קניתי נתח של 1.3 ק"ג אנטריקוט לצלייה

Amir Rimoni

New member
../images/Emo71.gifקניתי נתח של 1.3 ק"ג אנטריקוט לצלייה

נאמר לי ע"י הקצב לצלות אותו בתנור כ 10 דקות על חום גבוה מאד ולאחר מכן 30 דקות על 180 מעלות , כשהגעתי הביתה אשתי היקרה טוענת שיש לעטוף את הנתח בנייר כסף בניגוד להמלצת הקצב שאמר והדגיש לא להשתמש בנייר כסף. בקיצור זקוק להמלצתכם לצלייה נכונה של נתח של 1.3 ק"ג אנטריקוט. תודה מראש
 

אחשל

New member
רוסטביף אנטריקוט ../images/Emo13.gif

לא עוטפים את הבשר בשום דבר. אפשר למרוח אותו בשמן זית, או חמאה, ולתבל בפש"ג ו/או עשבי תיבול. אני מכין בד"כ נתח כזה שלם (2.5-3 ק"ג) על גריל פחמים.
 
הקצב ואחשל צודקים ועוד משהו -

כאשר תוציא את הנתח מהתנור, אל תפרוס אותו מייד אלא תן לו לנוח בחוץ איזה 20 דקות כשמעליו פרוש נייר כסף [לא הדוק] כמו אוהל לשמירה על החום. פעולה זו עוזרת למיצי הבשר להתפזר בנתח בצורה השומרת על עסיסיותו.
 
אה כן, ועוד משהו

צלה על רשת המונחת מעל תבנית [לאיסוף הנוזלים הנפלאים שיכולים לשמש אותך כרוטב] ולא בתוך תבנית, וזאת כדי שהבשר לא יגע בתבנית אלא יהיה עטוף בזרמי חום מכל עבריו. אם הוא מונח בתוך תבנית, הוא עלול להתבשל בתחתיתו ולא להיצלות.
 

Amir Rimoni

New member
ראשית תודה רבה ועוד שאלה

האם ניתן לחמם את הנתח לאחר הצלייה ? אני מתארח בבית דתי שאופן חימום האוכל לערב מתבצע ע"י הכנסת האוכל לתנור כ 20 דקות לפני כניסת החג , בכניסת החג מכבים את התנור , והאוכל נשאר חם חם עד הקידוש כ 30 דקות מכניסת החג , השאלה האם בזמן הזה האנטריקוט עלול להתייבש?
 
תראה - אנטריקוט הוא [לדעתי] הבשר הכי טעים שיש

אבל יש לו בעייה - הוא נוטה להתייבש אם מבשלים/אופים/צולים/מעשנים/מטגנים אותו יותר מדי, וזאת בשונה מחלקים אחרים כגון שריר או קשתית שפשוט אוהבים ריכוך ממושך. מזה אתה יכול להבין שאכן, כן - הנתח עלול להתייבש.
 

אחשל

New member
לא כדאי לחמם שוב. הנה הצעתי...

בצע רק את החלק הראשון של הצליה, ב10 דקות חום גבוה מאוד (לא בטורבו
) אגב, אם יש לך מחבת ברזל כבדה, אפשר לצלות את הבשר עליה, במקום בתנור. אחרי השלב הזה, הוצא את הנתח מהצליה, ועטוף אותו בנייר אלומיניום. עם כניסת החג, הכנס אותו לתנור בבית המארחים. 30-40 דקות בחום נמוך ישלימו את בישול הנתח, בלי לייבש אותו. קח בחשבון שהוא יצא יותר WD מאשר M...
 
למעלה