אנחנו צנועים השנה כי יש מעט אנשים
* גפילטע פיש בנוסח המסורתי (מרוקנים את פרוסות הדג, טוחנים, וממלאים חזרה בתוך העור של הדג ומבשלים). * חזרת תוצרת בית - אחרי שכל שנה אני חורשת את השוק כדי למצוא את החזרת הכי חריפה שיש, ובסוף אבא שלי מתלונן שאפשר לשתות איתה תה- החלטתי שאני עושה לבד. השריתי כמה ימים במים, גררתי ביד על פומפיה ידנית את החזרת ואת הסלק, ערבבתי ונתתי לאבא שלי לטעום. רק לראות את הפרצוף שלו נהיה אדום מהחריפות היה שווה את המאמץ. * כבד קצוץ- אמא שלי עושה. * חרוסת - של אמא שלי. ויש עוד אחת בנוסח כורדי מהשכנה הנחמדה שלנו שעברה ביום חמישי בכל הבנין ונתנה לכל אחד צנצנת חרוסת שלה (תמרים עם אגוזים, מתוקה בטירוף). שמתם לב שחרוסת לא הכי טעימה על לחם? * לחמניות של פסח. המצות זה רק קישוט. אף אחד לא נוגע בהן. * מרק עוף עם קניידלך. את הקניידלך אצלנו ממלאים בגריווענס (שומן עוף מטוגן עם בצל) למקרה שלמישהו יש מחסור בכולסטרול. * רוסטביף עם תפוחי אדמה בתנור. * לשון קרה (אמא שלי). * לצמחונית ולכולם - קישים כתומים קטנים. * והקינוח התפשל לי לגמרי אבל לא היה לי זמן לעשות אחר - דקואז עם קרם שקדים. בסוף הדקואז נפרד לי משום מה, ויש שכבה דביקה ושכבת מרנג פריכה ושבירה מעל והקרם שקדים יצא קמחי. אני מנסה לשפר את זה עם גאנאש שוקולד וקצפת (כי שום דבר לא יכול להיות לגמרי רע אם יש עליו שוקולד וקצפת).