מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת../images/Emo35.gif ../images/Emo187.gif

מה מתוכנן אצלכם במטבח לקראת השבת החורפית שפוקדת אותנ? מתכונים, תפריטים ותמונות יתקבלו בברכה. אצלי כרגע מתוכנן: שווארמה פרגיות בוואק קציצות מפרום מטוגנות תבשיל קדירה טריפוליטאי עם רוטב סילק וקציצות של מפרום פתיתים מוקפצים עם ירקות אורז כלשהו סלט ירקות כלשהו ואולי גם פוקאצ'ה בשבת לצהריים נלך עם הבנים לפנק אותם במסעדה טובה, כרגע התכנון הוא על בלקסטיר בהרצליה. שתהיה לכולנו שבת חמימה ונעימה וחג אהבה שמח צחי
 

אילנית12

New member
קובה תפו"א במלית בשר../images/Emo3.gif

קובה בפטטה/עירקי .קובה תפוחי אדומה במלית בשר./אילנית12 החומרים למעטפת: תפוחי אדמה מבושלים ומסוננים היטב ,ומעוכים כמו פירה. מלח,פלפל שחור. למלית: בצל קצוץ פטרוזליה קצוצה בשר טחון תבלינים:מלח,פלפל,כמון,תבלין לבשר,בהרת לבישול. הכנת המלית: מזהיבים בצל,מוסיפים את שאר החומרים,מבשלים בערך 10 דקות,או קצת פחות. מסננים,מקררים. חומרים לציפוי: פירורי לחם,עם פפריקה מתוקה/חריפה ביצה טרופה. מגלגלים עיגול מהתפוחי אדמה בידיים לחות ,יוצרים גומה,מוסיפים בשר,ויוצרים צורה,מהדקים היטב. טובלים בביצה,ובפירורי לחם.ומטגנים עד להזהבה. בתיאבון.
 

bigjack

New member
זה טעים שחבל על הזמן ../images/Emo3.gif

חמותי ז"ל היתה מכינה בדיוק כאלו שפשוט היה ללקק את האצבעות
נראה נהדר אילנית
 

אילנית12

New member
צלי כתף

צלי כתף /אילנית12 החומרים: 1 קילו צלי כתף מס' 5 טרי(מתבשל מאוד מהר) 3בצלים בינונים קצוצים 2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות עבות 6 שיני שום כוס כוסברה טריה קצוצה קופסא קטנטנה של רסק עגבניות תבלינים:תבלין לשווארמה,תבלין לבשר,פפריקה חריפה/מתוקה. מלח,פלפל שחור,כוסברה טחונה, ההכנה: להזהיב את הבצל הקצוץ,לסגור את הבצל עד שהבשר משנה את ציבעו. מוסיפים את הרסק,התבלינים השום ,מוסיפים בערך 2 כוסות מים,מערבבים.מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ,מכסים. לאחר חצי שעה מוסיפים את טבעות הבצל,בשלב זה ניתן להוסיף גם תפוחי אדמה. לאחר חצי שעה,בודקים אם הבשר התבשל ,ומתקנים תיבול אם צריך. מקור:עצמי.
 

אילנית12

New member
סמבוסק עירקי עם חומוס-מצורף קישור

לסדנא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=771&msgid=109892834
 

pirge

New member
אילניתוש הכל נפלא אצלך../images/Emo3.gifכרגיל,תהנו חמודה

 

pirge

New member
שישבת שלי לא סופי../images/Emo23.gifערב מתוק לכולם

שישבת שליו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 14:34 | 14/02/08 בשבת בבקר אכניס לתנור חמין עוף ותוספות טעימות. 5-6 שעות אפיה-- יהיה מוכן ממש לארוחת הצהריים. סלט חצילים בטעם כבד סלט חומוס - אכין לבד סלט טחינה - אכין לבד סלט כרוב מג'יק - התגעגעתי לסלט הטעים הזה מאפה במיה ואורז - יצא מעולה וילך נהדר עם הכדורים ברוטב. כדורי בשר בחרדל ודבש ברוטב פטריות - ביקשו שאכין שוב בפריזר קראנצ'יות שמרים במלית קוקוס ובמלית שקדים - ראו תמונה במלית הקוקוס. תותים בשוקולד יום אהבה נפלא לכולם וסוף שבוע חמים ונעים
 

