מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת ../images/Emo35.gif../images/Emo187.gif

מחכים לדיווחים מגזרת המטבח
מה מתוכנן בתפריט שלכם לסוף השבוע? אצלי בנתיים בתכנון: שווארמה פרגיות מרק ריאות עוף בגריל תפוחי אדמה בתנור פוקאצ'ות על חלוקי נחל והשבוע כבר הכינותי מראש מלפפונים חמוצים ולפת כבושה. סוף שבוע נהדר לכולם
 

clcl

New member
בינתיים הכנתי קרואסונים לפי מתכון של wan

קרואסון-זריז מקווה שאף צרפתי לא קורא את המתכון הזה.כי אז יאמר שזה ממש חילול הקודש. אבל התוצאה נפלאה. ובכלום זמן . ואם ממש בא לכם. אחרי לישה במיקסר,לושו ביד קצת,ואז בצעו מספר קיפולים כמו שעושים בבצק עלים. אין צורך לרדד כי הבצק רך ונשפך, ניתן פשוט למתוח אותו לצדדים ולקפל.. וחוזר חלילה מספר פעמים. מצרכים: 1 ק"ג קמח רגיל-להוריד כוס אחת –ובמקומה להוסיף כוס אחת קמח ללחם. 2 כפות שטוחות שמרים יבשים. 250 מ"ל מים פושרים. 100 גר' סוכר 10 גר' משפר אפיה- לא חובה-רק המלצה. 3 ביצים שלמות גדולות 100 מ"ל שמן רגיל(לא זית) 200 גר' מרגרינה, או חמאה , או מחמאה, רכה. יוצא נהדר גם עם מרגרינה . הכנה: בקערה 200מ"ל מים פושרים.(50 מ"ל מים לשמור להוספה אח"כ לפזר מעל את השמרים ,ושתי כפיות סוכר מכמות הסוכר הנתונה. לפזר מעל הכל 2 כפות קמח . להשאיר עד שתופח ומעלה בועות. לערבב. אם מכינים במיקסר. לקערת מיקסר להוסיף: קמח, משפר אפיה, הסוכר,לערבב היטב, להוסיף מרגרינה חתוכה,שמן,ביצים טרופות. ואת תערובת השמרים. לערבב הכל על מהירות נמוכה כ- 3 דקות,תוך הוספת יתרת המים. ללוש עוד 7 דקות על מהירות בינונית גבוהה. להעביר הכל למשטח לישה. לא לקמח. ללוש עוד כ- 5 דקות, או עד שהכל חלק . להעביר לקערה להתפחה,לכסות במגבת נקיה. בימים חמים אני מתפיחה בחדר ממוזג.כדי שיתפח לאט. זמן התפחה כ- שעה.או עד שהבצק מכפיל נפח. לאגרף בצק להוצאת אויר. ולהתפיח שוב , חצי הזמן עד שתפוח קצת יותר מהגודל המקורי. (אם מוסיפים משפר אפיה, מתפיחים רק פעם אחת.ומדלגים על התפחה שניה ומיד עוברים לעיצוב.) לחלק ל-4 כדורים. לקמח ממש מעט,או כמעט בכלל לא משטח עבודה ומערוך. לרדד לעיגול או מלבן ,ולחתוך משולשים,לגלגל לקרואסון. למרוח בביצה, ולהניח להתפחה. למרוח שוב ביצה ,ולאפות. תנור מחומם מראש ל175 מעלות צלסיוס. עד הזהבה . הערות: נתן להכין לחמניות- אך יש להכינם ברידוד וחיתוך למשולש שווה שוקיים. ולגלגל כמו קרואסון. נקבל לחמניה מאורכת ,עם מרקם קליל. שנתנת לחיתוך ומילוי אח"כ. לא מוצלח להכנת לחמניה ישר מכדור בצק. הרידוד נותן מרקם קליל יותר. נתן למלא במה שרוצים. מתוק או מלוח. אני ממלאה לפעמים בשוקולד. ולפעמים בגבינה צהובה. נתן להקפיאם. ואם אתם אוהבים אותם מתוקים יותר הכינו סירופ חם מסוכר =מים=מיץ לימון. וצקו על הקרואסונים בעודם חמים. אני לא יוצקת כי אני מגישה כמו לחמניות. וגם מקפיאה. בהצלחה מקור: -WAN
 
הבישולים בתכנון...

עוף במייפל (מתכון שלקחתי מכאן) פשטידת אטריות מרק עוף ("פולני") חומוס (שאחי מכין) עוגיות שוקולד צ'יפס זה בינתיים, נראה מה יעלה בהמשך. שיהיה אחלה של סוף שבוע
 

eliya-l

New member
אצלי החל מהערב ועד למחר

באים הרבה חברים הערב כך שיש חמין ענק עם קישקה גם מזרחי, גם אשכנזי, הוספתי לגיוון גם צ'וריסוס, כמובן שיש גם קוגלה' וחמינדוס. מרק עוף שיהיה עם מה להוריד את החמין כבר מוכן. כבד קצוץ - בדרך להיות מוכן. חומוס - בדרך להיות מוכן. סלט ירוק - אחר כך וזהו זה בינתיים.
 

