מה מבשלים לשבת פורימית

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת פורימית ../images/Emo35.gif../images/Emo151.gif

אצלי הכל עוד פתוח והתפריט רק יתגבש מחר
שוב חג פורים שמח לכולנו
 

clcl

New member
חופש... מהמטבח בסוף שבוע זה למעט...

עוגה שתשונע...
 

clcl

New member
עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל תות שדה וקיווי

 
תגידי, את רצינית? את הכנת ????

אלוהים ישמור. זה הדבר הכי יפה שראיתי בזמן האחרון... חבל שאני לא גרה לידך {מזלך...
} שיחקת אותה . גם הברבי פיגוזית. את תותחית.
 
את זה

כרעיים בליקר תפוזים כרעיים עוף (ולא פרגיות כמו שעובדים עלכים בסופר ללא העצם וללא העור - 4 2 בצלים סגולים פרוסים 3 שיני שום מעוכות 3 כפות ליקר תפוזים (אם אין לכם, תשימו יין) 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי קאפיש? מחממים תנור ך- 200 מעלות, יענו בינוני גבוה לחמם שמן ולצלות הבצלים עד הזהבה קלה. + שום + מיץ + ליקר. מרתיחים. מכניסים את הירכיים לתבנית אפיה ושופכים עליה את הורטב מהמחבת. מכסים באלומיניום בחצי השעה הראשונה , מידי פעם מרטיבים מהרוטב שבתחתית התבנית. להוריד אלומיניום, להוריד את המעלות ל- 160 וממשיכים לאפות עד שרך וזהוב ואי אפשר לעמוד יותר בריח. להגיש עם אורז אפוי בתנור (אפשר להכין באותו זמן ולחסוך בחשמל) או עם תפוחי אדמה בחמאה (למי שהכשר לא משחק לו) אני רק מציעה. לא מוציאה לתרבות רעה שיהיה לכולם פורים שמח ועליז............... איזה חום בחוץ, יה וואראדיייייי אלינוער - בלוג המטבח http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=thekitchen
 

pirge

New member
../images/Emo82.gif במזגן../images/Emo6.gif שישבת שלי

במזגן----שישבת שליו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 15:05 | 21/03/08 צלי עוף על הגז --תפוחי האדמה מתווספים לצלי בסוף הבישול----מעל לעוף בלי תוספת נוזלים. פרוסות חצילים מתקתקים ברוטב אדום פיקנטי קובבות לפסח ממולאות בשר - מצרפת תמונה להמחשה -- כשר לפסח---- התמונה מהיום אהההה,נורא קל להכין. אורז גזר ושקדים - בחוש פאי פרג וקוקוס של נירה מנהלת החלבי מגולגלות גבינה טוב טעם שבת שלום ונהדרת לכולם. חג שמח
 
ואצלי.............

נסעתי הפעם עד לצפון הרחוק, עם סיר יציקת ברזל, גזר, פילפלים חריפים, בצל יבש, בדרך, עצרתי ביקנעם, שם, בקצביה חדשה (שגיליתי בעזרת קולגים של אשתי מהעבודה), רכשתי 2 ק"ג בשר כבש מהצוואר, וחצי ק"ג שומן כבש. ככה הגעתי עד למושב מרגליות, חברים כורדים, שבעוד מועד נמסר להם כי ארוחת הערב עליי. הגזרים נחתכו לפרוסות אלכסוניות, וכל פרוסה לגפרורים (10 גזרים), הבצלים נחתכו לחצאים ולפרוסות. הסיר הועמד על האש, כדי שיתחמם. ואז: חצי מכמות שומן בכבש, נחתך לקוביות ונזרק לסיר, כדי לייצר שומן, אחרי כ 10 דקות הוספתי גם קצת שמן, והכנסתי את הבצלים, לטיגון, עד שנהיו חומים ואז את בשר הכבש החתוך לקוביות, ואת הגזר לבישול ראשוני. אני טמנתי בפנים גם ראשי שום, טיבול בכמון (לי היה רק אבקת כמון אבל רצוי גרגרי כמון או גבעולי כמון), כיסוי במים ורתיחה. כיפוי הג'יפה, ובישול של עוד כ 20 דקות. בינתיים - 1 ק"ג אורז פרסי מושרה במים בצד. לאחר שהסתיימו 20 הדקות, מפזר את האורז המושרה מעל וטומן פילפלים חריפים, מטבל במלח, פילפל שחור ועוד קצת כמון, מכסה במים, קצת מעל לאורז, שטובל במעט כורכום, לטובת הצבע, מרתיח ואז אוטם את הסיר, ומעביר לאש קטנה לפחות למשך שעה. אההההההה שכחתי משהו
, להגיד לכם איך קוראים לזה: אושפלו בוכרי. הרעיון נלקח מתכניתו של גיל חובב, "המנה של המדינה". חגי
 
למעלה