שרשור בישולי אבות לשישבת

חנול

New member
../images/Emo71.gif שרשור בישולי אבות לשישבת

אצלנו אבא כבר הכין מרק עוף, ממנו הקטנה תקבל טחון את כל הירקות (איזה כיף לה). אמא לוקחת למען עצמה את כל העוף, ואבא נשאר רק עם הרבה נוזל להטביע בו הרבה שקדי מרק.
במגזר אמא- הוכנה גבנית חצילים קלויים עם הרבה שום.. עוד בתכנון:
הקפצת חזה עוף עם משהו. עוד לא ברור מה.
שעועית ירוקה בשום
תוספת נחמדה לאורז
 

מחשבות

New member
בלי קשר לשבת, פטוצ'יני אלפרדו.

המתכון הזה לא בא כלל וכלל עם פטריות. אין קשר לפטריות ולמתכון הקל והמהמם הזה. 2/3 חבילת פטוצ'יני סיר מים גדול מומלח בכף מלח קופסת שמנת מתוקה 38% אגוז מוסקט 30 גרם חמאה מלח אופן ההכנה: מחממים את סיר המים שופכים את השמנת לסיר קטן ומחממים להרתחה. מורידים את גובה האש לקטן ביותר ונותנים קצת להסמיך. בינתיים מבשלים את הפטוצ'יני עד למצב נגיס נעים ולא סמרטוט, מה שמכונה בעדות האיטלקים אל דנטה - על השן. כשרתח ובעבע מספיק מוסיפים לשמנת את החמאה, האגוז הטחון 4-5 פעמים על הפומפיה הדקה ביותר, חצי כפית מלח ופחות. טועמים ומתקנים. הרוטב מחרפן. מסננים את הפטוצ'יני ושלא יעלה על הדעת לשטוף. מחלקים לצלחות ובשלב זה זה קצת נדבק. שופכים מעל רוטב עם כף ולא מציפים. זה מספיק בדיוק למנה כולה. אוכלים ונאנחים באוגזמטרוניות מופלאה.
 

חנול

New member
רעיון לשדרוג?..

אם זה לא מעליב כמובן. אצלנו אחרי שהפסטה מוכנה ומסוננת זורקים פנימה חתיכת חמאה, או פרמג'יאנו רג'אנו. דבר שני, לרוטב הנפלא הזה ניסית פעם להוסיף חתיכות קטנות של בייקון (סטייל קרבונרה, אבל בלי הביצה..)? יוצא נפלא. אצלנו במעדניה ניתן לקנות קצוות של מעושנים, אם מכניסים את זה במקום ביקון זה אפילו טוב יותר.
 

מחשבות

New member
לא מעליב. אבל אני טהרן ואם משדרגים

זה כבר בעל שם אחר. בכל מקרה, אפשר בהחלט להוסיף מעטית (בצלית) חתוכה קטן. בהחלט נעים. אם מישהו ממש מתעקש לשם מעל פרמזן מגורד, יבורך.
 

מחשבות

New member
מהמילה טהור.

הערות למתכון: חובה שזה יהיה איטריות פטוצ'יני ולא ספגטי או בוקטיני. לא להרתיח את החמאה אחרי שנוספה לשמנת. היא מתפרקת.
 
היום, הילדון עזר לי להכין

(ומאוד נהנה) טארט פירות חורפי. בנוסף, מוכן כבר מאמש מרק כתומים, אשר הוגש היום עם לחם קלוי ומעט פיצוחים. והיום, בארוחת הערב, כיכבה מנת פסטה עם רוטב עגבניות ובצל בבישול איטי. ארנון
 

חנול

New member
אני אשמח למתכון של הטראט

אם יש לך סבלנות, או אולי כבר בקובץ, אני אשמח מאד לקבלו. אם יש תמונה של מעשה ידיך להתפאר..בכלל טוב.
 
המתכון נמצא ברשת...

הנה ממש כאן. אני מוכרח להודות שלי לא יצא יפה כמו בתמונות שלהם... בנוסף, הרוטב (פטיסייר) לא הצליח לי, והמרתי אותו ברוטב פודינג רגיל (מקציפים יחדיו: חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל 80 גר'; 50 גר' אבקת סוכר; 3/4 כוס חלב; מיכל שמנת מתוקה; 3 ביצים). ארנון
 
לולי ואבא מכינים עכשיו ממש

שניצלים וצ'יפס (מכינים לבד, לא מטגנים מוכנים וקפואים מהסוג שלא יכנס אלינו לעולם הביתה) . אדוארד עוזר להם (ככה לפחות זה נשמע מכאן) ואני- כאן.
 

