מה מבשלים לשבת ?

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת ? ../images/Emo97.gif

הערב אנחנו מוזמנים לחברים לארוחת ערב וכמובן שבקשו שאכין פוקאצ'ה הכנתי פוקאצ'ה אחת עם עגבניות, פרומעז, קצח ומלח גס ועוד אחת שלא יחסר שהיא חצי קצח ומלח גס וחצי זעטר כמובן שזה לא הספיק לי אז הכנתי גם נודלס מוקפץ עם רצועות פרגיות
חוץ מזה הכנתי תבשיל ארטישוק ירושלמי עם אוסובוקו טלה, כנפי עוף וקציצות בשר. מחר נכין שניצלים, סטייק לקרניבורים, צ'יפס, אורז צהוב וסלט ירקות שתהיה שבת קסומה לכולם
 

bigjack

New member
../images/Emo97.gif קדירת ארטישוק ירושלמי, קציצות ובשרים

מתכון חדש מאתמול אחרי שסוף סוף קניתי ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה) בפעם הראשונה, חוץ מקילוף הארטישוק זה תבשיל די קל להכנה. קדירת ארטישוק ירושלמי, קציצות ובשרים מצרכים: 1.5 קג' ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה) מקולף ושטוף היטב חצי קג' אוסובוקו טלה חצי קג' שפונדרה חצי קג' כנפי עוף נקיות וחצויות מעט שומן כבש קצוץ דק 2 כוסות אפונה קפואה 2 בצל גדול חתוך לרצועות 6 שיני שום קצוצות 1 כף כמון 2 כפות חוואייג' 1 כף כורכום מלח פלפל שחור שמן זית מצרכים לקציצות: חצי קג' בשר בקר טחון חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים 1 בצל בינוני קצוץ דק 1 שקית אבקת קניידלאך (או פרורי לחם או קמח מצה) 2 ביצים 1 כפית קינמון 1 כפית כמון מלח פלפל שחור ההכנה: מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן זית עד לשקיפות. מוסיפים שום, שומן כבש ואת הבשרים, מערבבים כ-10 דקות. מוסיפים ארטישוק ירושלמי, אפונה ותבלינים ומערבבים. מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות לתוך התבשיל בזהירות. אחרי רתיחה נוספת מעבירים לתנור על 200 מעלות לשעה. פותחים מעט את מכסה הסיר וממשיכים לבשל בתנור עוד חצי שעה. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס אפשר לפזר בגשה כוסברה או פטרוזיליה קצוצה למעלה. בסיר גדול
 

אחשל

New member
ארטישוק ירושלמי../images/Emo99.gif

הולך מצויין עם כבש ועם עוד המון דברים - אני הכנתי אתמול מרק פטריות, ולבסיס שלו בישלתי ציר ירקות עם ארטישוק ירושלמי, יצא מופלא
...
 

bigjack

New member
מנה מהקדירה מוכנה למישלוחה

לארוחת ערב אצל חברים
 

Bavmorda

New member
צחי דארלינג, אפשר מתכון בבקשה ../images/Emo35.gif

אתמול לקחתי את הקיסרית מהגי'רף, אז אני בשוונג עם האטריות האלו....
 

bigjack

New member
פוקאצ'ות

פוקאצ'ה BIGJACK הבצק מתאים ל-2 פוקאצ'ות או פיצות גדולות מצרכים לבצק: 4.5 כוסות קמח לחם 2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1.5 כפיות מלח 0.5 כוסות שמן זית 2 כוסות מים *הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל (לחם, כפרי ושיפון) "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן. תוספות פוקאצ'ה 1: 0.25 כוסות שמן זית מלח גס חצאי עגבניות שרי קוביות גבינת עיזים קצח תוספות פוקאצ'ה 2: 0.25 כוסות שמן זית מלח גס זעטר קצח ההכנה: לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, וללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה. לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש, רך, ומעט דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השניה. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח מחלקים את הבצק ל-2 על נייר אפייה משומן בשמן זית ועליו מפוזר קמח תירס משטחים כל חלק בעזרת האצבעות עד לעובי של כ-1.5 סמ', יוצרים גומות בבצק בעזרת קצה האצבעות, מזלפים למעלה שמן זית, מפזרים את התוספת הרצויה ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. מעבירים בעזרת הנייר לתנור מחומם על 225 מעלות, שופכים 0.5 כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור, מורידים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים (עדיף על אבן שאמוט) כ-10-15 דקות עד שמשחים מעט. באמצע האפיה מורידים את הבצק מהנייר ומשיכים לאפות ישר על האבן. לקרר את הפוקאצ'ה על רשת ברזל או עץ.
 

Bavmorda

New member
לסופש האחרון

לא הכנתי משהו מיוחד מאחר והילדים לא היו אצלי. מה שכן הכנתי היה חזה עוף (בשר לייט בהסכמה חתומת כל הצדיים עם צחי
) במרינדת שום ודבש בתנור, ככה שגם מטוגן זה לא היה.
גברת מלכה (במלעיל) קצת מנסה לשמור.... שבוע טוב
 
למעלה