pirge

New member
פלפלים ממולאים בשר ואורז

ממולאים מבושלים ואח"כ אפויו pirge / בישול לילדים ו 10:03 | 15/01/06 12:12 | 03/03/05 פלפלים ממולאים - ירוקים ואדומיםו pirge ו 8-10 פלפלים אדומים וירוקים 1/2 קילו בשר טחון עגבניה מקולפת מרוסקת במגררת גסה או כף קטשופ קופסה קטנה רסק עגבניות מהולה בחצי כוס מים כף רוטב צ'ילי 2 כפות סילאן או פפריקה מתוקה כף רוטב צלי נותן צבע יפה.....או מלח\פלפל\ או בהרט 2 בצלים קצוצים 2\1 כוס אורז (לא מבושל). 3 כפות פטרוזילה קצוצה גס.נענע ושמיר למי שאוהב את הטעם מעט שמן לטיגון הבצל. חומרי הרוטב: 3 כפות שמן זית 2 כפות סילאן מרק עוף 2 בצלים מלח\\פלפל\כורכום 1 קופסת עגבניות מרוסקות גדולה ---- 800 גרם 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות או קופסה של טל בינונית 4 שיני שום 3 כפות פטרוזיליה מים לפי הצורך. מעט מיץ לימון טרי----- לסוף הבישול אופן ההכנה: מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל והשום מוסיפים את העגבניות\\קטשופ והסילאן וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב בעזרת כף. אחרי כ 2-3 דקות מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז ואת הבשר הטחון וממשיכים לערבב כל הזמן. (בעזרת מזלג מפוררים את הבשר כדי שלא יווצרו גושים). מוסיפים תבלינים. מוסיפים את רסק העגבניות, הפטרוזיליה וכחצי כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים בחלקם. צריך שיישארו נוזלים בגלל האורז. מסירים מהאש וממלאים את הפלפלים. ממלאים את הפלפלים רק 4\\3 מהנפח שלהם. בסיר רחב מכינים רוטב: מטגנים את הבצל ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, והשום. אחרי כ 2-3 דקות מוסיפים את שאר החומרים וכ 4-5 כוסות מים. מעמידים את הפלפלים צפוף אחד ליד השני הרוטב צריך לכסות כדי 4\\3 מגובה הפלפלים. מבשלים כ-50 דקות על להבה קטנה. מכוסה . לקראת הסוף יוצקים מעט מיץ לימון-מי שאוהב את החמצמצות. לא חובה. . לפני ההגשה ----- להשחים בתנור. מסדרים את הפלפלים בתבנית הגשה משומנת. יוצקים את הרוטב מעל ומשחימים ללא כיסוי . הקטע של ההשחמה יכול להיות אפילו יום אחרי—תהנו אם נשאר מילוי אז אפשר להכין קציצות ולהניח אחרי הרתיחה-- מעל הממולאים. בזמן החימום-האפיה מניחים את הקציצות בין הפלפלים. תהנו
 
טוב, אז כך:

לאור הצלחת המרק, הכריחו אותי להכין סיר נוסף, והנה המירשם: 2 בצלי חתוכים לקוביות. 3 גזרים חתוכים לקוביות. 3-4 תפוחי אדמה (אני אוהב את הדזירה), חתוכים לקוביות. 10 שיני שום פרוסים לפרוסות. 500 גר' אפונה יבשה, שטופה ומסוננת. 2 כפות קמח. 2 כפות אבקת מרק עוף. קורט מלח. קורט פילפל (אישית - מעדיף לבן) בסיר עמוק, ממיס מרגרינה עם שמן זית, מוסיף את הבצל עד ששקוף, מוסיפים את השום וקוביות הירקות והאפונה ומערבבים טוב. שופכים את אבקת המרק והקמח ומערבבים. מרתיחים קומקום מים, וכשרותח, שופכים לתוך הסיר (אם יש צורך, להרתיח עוד קומקום) מטבלים ומבשלים עח אש קטנה במשך שעה. לאחר שעה, מוסיפים 5-10 עלי מרווה קצוצים דק וצרור נענע טרייה קצוצה דק (אני הוספתי היום גם עלי אזוב טריים ), וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה. לאחר מכן, טוחנים עם בלנזר ידני לעיסה אחידה. ניתן ומומלץ להוסיף ביצקיות למרק. טיפ: לערבב את המרק תוך כדי בישול. טיפ נוסף: פרמזן מגורר ו/או שמנת, מוסיפים לטעמו של המרק. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- למנה עיקרית, הכינה אשתי כרעי עוף בסילן ורוטב פיקנטי של אוליביה (יצא חבל"ז). למנה אחרונה: תותים בקצפת ו/או עוגת זאקר טורט. עד כאן. שבת שלום. חגי
 

אחשל

New member
זו הלוכת להיות שבת לא-בשרית במיוחד../images/Emo11.gif

מקסימום עוף (כרעיים) בסגנון כלשהו למחר בצהריים... הבישול העיקרי שלי במהלך השבת יהיה התנסות בהכנת ניוקי א-לה רומנה, לקראת יום שני
.
 
למעלה