קדירת אורז, עוף, בשר וירקות.

bigjack

New member
../images/Emo71.gif קדירת אורז, עוף, בשר וירקות.

אפשר להחליף את הכנפיים בחלקים אחרים של העוף או בעוף שלם, גם את הירקות אפשר להחליף בכל סוג שאוהבים, וכל המרבה הרי זה משובח. מצרכים: 3 כוסות אורז מושרה חצי שעה במים רותחים ומסונן 1 קג` כנפי עוף (או חלק אחר) חצי קג` בשר טחון מעט שומן כבש (לא הכרחי אבל מוסיף המון) 2 בצל חתוך לרצועות 2 גזר חתוך לגפרורים 2 קישוא חתוך לקוביות 1 כוס אפונה קפואה (לא משימורים) 8 שיני שום קצוצות 2 פלפל חריף חתוך לטבעות (לאוהבי החריף) חב` פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מלח פלפל שחור 3 כפות קארי כף כורכום 2 כפות פפריקה מתוקה ההכנה: בסיר עמיד לתנור מזהיבים בשמן זית את הבצל. מוסיפים שום, גזר,פלפל חריף, שומן כבש וקישוא. מערבבים ומוסיפים את הבשר טחון תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה צבע. מוסיפים את העוף והתבלינים ומערבבים כ-5 דקות, מוסיפים את האורז והפטרוזיליה-כוסברה. מערבבים בעדינות וממלאים מים רותחים כ2-3 סמ` מעל האורז. מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות לשעה, מנמיכים ל 120 מעלות לעוד חצי שעה, כדאי רבע שעה אחרונה בתנור עם מכסה פתוח למי שאוהב את זה קרנצ`י. אפשר להוסיף שכבה עליונה של פרוסות תפוחי אדמה בעובי חצי סמ` לפני ההכנסה לתנור.
 

Master Stav

New member
הערה קטנה ברשותך

המתכון מגניב לחלוטין ברשותך אוסיף הערה קטנה ....ואין בהערה בכדי לפגוע באיכות המתכון אלא פשוט קצת שינוי אני לא מוסף מים ....הנוזלים של הירקות ושל העוף מספיקים בהחלט לבישול האורז ... מה שאני עושה אני פשוט מחכה שיצטברו מעט נוזלים ( כלומר האורז בא אחרון אחרי הבשר והכול שאר המרכיבים ) ואז .....מכניס את האורז ....אגב לאחר טיגון קליל במחבת ניפרד.... וכן אני מוסיף תפ"א אחד אוש נים חתוך לפרוסות דקות מעל להכול ( נותן עוד נוזלים ) תודה על אחלה מתכון
 

bigjack

New member
אוהב הערות והארות ../images/Emo9.gif

האורז אצלי לא מבושל בכלל לפני ואני אוהב אותו קצת רך ולכן מוסיף את המים. אפשר לראות בתמונה מקרוב שהאורז בכלל לא דביק או עיסתי כך שהמים לא היו מיותרים. ולגבי התפוחי אדמה אז גם בתמונה רואים שיש אותם למעלה וגם בסוף המתכון ציינתי המלצה לשים אותם
 

pirge

New member
נראה מעולהההההההה אולי זה יביא לי את החורף../images/Emo6.gif

 

bigjack

New member
תודה פירגוש../images/Emo24.gif

ובקשר לעדשים, ממש לא חשבתי על זה.
 
למעלה