מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת ../images/Emo35.gif ../images/Emo97.gif

השבת אצלי יתארחו חברים לרגל הטבית הראשון של העונה
בתפריט: סיר טבית ענקי שניצלים וצ'יפס לילדודס סלט ירקות ערבי עם פטרוזיליה לימון ושמן זית טחינה ירוקה ולקינוח גלידה
 

Bavmorda

New member
אני בסופש פינוק....

כנראה אוכלת מחר צהריים בחוץ, הילדים אצל אביהם ואני חופשיה כמו ציפור
. חוצמיזה שלפני כמה ימים הכנתי נודלס עם עוף וירקות פעם ראשונה, ויצאו לי שתי מנות גדולות, ועכשיו הולכת לבשר הלייט שלי.... צחי, מה אדום לך בשניצלים ? (גושישים אדמדמים - צ'ילי?) B.
 

bigjack

New member
בנאגלה הזו הוספנו צ'ילי מתוק

לבלילת הביצה. בד'כ אישתי מוסיפה רק תבלינים לפרורי הלחם.
 

Bavmorda

New member
../images/Emo13.gif ניצ'בעת לך שככה חשבתי....

רק לא רציתי לרשום מחשש לטעות. נשמע רעיון מצויין - אולי אנסה להבא.
 

clcl

New member
אילתור בתנור.... נראה מה ייצא

תפו"א דזירה חתוכים לרבעים ומתובלים בשקית רוטב בשר. עצמות מח קטנות ומלאות.... כרעיים ופולקע מתובלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מלח ושום כתוש. הכל בתבנית אחת - בתחתית תפו"א ועצמות המח ועליהם מונח העוף. מכוסה ברדיד אלומיניום - 1/2 שעה במכת חום גבוהה ואח"כ בחום בינוני. כבר שעה ורבע בתנור.... והניחוחות ממלאים את המטבח והבית... מריח מבטיח. המשך דיווח בעוד כשעתיים.
 

clcl

New member
יצא סוף, סוף... הדרך

לאחר שעתיים מכוסה הסרתי את רדיד האלומיניום העלתי חזרה לחום גבוה ולאחר שעה נוספת....
מה שכן, בפעם הבאה אתחיל מוקדם יותר...
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif זה נראה משגע ../images/Emo3.gif

בא לי על עצמות המח האלו
 

clcl

New member
צחי... זו היתה הנאה צרופה... קניתי כך שכל חלק

היה גדוש....
 

clcl

New member
שווה לנסוע בשביל זה ליפו לאטליז של חינאווי

ברחוב יפת
 

o h a d d

New member
שפונדרה עם פטריות ויין לצד גריסי פנינה ותרד

המתכון של חיים כהן מהתוכנית האחרונה- יצא מצויין !
 

bigjack

New member
וואו מקנא בך ../images/Emo3.gif

גם אני נדלקתי על המתכון הזה
 

o h a d d

New member
אם כך, תרשה לי להמליץ לך על מתכון אחר שלו

וזה קנלוני במילוי שפונדרה ביין וירקות שורש, גם ניסיתי ויצא מצויין חיים כהן בכלל הוא שף מצויין, המתכונים שלו מאוד מיוחדים אך יחד עם זה מאוד מתאימים לבישול ביתי משפחתי בהתחשב בטעם הישראלי ובמצרכים הזמינים. אם תרצה עצות לשיפור ממני, שלך מסר
 

bigjack

New member
תודה אוהד ../images/Emo9.gif

אני צופה בקביעות בתכניות שלו וגם מאד אוהב את הפשטות והחשק שמביא האוכל שלא.........והכי חשוב לרוב ללא פלצנות יתרה. אפילו מקליט את התכניות ב-YES שלא אפסיד. כבר הכנתי הרבה מתכונים שראיתי אצלו....לפעמים במדוייק ולרוב באילתורים על פי המקור . אם יש לך את שני המתכונים זמינים אשמח אם תעלה אותם לפורום מסודרים כדי שאוכל להעלותם למאמרים. תודה ושבוע טוב
 

o h a d d

New member
הנה לכם מתכונים

אז זה הלינק לאתר התוכנית http://pilpel.iba.org.il/ אך האתר בנוי כך שלא ניתן לתת לינקים למתכונים לכן תצטרכו להשתמש באופציית החיפוש של האתר,כדי להקל עליכם את החיפוש להלן שמות המתכונים במדוייק : תבשיל שפונדרה ביין אדום ופטריות, עם תרד וגריסי פנינה קנלוני במילוי בתבשיל שפונדרה ביין אדום והנה כמה טיפים מניסיון תבשיל שפונדרה ביין אדום ופטריות, עם תרד וגריסי פנינה - לאחר שמשרים את הבשר והירקות ביין, לא להשתמש בכל היין של המשרה למטרת הבישול משום שיוצא לזה טעם חזק מידי של יין, אני הייתי שופך שליש מהמשרה ומוסיף מרק במקומו. בנוסף כדאי להוסיף משו פחממתי שיסמיך את הרוטב כי הוא יוצא דליל מאוד. קנלוני במילוי בתבשיל שפונדרה ביין אדום- במתכון יש איזה סרבול לא ממש ברור. אני הייתי מבשל את הבשר והירקות בדיוק כמו שכתוב, אך מוסיף יותר ירקות. לאחר מכן מסנן את התבשיל (שומר גם את הנוזל וגם את הירקות והבשר) את הירקות והבשר מועך מעט ומערבבב ודוחס לקנלוני קנוי (השף מכין את הבצק בעצמו-די מסובך ומשנה את אופן ההכנה) חשוב לשמן את הקנלוני בשמן זית שלא ידבקו אחד לשני, מסדר את הקנלוני בתבנית עד אפס מקום, יוצק את הנוזלים שסיננתי לתוך התבנית עד שמגיעים לגובה של 90% מהקנלוני (אם חסר להוסיף מיים-אם נראה לכם שיש יותר מידי נוזל אז לצמצם) עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ב 180 מעלות. שמעו, שתי המנות מרשימות מאוד באירוח, מצריכות בשר זמין ולא יקר וממש טעימות.
 

טליה80

New member
אוהד, ראבק, תן מתכונים...לא רואה את תכניותיו

של חיים כהן,העבר נא מידע וקבל,מראש,תודה
 

Bavmorda

New member
נשמע מצויין....

אנחנו צריכים להתחנן בשביל מתכון ? מאד אוהבת את כהן, ואפילו התחבקנו חזק
(סיפור ארוך ויפה) אבל לצערי לא יצא לי לראות את התכוניות שלו לאחרונה.
קדימה מתכון !!!!!!
 

ilanvag

New member
אפשר לקבל את המתכון, בבקשה?

איפה אני יכול למצוא אותו? המון תודות מראש, אילן
 
למעלה