מחשבות

New member
ויש עוד שני ענייניפ פשוטים ובריאים:

הר אורז ירקות: כוס אורז פלפל צהוב/כתום/ירוק גדול עגבניה גדולה 4 שיני שום יפות חצי בצל בינוני שלוש כפות שמן זית כפית מלח מועשר יוד (בקופסא ירוקה כחולה בכל סופר) כפית פפריקה אדומה חצי כפית כורכום (לא חובה, כדאי). כוס וחצי מים ההכנה: קוצצים דק את הבצל והשום ומאדים בשמן עד הזהבה קלה. קוצצים דק יחסית את העגבניות והפלפל ומכניסים לשמן עם השאר. מוסיפים את האורז, המים והתיבול, מרתיחים ואז על אש קטנה (או בעזרת מקטין להבה ועל אש קטנה) כעשרים דקות ועוד עשר דקות על הגז הכבוי. מתאים כארוחה בפני עצמה לשלושה מבוגרים רעבים או חמישה ילדים בעייתיים באוכל. שוקולד עם אגוזי מלך וברזיל חופן גדול של אגוזי ברזיל חופן גדול אגוזי מלך 4 שוקולד מריר (ורק מריר בשם הבריאות, אני אבוא לבדוק) מעט קוקוס (לא חובה, אבל אסור לזרות סוכריות צבעוניות בשם הבריאות) מנז'טים קטנים (בקופסא אחת יש 125 כאלה) ההכנה: יוצרים בן-מרי, שזה סיר בתוך סיר עם מים רותחים. אסור להמיס שוקולד במיקרו משום שזה הורס אותו בריאותית! מרתיחים מים בסיר קטן ובתוכו שקוע פינג'אן לא קטן במיוחד עם כל השוקולדים להמסה. לוקח כמה דקות ולא להתייאש. רצוי לקחת כפית עם ידית ארוכה ולערבב. מניחים את כל המנז'טים על מגש גדול ככל האפשר, 36 במספר. לפני כן שוברים את האגוזים בתוך שתי שקיות ניילון עם מערוך. לדפוק עם כל הלב במחשבה שמכים מישהו וכך נעלם כל הכעס. לעבודה: כשהשוקולד נמס נעזרים בילד לא קטן ולא נודניק. שופכים כפית שוקולד למנז'ט וכך מנז'ט אחר מנז'ט. הילד הלא נודניק צריך לשים חצי כפית מהאגוזים המוכים והחבולים שהועברו לקערת פלסטיק קטנה. אתם עוברים אחר כך עם שוקולד מעל לאגוזים והלא נודניק שופך מעל קצת קוקוס. כך עד כל 36 המנז'טים. מצננים עם אדן החלון כמו הנר של ההוא. שמים בפלסטיק שכבה מעל שכבה ובודקים על יום שהילדים אוכלים מזה ולא שום חטיף אחר. בריא!
 
שיגעת אותי... עוגת בננות, שוקולד עם

אגוזים, פסטות - אתה עושה בישולים אצל אחרים גם? מבטיחה שיהיה סושי.
 

מחשבות

New member
אורז. עושה רושם כאילו אני עושה את

כל אלה כל יום. זה לא נכון, אבל את מה שאני אוהב לעשות שכללתי לכמויות הנכונות והטעם הנכון.
 
כנראה שהתחלתי מאוחר מדי עם חינוך

לתזונה מגוונת. עם אדוארד עוד יש לי סיכוי כי הוא אוכל הכל אבל היא...צרות רבות יש לנו . יום אחד הכנתי ספגטי בולונז לפי בקשתה וכשהיגשתי היא אמרה- אבל תורידי לי את הבולונז....
 

מחשבות

New member
אני נתקל בבעיות גיוון רבות. כמעט

שום פרי ובהחלט שום ירק לא נכנס לפה של נועה ושירה. רוני עוד איכשהו אוכלת משהו מגוון.
 
פירות וירקות זו לא בעיה, אצלינו

הבעיה היא בשר בעיקר. לא שהיא תטעם מרצונה החופשי קינואה או טחינה.....
 
למעלה