מה מבשלים לשבת הגשומה

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת הגשומה../images/Emo35.gif../images/Emo187.gif

כמו בכל סוף שבוע שרשרו לכאן את התכנונים שלכם לבישולי השבת... אפשר ומומלץ להעלות גם תמונות ומתכונים
אצלי מחר זה הקנייה החודשית כך שאין שום תכנונים מיוחדים לבישול... נראה מה יבוא לנו מחר לאכול ולפי זה נפעל
סוף שבוע נעים לכולם נ.ב. שימו לב שביום שני בערב יתארח כאן בפורום השף של מסעדת פורטרהאוס יוסי אסף
כך שמומלץ להכין את השאלות כבר עכשיו, וניתן אפילו כבר לשרשר אותן להודעה הנעוצה שבראש הדף. בנוסף יש לנו גם מאגר מתכונים חדש שאליו תוכלו בעצמכם להעלות את המתכונים והתמונות שלכם כמובן אחרי שהם יועלו לפורום
) הכניסה למאגר דרך ההודעה המנהלתית שבצד שמאל של דף הפורום.
 

bLuEbLeI

New member
לשבת מרק קובה אדום עם סלק אגב....

מזמן לא הייתי פה עקב כך שהייתי במילואים ונותר לי עוד שבוע מילואים וזהו אז מצטער שלא הייתי מעורב פה
 

אליה ל

New member
אז ככה.............

לשבת, קורקבנים - רציתי לשים אותם בגביעים של בצק עלים, אבל שכחתי לקנות את הבצק עלים. נדמה לי שיש לי במקפיא בצק עלים אז אנסה לאלתר גביעים. אז קורקבנים מנה ראשונה, אחר כך שוקי אווז ביין וסילאן עם פירות יבשים - חבל"ז וליד זה כנראה תפו"א אפויים בתנור וסלט ירוק או ירקות. נראה לי שגם אכין פאי / גרטאן משמשים ובזאת מסתיימת הפרשה. להיום - שוקי עוף טבולים בשמן זית, לימון ועוד איזה שהוא תיבול וכל זה הולך למחבת כבדה או לפלטה ומעל זה סיר גדול עם מים שיעשה קווץ.
 
מה מתבשל אצלי?

אז ככה: מרק עדשים חורפי וסמיך דגים חריפים קציצות דגים ספגטי בולונז חזה עוף מוקפץ עם נודלס וירקות חריף קציצות בקר והודו מבושלות ברוטב בצל ושזיפים מיובשים. פרגיות בצ'ימיצ'ורי בגריל הביתי. תפ"א קריספיים בתנור, אורז לבן ארומטי פולנטה ירקות שורש בתנור ברוזמרין , שום ושמן זית וכ-מובן סלטים טריים ומבושלים. אה.... הכי חשוב שכחתי.... צחי , עשיתי היום את ה-מחללה שלך, כי התייאשתי מלחכות לך. ה"אין קיבה" שלי, לא עומדת בפיתוי. אני רואה את התמונות ומתחרפנת. כמובן שלקחתי את ההוראות והכמויות מהבלוג שלך. אם לא ייצא לי חתיך כמו שלך.... אתה כבר יודע... יאללה, שבת שלום לכולם. ארי.
 

