מקלובה - המלכה של תבשילי האורז

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמקלובה - המלכה של תבשילי האורז

המקלובה לדעתי היא המלכה של תבשילי האורז, הפרוש למקלובה זה "הפוכה" בגלל שבסוף הבישול הופכים את התבשיל על מגש גדול. ההכנה אמנם מעט מפרכת עם כל הטיגונים, אבל המחמאות שהתבשיל הזה קוטף שוות כל רגע וכל טיפת זיעה. אל המתכון הזה הגעתי אחרי מספר נסיונות של מתכונים מהרשת עם שדרוגים שלי. לקח לי כשעתיים וחצי ההכנות ועוד כשעתיים בבישול, שווה כל שנייה של מאמץ. מצרכים: 3 בצל גדול, פרוס לטבעות עבות מעט שמן חמניות 6 כרעי עוף כולל העור, ללא שומן חצי קג` בשר טחון (אני משתמש בבקר טחון עם שומן כבש) מעט שומן כבש קצוץ (לא חובה אבל מוסיף טעם) 6-8 שיני שום פרוסות 1 כפית זעפרן 1 כפית כורכום 1 כפית אגוז מוסקט, מגורר מלח פלפל שחור 3 תפוחי אדמה, מקולפים ופרוסים לעובי זרת 2 חציל פרוס לטבעות בעובי 1 ס"מ (כולל הקליפה) 1 ראש של כרובית מחולק לפרחים בינוניים 4 כוסות אורז פרסי חופן צנוברים ושקדים מולבנים ללא קליפה שמן לטיגון עמוק ציוד להכנה: מחבת - סיר לטיגון עמוק מחבת טפלון לטיגון הבשר סיר גדול למרק סיר גדול (עדיף צר וגבוה) לתבשיל ההכנה: משרים את האורז במים רותחים לחצי שעה ומסננים. קולים במחבת צנוברים ושקדים עם מעט שמן. מאדים חצי מכמות הבצל בסיר למרק, מוסיפים חלקי עוף ותבלינים: כפית זעפרן, כפית כורכום, מלח, פלפל, כפית מוסקט טחון. מטגנים עד שהעוף מזהיב. מוסיפים מים רותחים לכיסוי, מבשלים 30 דקות, מוציאים את חלקי העוף ושומרים את המרק. מטגנים את הכרובית והחצילים ושומרים במסננת. קולים צנוברים ושקדים במחבת עם מעט שמן ומעבירים לכלי קטן. באותה מחבת מטגנים פרוסות שום ושומן כבש במעט שמן, מוסיפים למחבת בשר טחון, מלח ופלפל שחור, מטגנים את הבשר עד לשינוי צבע ומפוררים במרית. מסדרים בסיר של המקלובה פרוסות בצל בתחתית עם כמה כפות שמן, מעל הבצל מסדרים פרוסות תפוחי אדמה בשכבה אחת, ממליחים ומפלפלים מעט, אוטמים את הרווחים עם מעט מהאורז ומהדקים. אני מהדק את השכבות עם הכלי שמועך פירה. מסדרים מעל את חלקי העוף בשכבה אחת צפופה, ממלאים את הרווחים באורז ומהדקים. מערבבים את האורז עם תערובת הבשר, צנוברים, שקדים ו-4 כפיות מחוקות מלח. מסדרים מעל העוף שכבה של פרוסות חציל, מעל החציל כשליש מתערובת האורז ומהדקים. מסדרים את פרחי הכרובית צפוף ומעל עוד שליש מתערובת האורז. מסדרים שכבה נוספת של חציל ומעל את שארית האורז. מהדקים היטב את כל התבשיל ומיישרים את השכבה העליונה. יוצקים בזהירות בעזרת מצקת את המרק על התבשיל מבלי לפזר את האורז, הנוזלים צריכים לכסות את האורז. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה ללא מכסה עד לספיגת הנוזלים, (עדיף להניח בין הסיר ללהבה "מטקה" שזו תחתית לבישול על גז) אפשר להמשיך את הבישול עם מגבת מתחת למכסה לשעה נוספת על אש קטנה, אני מעדיף בחצי שעה האחרונה להעביר לתנור (ללא המגבת) על 150 מעלות. כשמוכן מניחים את הסיר על מגבת לחה (עוזר לשחרר את התחתית), מעבירים סכין דקה וארוכה בין דפנות הסיר והתבשיל, מניחים מגש גדול מעל הסיר והופכים בזהירות את המגש ביחד עם הסיר, תופחים מעט על הסיר לשחרור התבשיל ומרימים את הסיר. המקלובה אמורה להשאר ולעמוד זקופה על המגש ואפשר לראות את כל השכבות סדנא מצולמת למקלובה
 

Master Stav

New member
איש יקר ....

אחלה מאכל .... מאישהי סיבה אין ביכולתיל פתוח תגובה חדשה בבלוג שלך ..... אז הגבתי למישהי שהגיבה לך .... יקר אירתי כבר ? והכוונה אליך לא למחיר
תודה
 

זאב לבן1

New member
וואוו! אני צריכה לנסות את זה בקרוב

נראה שיקח קצת יותר זמן מהמפרום
כיף שהגיע החורף וממש מתאים לעשות את זה. אגב, במקום מסויים חפשו אותך שאלות על תוכים
 

bigjack

New member
תודה זאבה ../images/Emo9.gif

דוקא זה פחות עבודה מהמפרום
ואני מוכן להדליק מזגן ולאכול את המקלובה גם בקיץ
ואיפה חיפשו אותי בקשר לתוכים? שלחי לי מסר
 

Bavmorda

New member
YYY - זה נראה טוב - אפילו ב 0730 בבוקר ../images/Emo6.gif

שופו על ההשקעה
 

pirge

New member
מדהים מדהים ותודה על הסדנה../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

 

bigjack

New member
תודה פירגוש ../images/Emo24.gif

בטח ראית אותה בעבר אצל הילדודס
 

clcl

New member
צחי,לא יכולה להוציא מילה../images/Emo124.gifרוצה גם!!!!!!!

 

bigjack

New member
תודה חנה ../images/Emo9.gif

את מוזמנת
יש גם מרק רגל עם שעועית וגידים משהו משהו
 

clcl

New member
תודה../images/Emo39.gifתזהר../images/Emo9.gif את מזמין ובסוף אני אבוא../images/Emo8.gif

 

clcl

New member
../images/Emo24.gif אז מתי? ולאן ../images/Emo73.gif?

אני מניחה זה קרוב למקום מגוריי. האם אני טועה?
 
למעלה