומניחים בקערה ומכסים במים קרים (אם יש קרח מוסיפים למים). מניחים ל 10 דקות. 2.מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מכבים להבה ומצננים מעט. 3.מסננים את תפו"א היטב מהמים (ממש סוחטים אותם בידיים) ומניחים בקערה. 4.מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים (במידה והתערובת דלילה מידי מוסיפים עוד מעט פירורי לחם) 5.ממלאים שמן במחבת (בגובה ס"מ וחצי) ומניחים מעל להבה גבוהה. כעבור מס` דקות, כשהשמן חם (לבדיקה ניתן לשים בשמן פירור לחם, אם השמן מבעבע, סימן שהוא חם), מניחים בתוכו בעדינות כף מהבלילה ומשטיחים אותה מעט.ממלאים כך את המחבת (שומרים על מרווחים בין לביבה ללביבה). מטגנים את הלביבות 2-3 דקות, עד שהן מזהיבות והופכים אותן בעדינות ובזהירות. מטגנים גם את צידן השני עד שמזהיב (2-3 דקות). 6.כשהלביבות מוכנות מספיגים אותן היטב בנייר כדי להוציא את כל השמן. לטקעס ק"ג תפוחי אדמה קלופים חצי כוס קמח 3 ביצים מלח, פלפל שחור טחון טרי אופן הכנה: מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה. סוחטים ומניחים בקערה. מוסיפים לקערה את קמח, מלח, פלפל וביצים. מערבבים. שמים מעט שמן במחבת וכשהוא חם מניחים במחבת כף גדושה מהתערובת, מועכים מעט לכדי לביבה שטוחה. מטגנים כמה דקות עד שהצד התחתון משחים יפה. הופכים בזהירות ומטגנים גם מהצד השני. מניחים על נייר סופג. בתיאבון.