מה התפריט לחג הפסח שלכם

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה התפריט לחג הפסח שלכם../images/Emo35.gif../images/Emo155.gif

כתבו כאן את התפריט לליל הסדר שלכם.... מה שאתם בישלתם וגם את מה שהמארחים \ מתארחים בישלו.. גם תמונות משולחן החג יתקבלו בשמחה. ליל סדר שמח וטעים

bigjack

New member
../images/Emo71.gif תפריט ליל הסדר שלי ../images/Emo155.gif ../images/Emo157.gif

מרק עוף וירקות עם קניידלאך
כבד קצוץ
גפילטעפיש
חריימה
פילה אמנון בפלפלים לימון וכוסברה במחבת
סלט חסה עגבניות ובצל סגול
עוף בגריל
צלי אוסובוקו ושפונדרה עם ירקות ופטריות ביין אדום
אורז לבן
תפוחי אדמה בתנור
גלידות לקינוח שיהיה חג טעים לכולם
צחי

אליה ל

New member
אצלנו בתפריט ../images/Emo6.gif

חמינדוס וחרוסת כמובן - חרוסת אני מכינה: אגוזי מלך, סילאן, תפו"ע, יין אדום וסוכר כמויות מדוייקות בפעם אחרת.
גפילטע פיש - גיסתי מכינה
מרק עוף וקניידלך - גיסתי
לשון ביין ופטריות - אחותי
עוף בדבש יין וסויה - אני
אורז ואפונה - גיסתי
סלט ירקות - אחייניתי
מוס שוקולד - אחותי בערב החג אנחנו השנה אצל אחי - מתחלפים שנה אצלי שנה אצלם ולכן מרקים ותוספות מתבשלים בבית המארח. גיסתי מכינה את הגפילטע פיש מאז שאימי נפטרה היא לקחה את המשימה וזוהי החובה שלה לחג כל שנה. אחותי מכינה קבוע את הלשון והמוס ואני מכינה קבוע את העוף והחרוסת. עד לפני כמה שנים היינו מכינים הרבה יותר מנות כולל גם מנות בשריות אבל באיזה שהוא שלב הבנו שאנחנו מכינות יותר מידי אוכל ולאף אחד אין כוח לחסל את הכל ואז החלטנו לצמצם מנות וכמויות. חג נפלא

אנחנו צנועים השנה כי יש מעט אנשים

* גפילטע פיש בנוסח המסורתי (מרוקנים את פרוסות הדג, טוחנים, וממלאים חזרה בתוך העור של הדג ומבשלים). * חזרת תוצרת בית - אחרי שכל שנה אני חורשת את השוק כדי למצוא את החזרת הכי חריפה שיש, ובסוף אבא שלי מתלונן שאפשר לשתות איתה תה- החלטתי שאני עושה לבד. השריתי כמה ימים במים, גררתי ביד על פומפיה ידנית את החזרת ואת הסלק, ערבבתי ונתתי לאבא שלי לטעום. רק לראות את הפרצוף שלו נהיה אדום מהחריפות היה שווה את המאמץ. * כבד קצוץ- אמא שלי עושה. * חרוסת - של אמא שלי. ויש עוד אחת בנוסח כורדי מהשכנה הנחמדה שלנו שעברה ביום חמישי בכל הבנין ונתנה לכל אחד צנצנת חרוסת שלה (תמרים עם אגוזים, מתוקה בטירוף). שמתם לב שחרוסת לא הכי טעימה על לחם? * לחמניות של פסח. המצות זה רק קישוט. אף אחד לא נוגע בהן. * מרק עוף עם קניידלך. את הקניידלך אצלנו ממלאים בגריווענס (שומן עוף מטוגן עם בצל) למקרה שלמישהו יש מחסור בכולסטרול. * רוסטביף עם תפוחי אדמה בתנור. * לשון קרה (אמא שלי). * לצמחונית ולכולם - קישים כתומים קטנים. * והקינוח התפשל לי לגמרי אבל לא היה לי זמן לעשות אחר - דקואז עם קרם שקדים. בסוף הדקואז נפרד לי משום מה, ויש שכבה דביקה ושכבת מרנג פריכה ושבירה מעל והקרם שקדים יצא קמחי. אני מנסה לשפר את זה עם גאנאש שוקולד וקצפת (כי שום דבר לא יכול להיות לגמרי רע אם יש עליו שוקולד וקצפת).

למעלה