../images/Emo71.gifroast pork - סינטה לבן במרינדה צלוי בתנור
roast pork - סינטה לבן במרינדה צלוי בתנור - bigjack מצרכים: נתח סינטה לבן במשקל של כ-1 קג` עם שכבת שומן דקה למרינדה: 4-5 כפות שמן זית 1 כף שום כתוש חצי כוס רוטב טריאקי או רוטב סויה 3-4 כפות רוטב מייפל 1 כף רוטב צ`ילי חריף (או מתוק למי שלא אוהב חריף) 1 כף פלפל 4 עונות או שחור גרוס 1 כפית קורנפלור מלח אופן ההכנה: מערבבים את הקורנפלור עם הטריאקי ומוסיפים את שאר מצרכי המרינדה, מניחים את הבשר בתוך המרינדה והופכים מספר פעמים לציפוי הנתח, מכסים את הכלי עם הבשר ומכניסים למקרר לכמה שעות ואפילו ללילה, מומלץ להפוך את הנתח כל כמה שעות. מחממים מעט שמן במחבת שטוחה ומניחים את הנתח עם הצד של השומן למטה, צולים כ-4-5 דקות עד להשחמה טובה ואז הופכים לצד השני לעוד 2-3 דקות, חותכים חריצים כל 2 סמ` בצד של השומן בעומק שיגיע עד לבשר (לצליה יותר טובה של השומן), מעבירים לתנור על רשת שמתחתיה יש תבנית עם נייר אפייה לספיגת הנוזלים שמטפטפים, צולים 15 דקות על 200 מעלות בחום עליון תחתון ללא טורבו עם הצד של השומן למעלה, מברישים טוב את הנתח משני הצדדים במרינדה שנשארה והופכים לצד השני, צולים עוד 15 דקות על 160 מעלות ומוציאים את הנתח לקרש חיתוך, נותנים לבשר ל"נוח" 10 דקות ואז פורסים לפרוסות דקות ומגישים. הנתח שלי יצא בדרגת עשייה medium - medium well במידה והפרוסות לא מספיק עשויות אפשר לצלות עוד חצי דקה לכל צד במחבת.
roast pork - סינטה לבן במרינדה צלוי בתנור - bigjack מצרכים: נתח סינטה לבן במשקל של כ-1 קג` עם שכבת שומן דקה למרינדה: 4-5 כפות שמן זית 1 כף שום כתוש חצי כוס רוטב טריאקי או רוטב סויה 3-4 כפות רוטב מייפל 1 כף רוטב צ`ילי חריף (או מתוק למי שלא אוהב חריף) 1 כף פלפל 4 עונות או שחור גרוס 1 כפית קורנפלור מלח אופן ההכנה: מערבבים את הקורנפלור עם הטריאקי ומוסיפים את שאר מצרכי המרינדה, מניחים את הבשר בתוך המרינדה והופכים מספר פעמים לציפוי הנתח, מכסים את הכלי עם הבשר ומכניסים למקרר לכמה שעות ואפילו ללילה, מומלץ להפוך את הנתח כל כמה שעות. מחממים מעט שמן במחבת שטוחה ומניחים את הנתח עם הצד של השומן למטה, צולים כ-4-5 דקות עד להשחמה טובה ואז הופכים לצד השני לעוד 2-3 דקות, חותכים חריצים כל 2 סמ` בצד של השומן בעומק שיגיע עד לבשר (לצליה יותר טובה של השומן), מעבירים לתנור על רשת שמתחתיה יש תבנית עם נייר אפייה לספיגת הנוזלים שמטפטפים, צולים 15 דקות על 200 מעלות בחום עליון תחתון ללא טורבו עם הצד של השומן למעלה, מברישים טוב את הנתח משני הצדדים במרינדה שנשארה והופכים לצד השני, צולים עוד 15 דקות על 160 מעלות ומוציאים את הנתח לקרש חיתוך, נותנים לבשר ל"נוח" 10 דקות ואז פורסים לפרוסות דקות ומגישים. הנתח שלי יצא בדרגת עשייה medium - medium well במידה והפרוסות לא מספיק עשויות אפשר לצלות עוד חצי דקה לכל צד במחבת.