נסיכת הנילוס עם ירקות וחומוס בקארי חריף

bigjack

New member
../images/Emo71.gifנסיכת הנילוס עם ירקות וחומוס בקארי חריף

מנת דג נהדרת שהכנתי לדובים במפגש האחרון הכמויות במתכון הן למחבת ענקית ויתאימו לארוחה של 10 זוללים אז אפשר לצמצם כמויות בהתאם. נסיכת הנילוס עם ירקות וחומוס בקארי חריף - bigjack מצרכים: 1 קג' נסיכת הנילוס חתוך לקוביות (אפשר עם כל דג שאוהבים) 3 בצל חתוך לרצועות 3 פלפל בצבעים שונים חתוך לרצועות 3-4 פלפל חריף חתוך לעיגולים 4 עגבניות בשלות חתוכות לחצאי פרוסות 12 שיני שום קצוץ גס 1 לימון פרוס וקצוץ דק עם הקליפה 1-2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים 3-4 בצל ירוק קצוץ רבע כוס שמן זית או קנולה חופן פטרוזיליה קצוצה חופן כוסברה קצוצה 2 כפות גדושות אבקת קארי 1 כף כורכום 1 כף כמון פלפל 4 עונות גרוס צ'ילי יבש גרוס מלח גס אופן ההכנה: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והפלפלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שום, עגבניות, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים, מוסיפים את נתחי הדג ומפזרים מלמעלה תבלינים ולימון קצוץ, מוסיפים גרגרי חומוס ומוסיפים 3-4 כוסות מים רותחים שכמעט ויכסו את הדגים מנערים מעט את המחבת שכל התבלינים יתערבבו בנוזלים, מכסים את המחבת ומבשלים 30 דקות, מפזרים מעל התבשיל בצל ירוק קצוץ ומגישים לשולחן עם המחבת.
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifאורז עם תפוחי אדמה ושמיר

אורז משגע עם טעמים וריחות שהכנתי לחבורת הדובים בשבוע שעבר והוא נחל הצלחה גדולה ;) הכי כיף זה להגיע לתחתית ולגלות את שיכבה השרופה של הבצל ופרוסות תפוחי האדמה....היכונו למלחמה על התחתית :p סליחה מראש על איכות התמונות :p אורז עם תפוחי אדמה ושמיר - bigjack מצרכים: 4 כוסות אורז שטוף ומסונן 4-5 תפוחי אדמה קלופים 2 בצל חתוך לרצועות דקות חצי צרור שמיר קצוץ 2 כפות תבלין שווארמה 1 כף כורכום 6 כפיות מחוקות מלח פלפל שחור חצי כוס שמן קנולה 2 כפות חמאה או מחמאה 6 כוסות מים רותחים אופן ההכנה: שמים את השמן בסיר רחב ומפזרים מעט מהתבלינים על השמן, מפזרים את הבצל בסיר ומעל הבצל מסדרים שכבה של פרוסות תפו'א בעובי 1 ס"מ, מפזרים עוד קצת מהתבלינים וקוביות חמאה מעל תפוחי האדמה, מחממים את הסיר על להבה גבוה כ-10 דקות עד לקבלת ריח מעט שרוף, חותכים את תפוחי האדמה שנשארו לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מערבבים את האורז, השמיר וקוביות תפוחי האדמה ומוסיפים בזהירות לסיר, מפזרים את שאר התבלינים מלמעלה ומוסיפים מים רותחים (
להיזהר כי השמן מבעבע חזק
), מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות על להבה בינונית (רצוי על "מטקה"\ פלטה לגז).
יוצא אורז אחד אחד עם טעמים משגעים והכי חשוב תחתית שרופה ומשגעת כמו באורז פרסי...
 

א פרח

New member
יאמיייייייייייייייייי ../images/Emo3.gif

רק את השמיר אחליף כי הבת לא אוהבת
 

bigjack

New member
תודה אדווה ../images/Emo140.gif

גם כוסברה או פטרוזיליה ילכו עם זה נהדר
 

א פרח

New member
פרט לכך שאת הדג הספציפי הזה

אינני אוהבת - בלשון המעטה, המתכון נראה לי מעולה ושווה לנסות אותו עם דג אחר.
 

smadidi

New member
צחי ניקראה מעולה

מרגישה את הטעים דרך הקריאה תבורך סמדי
 

avi5199

New member
../images/Emo45.gif דג עם כל הדברים הטובים, נראה מעולה !

 
למעלה