tmira glas

New member
ואצלי רק שניצל... ../images/Emo88.gif כנסו

הילדים רוצים שניצל, הבעל שניצל, גם בעבודה היינו אוכלות רק שניצל (אפילו כתבתי על זה בטור שלי ב Jobstory). בקיצור מישהו יודע איך גומלים משפחה מהמאכל הזה?
 

DCS

New member
אולי לפשל קצת בבישול...

לפעמים קצת מלוח או חריף או בלי תיבול. ובמקרה תמיד יש גם מנה נוספת שאם הם מעוניינים להחליף(עם המנה הזו אסור לפשל) הם יתחילו לטעום דברים אחרים. ואין להאשים אותם " זהו כוחו של הרגל...."
 

א פרח

New member
תלוי בגיל של הילדים

גם אצלי היו כמה שנים שהילדים דרשו רק שניצל, אך הם גדלו והתחילו לטעום גם דברים אחרים ומאז התפתחו להם הטעמים וזה עבר. חוץ מזה פשוט להציב עובדה ולומר שפעם בשבוע גם לך מותר לבחור מה אוכלים וביום הזה לגון, אך לעשות את הגיונים בעדינות לא להפגיז אותם בדברים אקסטרווגנדים, אלא יותר בסיסיים ודמויי שניצל בתור התחלה: אפשר להכין שניצל וינאי שזהו שניצל אך מבקר - לבקש מהקצב שיפרוס סינטה או פילה דק לשניצל ולהכין כמו שניצל עוף. אפשר גם להכין פילה דג סול כשניצל אצלי הילדים אהבו ואוהבים עד היום. בקיצור לגוון את הטעמים בתחפושת של שניצל בהתחלה ומשם לאט לאט ללמד אותם לטעום עוד דברים. החשוב הוא שאם טעמו ולא אהבו לכבד את בחירתם.
 

bigjack

New member
גם אצלי הבן הקטן רוצה רק שניצל ../images/Emo3.gif

ולא מוכן לטעום כמעט שום בשר אחר. הגיברת שלי מכינה פעם בשבוע ערימת שניצלים, אני מטגן אותם ממש טיגון מהיר ואנחנו מקפיאים אותם בשקיות. וכל יום הוא מחמם לעצמו בטוסטר אובן שניצל אחד. ואם חלילה היא תשנה את התיבול הוא נהפך מיידית לצמחוני
לא חושב שיהיה לך קל לגמול מישהו ממשהו אהוב וטעים.
 
אצלי קצת חלש השבת...

היות ואני לא בדיוק מרגישה טוב, אז עשיתי הכל בשלוף וצ'יק-צ'ק... אורז "נחשים" ...אורז לבן עם איטריות למרק שחומות. חזה עוף חתוך לקוביות מוקפץ עם תבלינים שונים, אורז עם בצל, שום, עדשים אדומים , רצועות גזר וכוסברה, תפוחי אדמה ברוטב עגבניות פיקנטי כבד מוקפץ בבצל, שום, ותבלינים. פירה תפ"א מתובל. בשר צלי ברוטב יין, עגבניות ,ירקות שורש ותימין. סלטים טריים, מטבוחה שנשארה לי במקפיא, והיות וקבוע יש לי חצילים מטוגנים וקלויים במקפיא, אז אכין אח"כ כמה קומבינציות איתם. עוגות שמרים , שנשארו לי בהקפאה, ועוגת שוקולד בחושה, שגם כן יצאה מאנטארטיקה.... זהו... שבת חפיף... זהו, מאחלת לכולכם שבת שלום.
 
למעלה