bigjack

New member
לחמג'ון שהכנתי היום

הקרניבור הבכור שלי ביקש ללכת לאכול לחמג`ון בקניון כמו שקניתי לו פעם לפני הרבה זמן. אני אחד ששונא קניונים וכל מה שקשור בהם, ולכן למרות העייפות הכנתי לו בצק של הפוקאצ`ות שלי ומשם יצא המתכון הבא. נרשמה הצלחה אדירה מבחינת הבן, ואני........עכשיו אכלתי אותה וצריך להכין לו את זה מידי פעם. אפשר להכין עם כל מילוי בשרי או חלבי שאוהבים ואפילו כמו פיצה רק עם הרבה מקום לתוספות. מצרכים לבצק: 5 כוסות קמח 2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 5-6 כפות שמן זית + עוד קצת להתפחה 2 כוסות מים הכנת הבצק: לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, ללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה. לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש, רך, ומעט דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השניה. מחלקים את הבצק בידים משומנות ל-4-5 כדורים, מניחים את הכדורים על משטח משומן לתפיחה של כחצי שעה. מצרכים לבשר: 4 פרוסות שניצל עגד פרוס ודפוק דק דק (אפשר להחליף לבשר סטייק חתוך לרצועות דקות) 50-100 גר` בשר טחון 1 בצל חתוך לרצועות דקות חצי פלפל צהוב או ירוק חתוך לרצועות דקות 1 שן שום קצוצה מלח פלפל שחור טחון מעט כורכום 1 כפית תבלין קאייג`ון (אפשר להחליף בקארי או תבלין שווארמה) 5-6 כפות רוטב ברביקיו הכנת הבשר: *חשוב להתחיל עם הבשר כשהבצק כבר מוכן ומעוצב לסירות כדי שלא יתייבש. מקפיצים את הבצל עד להזהבה בטפלון עם מעט שמן זית, מוסיפים את הפלפלים והשום ומקפיצים עוד 3-4 דקות, מוסיפים את הבשרים והתבלינים, מקפיצים עוד כמה דקות עד שהבשר מתחיל לשנות את צבעו (לא לבשל יותר מידי) מכבים את האש. הכנת המנה: מרדדים כל כדור בצק על נייר אפייה (לשמן מעט את המערוך) לפיתה דקה, מגלגלים את שתי הקצוות הארוכות כלפי המרכז כמו ברולדה עד לשליש מרוחב הבצק בשני הצדדים, מגלגלים את שתי קצוות הרולדות בצד ימין אחת כלפי השנייה עד שהן נפגשות, מהדקים את שתי הרולדות ביחד ויוצרים שפיץ, עושים אותו הדבר עם צד שמאל וככה נוצרת לנו סירת בצק עם דפנות גבוהים. מעבירים עם הנייר לתנור על תבנית אפייה ואופים חלקית 6-7 דקות, מוסיפים את תערובת הבשר למרכז הסירה, מברישים בנוזלי הבשר את דפנות הבצק, מזליפים מעט רוטב ברביקיו על הבשר וממשיכים לאפות עוד כ-8 דקות עד להשחמת הבצק.
 

bigjack

New member
תודה אילנית ../images/Emo140.gif

כנסי גם לבלוג שם זה מפורט כסדנא מצולמת שבת שלום
 
../images/Emo124.gifצחי יאמי

הכנתי לארוחת ערב יצא מעלף . רב תודות לך על המתכון מאוד נהננו אשלח תמונות . שבוע נפלא
 
ואני הלכתי על הקל:

שניצל במרינדה של ביצים, שני סוגי סויה, חדרל ותבלינים בציפוי פרורי לחם סומסום קלוי מלא. קציצות בקר טחון בבצל, פטרוזיליה ונענע, בתבלון עדין, מטוגנות. סלט כרוב לבן, קצוץ דק, עם פסטוק, צנובר, גרעיני שלעת וחמנייה, קלויין בגריל של התנור, בדרסינג, תוצרת מוחי, שאני קורא לו דרסינג 2/8: בכוס מדידה, 2/8 סויה, 2/8 שמן זית, 2/8 חומץ בן יין, לימון וחצי סחוט, מלח פילפל לבן, לתוף כרוב לבן אחד קצוץ, עם הפיסטוקים, צנוברים והגרעינים הקלויים. סלט אבוקדו (כי יש מלאי שנפל מהעצים), עם לימון, שמן זית ובצל ירוק קצוץ, וכמובן טחינה תוצרת בית. אה - מרק. חצי מכמות מרק הירקות שהוכנה לפני שלושה שבועות, הוקפאה והוצאה להפשרה מהפריזר, בתוספת מים, מלח פילפל, וקצת לימון הוגש לשולחן. עד כאן. חגי
 
אמנם נכנסתי בסופשבוע

אבל יכולה לאמר לכם שלא בישלתי כלום. פשוט לא התחשק. הזמנו אוכל מהסינית. בשר ברוטב מייפל. היה נהדר. מתגלגלת עד עכשיו
אולי אפשר לבקש מהשף שיבוא בשני מתכון לנ"ל?
 

bigjack

New member
בטח שאפשר../images/Emo9.gif

את יכולה כבר עכשיו להשאיר שאלה בשרשור האירוח
 
אני קצת אהבלה בלמצוא

שרשורים, אז אנא סבלנות.......... אנא הכנס עבורי שאלה לשף? איך אפשר לרכך בשר מלבד מרינדה ו/או שימוש בסלפטר (לא זוכרת תמינוח העברי
איזה סכין הכי טוב (יש לי כמה סכיני שף אמיתיים לחלוטין כולל זה שזכיתי בו - ראה רשומת כתף ממולא) לחיתוך בשר נא או לאחר בישול? איך עושים בשר ברוטב מייפל? למה מכניסים מי סודה או לחילופין סודה לשתיה לתוך בשר טחון? הרי הסודה לשתיה זה כימיקלים..... מה אפשר במקום על מנת ליצור קציצות אווריריות? אפשר מתכון טוב? זהו לבוקר. יומטוף, צחי ותודה
 
למעלה