מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת ../images/Emo35.gif../images/Emo97.gif

השבוע תורי לבשל למפגש השבועי של חבורת הדובים, ואפילו יצא לי לקחת יום חופש כך שיש לי זמן ל"התפרע" במטבח
והנה מה שאני מכין להם לאכול:
טבחת אפונה וקציצות בסילק שזה תבשיל עם עלי סלק מטוגנים עם אפונה וקציצות מטוגנות של מפרום.
תבשיל שעועית בניחוח טריפוליטאי עם שפונדרה, שקדי עגל וגידים.
אורז צהוב
קוסקוס
בורקס מבצק פילאס טורקי במילוי בשר טחון עם בצל, תרד וצנוברים.
בורקס מאותו הבצק עם תפוחי אדמה, בצל ופטריות מטוגנים.
טחינה ירוקה
פוקאצ'ה ענקית
עוגת שייש מייפל
רולדות בצק פריך...אחת עם מלית פרג והשנייה עם נוטלה.
עוגת ביסקוויטים מצופה בגנאש שוקולד מקווה שלכולם יהיה טעים כמו שלנו הולך להיות הערב
תמונות יגיעו בהמשך במידה ויתנו לי צ'אנס לצלם לפני הזלילה
שבת נהדרת לכולם
 

clcl

New member
לא יודעת מה אבשל אני כרגע לא מפסיקה ../images/Emo13.gif למראה

ה- T-בון שעבר לגור אצלי הערב... 4 חתיכים כאלה אצלי בבית
וחוברים להם על מדף אחד עם עם קישקע אורגינל
שמכינים במקום... ועצמות מח גדושות
אי..יאייי..יאייי...... אני מריירת רק מלראות מה שכתבתי.....
אז היום התמזל לי המזל ומצאתי חניה ממש ליד "זלמן" ביפו.... ויצאתי ברכוש גדול.... אז התחלתי למלא ולמלא ולמלא.... ופתאום שמעתי
".....רגע.... אין מקום במקפיא....".
מה אגיד... באתי הביתה, פתחתי המקפיא... הוצאתי תוכנו והנדסתי ו ה כ ל בא על מקומו בשלום.
 

bigjack

New member
תכלס בשבילי נתח כזה רק על האש ../images/Emo3.gif

אבל בקור הזה סביר יותר להכין על מחבת פסים......לחמם כמה שיותר ואז לצלות. תיבול לנתח כזה טעים מספיק רק מלח ופלפל שחור. יש לי חש ק ל-T בון ....מזכיר לי שלפני הרבה שנים בתאיילנד אחרי שבועות של אורז ונודלס נפלנו במקרה למסעדה שבתפריט היו סטייקים וכולנו הזמנו T בון ולא ציפינו להרבה. להפתעתנו הנתחים היו ענקיים ועסיסיים ועשויים בדיוק במידה.......מאז כל פעם שאני שומע T בון אני תמיד נזכר בתאיילנד
סומך עלייך שתכיני פצצות של סטייקים מהם.
 

eliya-l

New member
יש משלוח מנות? פורים מתקרב ../images/Emo4.gif

אצלי יהיה מאוד משעמם בסוף שבוע זה - כשחזרתי מקניות בסופר הרגשתי איך אני מתחילה לקרוס לי להנאתי המושלמת ובד בבד עם הקריסה וכאבי הגב והרגלים החל לעלות ולטפס לו גם חום קליל - נשמע לי כאילו שאני מפתחת משהו קליל -חחחחח הולכת להכין מרק עוףףףףףףףף - חובה קניתי כבד עוף = אבל עדיין לא החלטתי מה לעשות איתו ובהתחשב במצבי נדמה לי שאני הולכת להכניס אותו להקפאה עמוקה. קניתי גם סלמון שלם כזה קפוא - נמצא במקרר - חשבתי לעשות אותו מאודה כזה בתנור עם יין - אבל................ קניתי לפני כמה ימים שניצלים של בקר מוקפאים והצרה היא שכאשר קונים חבילה גדולה וקפואה צריך גם להפשיר את כולה - אז בימים האחרונים אנחנו אוכלות אותם כשהם עשויים כמו סטייקים על מחבת פסים כבדה. אז יכול להיות שאנסה לאלתר משהו איתם בכדי שלא אצטרך לזרוק לפח. יש רעיון מה לעשות איתם? אלו הן חתיכות קטנות ודקות משהו בגודל של חצי חזה עוף אבל דקיק ונדמה לי שהחלק שממנו הם נחתכו זו כתף. אז אם יש רעיון קליל בלבד שיהיה ציק וצאק ושאחר כך אפילו אפשר יהיה להקפיא - אודה מראששש. טוב, הולכת לקחת כדור ולהכנס למיטה - אוף מההתקררויות האלו.
 

bigjack

New member
קודם כל תרגישי טוב ../images/Emo184.gif

ומרק עוף באמת יכול לסדר אותך
לגבי השניצל בקר אני ממליץ בכל לב לצפות כמו שניצל (קמח>ביצה>פרורי לחם) ולטגן כ-1-2 דקות מכל צד. אם לא שומרים כשרות אז יותר טוב לטגן בחמאה עם מומסת עם כף שמן זית. אחרי הטיגון אפשר להקפיא.....אבל הכי טעים ישר מהמחבת
 

bigjack

New member
ומשלוח מנות בשמחה ../images/Emo151.gif

אבל לא נשאר כלום מהאוכל
המעט שנשאר מעוגת הביסקוויטים שהיתה קצת גדולה עליהם נלקחה לאחר מריבות כמישלוחה
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gif והנה התמונות שהבטחתי ../images/Emo9.gif

להתחלה פוקאצ'ות שאפיתי על חלוקי נחל כמו ה"פרנה" המרוקאית חייב לציין שכמעט וכל האוכל חוסל ע"י 10 דובים רעבים שהתלקקו כל הדרך לצלחת
 

bigjack

New member
בורקס מבצק פילאס

הבצק הוא בצק פילאס טורקי של מעדנות שמרודד דק מאד וקל לעבודה הכנתי שתי מליות לבורקס: אחת עם בצל מטוגן, בשר טחון, תרד קצוץ ופטרוזיליה קצוצה בתיבול של כמון, מוסקט, מלח ופלפל. והשנייה עם בצל ופטריות מטוגנים שעורבבו עם מחית תפוחי אדמה. בשתי המליות הוכנסה גם ביצה אחת לאיחוד החומרים. את הבורקסים הברשתי בביצה טרופה ופיזרתי קצח, ועל בורקס הבשר פיזרתי גם צנוברים.
 

bigjack

New member
תבשיל קציצות בשר ואפונה ברוטב סילק טריפוליטאי

הקציצות הן בדיוק כמו הקציצות של המפרום רק ללא מילוי בירקות.
 

bigjack

New member
מרק שעועית בניחוח טריפוליטאי עם שפונדרה.....

רגל בקר ושקדי עגל. פשוט מעדן
 

bigjack

New member
רולדות בצק פריך עם נוטלה או פרג וריבה

גם בצק פריך מרודד של מעדנות נהדר לכל סוג של מאפה מלוח או מתוק.
 
למעלה