מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת../images/Emo35.gif../images/Emo187.gif

אני כבר הוצאתי בשרים להפשרה מהמקפיא
וזה מה שמתוכנן: צלי עם נתחי אוסובוקו, שפונדרה וקציצות בשר, שווארמה פרגיות מוקפץ בוואק, נתחי עוף במרינדה כלשהי בגריל, אורז עם עשבי תיבול, פילה אמנון בעשבי תיבול במחבת פסים, אנטריקוטים במחבת לי ולאלון
צ'יפס שהבטחתי לאוהד, טחינה, סלט אבוקדו וביצים, פוקאצ'ה או בייגל ירושלמי, ועוגת פרג בחושה של ניקי ב שיהיה לכולם סוף שבוע נהדר
 

clcl

New member
לא הרבה....

הערב - ארוחת ערב אצל חברים למחר בצהרים... כרעיים עוף מתובלים בגריל תוספת - עוד לא סגורה אך קרוב לוודאי שקוביות תפוחי אדמה פריכים או אפויים בשלמותם בנייר כסף (עוד לא החלטתי) עוגת פרג בחושה כבר בתנור... סלט כרוב עם גזר ושמיר תבשיל חצילים ועגבניות - כבר מוכן אולי מרק - הרוח המנשבת עושה לי חשק... נראה.
 

bigjack

New member
חנל'ה איזה עוגת פרג את מכינה ../images/Emo35.gif

נהיה לי מאנצ'יס לפרג
 

clcl

New member
עוגת פרג מהירה שהעלתה ayeletba

עוגת פרג מהירהו --- ayeletba 14/3/2008 מישהי הביאה לעבודה. היה לי טעים מאוד. כמובן שרצתי לדוג ממנה את המתכון. עוגה טעימה ועסיסית לאוהבי הפרג. 200 גרם פרג טחון טרי 100 גרם קוקוס 2 כוסות קמח תופח 2 שקיקי סוכר וניל 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 2 כוסות מיץ תפוזים 5 ביצים שלמות clcl: אני הוספתי גם 100 גרם אגוזי מלך קצוצים לערבב היטב את כל החומרים ולאפות כ-50 דקות בחום בינוני. לאחר שהעוגה התקררה - להמיס 1 חב' שוקולד מריר גדול בסיר עם מעט מים ולשפוך על העוגה. clcl: אני אמיס את השוקולד בחלב ולא במים.... ובסוף עם אעטר בדובדבנים מסוכרים.... זה יהיה יפה ומתאים לדעתי מקור המתכון - חברה לעבודה.
 

clcl

New member
../images/Emo124.gifצחי, לגבי ציפוי השוקולד...

אני מכינה אותו אחרת... ממיסה את השוקולד ב- 4 כפות חלב... לאחר שנמס מוסיפה רבע חפיסת מרגרינה... בוחשת עד המסה... מוסיפה מעט תמצית וניל.... וחלמון של ביצה אותו מבליעה במרץ ... יוצקת על העוגה...
 

clcl

New member
אז ככה נראית העוגה... לגבי הטעם

אדע רק בערב מכיוון שהיא משונעת לחברים... לפני ציפוי העוגה, מאחר והיתה לי הרגשה שהעוגה לא רכה... היא התבקעה מעט, זלפתי יין לבן והעוגה עכשיו שיכורה... שטחתי את קרם השוקולד עליו פיזרתי קוקוס ועיטרתי בחצאי דובדבנים. לא יודעת... לא ממש מאושרת מהתוצאה.... כאמור נראה בערב.
 

מליאל

New member
אני בטוח הייתי מאושרת אם הייתה כאן לידי עכשיו

נראית נפלאה ומגרה
 
ואני מצאתי כרוב בלאדי בשוק

ועשיתי ממולאים (צמחוניים). פעם ראשונה שהצלחתי לפרק כרוב למילוי בלי נזקים נראים לעין. השריתי את האורז במים רותחים, ערבבתי עם עגבניות ותבלינים ומילאתי את הכרוב. הם יצאו לא אחידים לגמרי, אבל טעימים. רחוקים מאוד מאלה של שכנתי גב' חודדתי, אבל טעימים. ואת זה אכלנו עם פרגיות בתנור. ומחר אני עושה כרעיים בבישול ארוך, עם פטריות מיובשות וטריות, תפוחי אדמה ובירה.
 
אנחנו התארחנו השבת ב.........

מלון קראון פלזה - אילת. איפשרתי לשף לבשל עבורינו, והרגע הגענו חזרה הבייתה לשבוע חדש. חגי
 
למעלה