יש לביבות בקהל ?

dafgol

New member
../images/Emo71.gif יש לביבות בקהל ?

שרית אניטה איפה אתן? אולי תעזרו לי... אני רוצה להכין לערב לביבות....אין לי מושג איך...
אני צריכה מתכון קל ! בלי הרבה אבוג'ראס במטבח...... אשמח לעזרה קולינרית
 
לביבות לביבות.. אבל אלו לביבות..

אתן לך לביבות ירק מקוריות: לגרד בפומפיה: (שאני אוהב להתעלל בה ולכנות אותה בשם 'פומפה') 4 בצלים בינוניים 5 תפו"א בינוניים מקולפים ומבושלים לריכוך 3 גזרים מקולפים 2 קישואים מקולפים גבעול כרפס חופן פטרוזיליה לגרד את כל העסק הזה ולמעוך בממעכת (או שיש לממעכת שם אחר לעזאזל) להוסיף ביצה, ואז לפי העין: פלפל שחור אבקת מרק עוף "דגש" לא שאר החברות המגעילולות מעט קנמון מלח מעט סוכר כורכום אבקת בצל לבסוף להוסיף מעט קמח - מעט! קמח. מ ע ט! וכשאני אומר מעט אני מתכוון לאיזו כף או 2 רק שיצמצמו את כמות הנוזלים המופרשים מהירקות לחמם שמן במחבת רחבה ואם יש לכם איזה שונא זה הזמן להכניסו פנימה בבעיטה לקחת כף ואיתה לשחק בבלילה וליצור לביבה - להעיף בבעיטה למחבת לשחק עם האש - להגביה להנמיך - שלא ישרפו ומאידך שיתטגנו היטב בתאבון!
 

dafgol

New member
וואו ../images/Emo51.gif

התכוונתי ללביבות תפו"א הפשוטות והקלאסיות. מתגעגעת ללביבות של סבתי ז"ל, נדמה לי שקראה להן לעטקס. תודה לך
, אתה חזק בבישולים?
 
הנה לך 'לביבות תפו"א פשוטות קלאסיות':

6 תפו"א בינוניים - לקלוף במקלף ולבשל עד לריכוך - לא ריכוך טוטאלי אלא מעט חזק (תלוי אם את אוהבת להרגיש פה ושם קוביות תפו"א קטנטנות או להרגיש מחית תפו"א בנגיסה בלביבה - עשי כרצונך) לסנן מהמים ולמעך אותם בקערה רחבה אם רוצים להשאיר מעט גושים קטנים - אין זו אגדה לטגן 3 בצלים בינוניים להזהבה - ולהוסיף עם מעט שמן מהטיגון לקערה - לעידון טעם של בצל מוסיפים ביצה, ואז לפי העין: פלפל שחור אבקת בצל מלח מעט כורכום מעט אבקת מרק עוף - לא הכרחי וכמובן לבסוף מעט קמח או קורנפלור או קמח תפו"א - לקשור את המרכיבים לחמם שמן במחבת רחבה כשחם - לזלוף כפות מהבלילה אל השמן הרותח אם לא רתח וזלפתם כפות פנימה - הנ"ל יספגו המון שמן והתוצאה - בשירותים
הרוצים לגוון בלביבות האלו יוסיפו בשר טחון לשמן שבו טוגנו הבצלים + מעט שומן כבש - לטגן עם הבצלים יחדיו ולהוסיף לבלילה כאמור לעיל אפשרי לטגן אף פטריות קצוצות עם הבשר והבצלים וכדו' תהנו!
 
לביבות תפו''א / לטקעס לחנוכה

מתכון ללביבות תפו"א לחנוכה מצרכים 1 ק"ג תפו"א 3 ביצים כף פירורי לחם 1 בצל גדול / 2 בצלים קטנים קצוצים קורט אגוז מוסקט מלח,פלפל שחור שמן קנולה / תירס לטיגון עמוק כף שמן זית אופן ההכנה 1.מגוררים את תפו"א בפומפייה ומניחים בקערה ומכסים במים קרים (אם יש קרח מוסיפים למים). מניחים ל 10 דקות. 2.מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מכבים להבה ומצננים מעט. 3.מסננים את תפו"א היטב מהמים (ממש סוחטים אותם בידיים) ומניחים בקערה. 4.מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים (במידה והתערובת דלילה מידי מוסיפים עוד מעט פירורי לחם) 5.ממלאים שמן במחבת (בגובה ס"מ וחצי) ומניחים מעל להבה גבוהה. כעבור מס` דקות, כשהשמן חם (לבדיקה ניתן לשים בשמן פירור לחם, אם השמן מבעבע, סימן שהוא חם), מניחים בתוכו בעדינות כף מהבלילה ומשטיחים אותה מעט.ממלאים כך את המחבת (שומרים על מרווחים בין לביבה ללביבה). מטגנים את הלביבות 2-3 דקות, עד שהן מזהיבות והופכים אותן בעדינות ובזהירות. מטגנים גם את צידן השני עד שמזהיב (2-3 דקות). 6.כשהלביבות מוכנות מספיגים אותן היטב בנייר כדי להוציא את כל השמן. לטקעס ק"ג תפוחי אדמה קלופים חצי כוס קמח 3 ביצים מלח, פלפל שחור טחון טרי אופן הכנה: מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה. סוחטים ומניחים בקערה. מוסיפים לקערה את קמח, מלח, פלפל וביצים. מערבבים. שמים מעט שמן במחבת וכשהוא חם מניחים במחבת כף גדושה מהתערובת, מועכים מעט לכדי לביבה שטוחה. מטגנים כמה דקות עד שהצד התחתון משחים יפה. הופכים בזהירות ומטגנים גם מהצד השני. מניחים על נייר סופג. בתיאבון.
 

dafgol

New member
טוב ליבבתי אתמול לביבות ../images/Emo13.gif

יצא סוף הדרך, הבנים שלי וחבר שלהם שהשתוללו פה בזמן שהכנתי...טחנו אותן אח"כ והתבקשתי להכין גם היום....היום כמובן לא אטגן שוב אבל שמחה שהצלחתי
על המתכונים, עשיתי בסוף לביבות סטנדרטיות עם תפו"א ובצל....יאמי יאמי
 
למעלה