מתכון למאפינס וניל בסיסי

עינית

New member
../images/Emo71.gifמתכון למאפינס וניל בסיסי

המתכון הוא לכ-12 מאפינס. אני מעדיפה לאפות בתבנית מלכנית ארוכה, כעוגה. בעיקרון צריך רק לערבב את המרכיבים ולאפות. ואפשר לשלב כל מה שרוצים. אפשר גם להחליף כל מיני מרכיבים בדומים להם ועדיין טעים מאוד. חומרים: 2 כוסות קמח NG 2 כפיות גדושות אבקת אפיה 1 כוס סוכר 25 גר' מרגרינה מומסת 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל 1 כוס חלב לערבב יחדיו קמח, אבקת אפיה וסוכר. להוסיף את הביצים, מרגרינה, תמצית וניל והחלב ולערבב לעיסה חלקה, לא לערבב יותר מדי. זהו. למלא בשקעי מאפינס כ-2/3 מהנפח ולאפות בחום בינוני כ-15 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. אצלי זה קרוב ל-30 דקות בחום בינוני. ועכשיו להחלפות- חלב בחלב סויה, מרגרינה בשמן או בחמאה למי שאין בעיות חלב. (בעוגות עם יותר שמן אפשר חלק ממנו להחליף ברסק תפוחי עץ). שליש כוס מהקמח המרתי בקמח אורז ואגוזים טחונים. חצי מהסוכר החלפתי בסוכלרוז. אני סופרת 8 שקיות כחצי כוס בוכר. בנוסף אפשר להוסיף פירות, פירות יבשים, שוקולד ציפס. היום הוספתי רסק פירות במרכז, כמו בעוגת שיש. בתיאבון!
 
עינית בוקר טוב. אפיתי את המתכון

בתור עוגה כי לא מוצאת את תבנית המאפין. טעימה מאוד וזכתה להצלחה גם בקרב הצליאקי אצלנו. תודה על המתכון.
 
למעלה