ואצלי.............
נסעתי הפעם עד לצפון הרחוק, עם סיר יציקת ברזל, גזר, פילפלים חריפים, בצל יבש, בדרך, עצרתי ביקנעם, שם, בקצביה חדשה (שגיליתי בעזרת קולגים של אשתי מהעבודה), רכשתי 2 ק"ג בשר כבש מהצוואר, וחצי ק"ג שומן כבש. ככה הגעתי עד למושב מרגליות, חברים כורדים, שבעוד מועד נמסר להם כי ארוחת הערב עליי. הגזרים נחתכו לפרוסות אלכסוניות, וכל פרוסה לגפרורים (10 גזרים), הבצלים נחתכו לחצאים ולפרוסות. הסיר הועמד על האש, כדי שיתחמם. ואז: חצי מכמות שומן בכבש, נחתך לקוביות ונזרק לסיר, כדי לייצר שומן, אחרי כ 10 דקות הוספתי גם קצת שמן, והכנסתי את הבצלים, לטיגון, עד שנהיו חומים ואז את בשר הכבש החתוך לקוביות, ואת הגזר לבישול ראשוני. אני טמנתי בפנים גם ראשי שום, טיבול בכמון (לי היה רק אבקת כמון אבל רצוי גרגרי כמון או גבעולי כמון), כיסוי במים ורתיחה. כיפוי הג'יפה, ובישול של עוד כ 20 דקות. בינתיים - 1 ק"ג אורז פרסי מושרה במים בצד. לאחר שהסתיימו 20 הדקות, מפזר את האורז המושרה מעל וטומן פילפלים חריפים, מטבל במלח, פילפל שחור ועוד קצת כמון, מכסה במים, קצת מעל לאורז, שטובל במעט כורכום, לטובת הצבע, מרתיח ואז אוטם את הסיר, ומעביר לאש קטנה לפחות למשך שעה. אההההההה שכחתי משהו
, להגיד לכם איך קוראים לזה:
אושפלו בוכרי. הרעיון נלקח מתכניתו של גיל חובב, "המנה של המדינה". חגי