שאלת בירה

Tender Thunder

New member
../images/Emo72.gif שאלת בירה ../images/Emo72.gif

מקווה שכאן זה המקום, במקום לאתר את נציגי כל חברות הבירה במדינה ולשאול אותן אחת אחת. גיגלתי קצת את הנושא, וגיליתי שלפחות ב"גינס" יש תהליך של סינון באמצעות עצמות של בע"ח מסויימים, משהו כזה, אני חושבת שהגעתי להסבר/קישור דרך דיון שהתנהל בפורום הזה או באחד הפורומים השכנים, ואני לא מצליחה למצוא אותו כרגע שוב. מישהו יודע (בוודאות?) אילו בירות לא מכילות ולא עברו שום תהליך שקשור בבע"ח? במיוחד ארצה לדעת על "טובורג", בשתי הרשימות שמצאתי (באנגלית) היא לא הופיעה לא כ"ידידותית" ולא כ"לא ידידותית". ובאשר ל"גולדסטאר" ו"מכבי" (בירות ישראליות), אני מאמינה שבעקבות דיני כשרות לא מעורבים תהליכים ומרכיבים מטרידים במתכון? אשמח לתשובה מהירה, מעייף לשמוע שאפילו בתחום הזה צריך לברר את הנושא.. שבוע טוב.

d a p h n a

New member
הנה קישור שיועיל במשהו:

האתר הזה: http://www.barnivore.com/ מכיל רשימה של משקאות אלכוהוליים (בירות, יין וכו') ונותן מידע על מידת הידידותיות לטבעונים שלהם, כלומר האם הם מכילים מרכיבים כלשהם מן החי והאם הם עושים שימוש במוצרים מן החי בתהליך הייצור.

Tender Thunder

New member
זה האתר שדיברתי עליו, תודה, אבל:

טובורג לא מופיעה שם, וחוץ מקרלסברג (קנדי, יש כאן כזה בכלל?
ו-וודקה אבסולוט גם ידידותית) לא ממש מצאתי משהו אחר שראיתי באזור.. כך שזה לא מועיל לי יותר מידי

d a p h n a

New member
טובורג לא מופיעה שם

מאחר והיא כמעט ולא משווקת באמריקה הצפונית, וממילא היא מיוצרת על ידי חברת קרלסברג. אבל כן מופיעות שם די הרבה בירות שנפוצות בארץ. מבט מהיר העלה: אמסטל - ידידותית לטבעונים בקס - ידידותית לטבעונים קורונה - ידידותית לטבעונים גרולש - ידידותית לטבעונים גינס - כפי שאמרת ככל הנראה לא ידידותית לטבעונים היינקן - ידידותית לטבעונים פילזנר - ידידותית לטבעונים לגבי חברות שלא מופיעות ברשימה, ההמלצה שלי היא לפנות ישירות אל היצרן ולברר.

d a p h n a

New member
וידיעה משמחת עבורך

הכנסתי לגוגל את מילות החיפוש "tuborg vegan friendly" ועלו כמה אתרים בריטיים שמאשרים שטובורג הנה ידידותית לטבעונים.

בירה, יין ופנטה

יכול להיות שהגעת לנושא דרך השרשור הזה? http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=301&MessageId=121998729 זה על יינות טבעוניים ולא טבעוניים. הכוונה היא לא ברכיבים, אלא בשיטות ייצור - שימוש בחלבוני ביצה בעת סינון היין. לגבי בירה - יש בירות שברכיבים שלהן יש חומרים המופקים מדגים (הכי נפוץ) או מחיות אחרות. בגדול החלוקה היא כזו: בירות איריות (גינס, מרפי וכד') - לא טבעוני. כל היתר (קרלסברג, טובורג, גולדסטאר וכד') - טבעוניות. באופן דומה גם פנטה הצהירו שהם לא טבעונים, כי יש בהם רכיבים מדגים. קוקה קולה לעומת זאת טבעונית, למרות השמועה שרצה עליהם פעם. עוד באלכוהול - יש סוגי טקילה שמכינים עם שימוש בתולעים, והתולעת גם נמצאת בבקבוק בעת המזיגה וניתן לראות אותה. בהרבה ברים יש גם טקילה "עם התולעת" וגם בלי. הנפוצות והזולות יותר הן בלי תולעת, אבל תמיד כדאי לבדוק. *לגבי הכשרות שהזכרת, שאולי בגלל זה נמנעים מלערב שיטות מהחי במוצרים בארץ - זה לא רלוונטי למקרים האלו. גם עניין היין עם הביצה וגם עניין הבירה זה קשור לדגים, אין לכשרות קשר לזה.

Tender Thunder

New member
למען האמת, ראיתי כמה הודעות "ספאם" בנושא

בפורום שהנושא כלל לא קשור אליו, וזה הטריד אותי אז החלטתי לבדוק. ייתכן מצב שבו בירה/משקה אחר הם צמחוניים אך לא טבעוניים?

כן, גם תלוי איך מסתכלים על זה...

למשל כל הקטע עם היין - אז מה שגורם ליינות מסוימים להיות לא טבעוניים זה שבתהליך הסינון וההצללה של היין משתמשים בחלבון ביצה. אז לצמחונים, שאוכלים ביצים גם ככה, אני לא יודעת אם זה יפריע. אבל אני מניחה שזה מאוד אינדיווידואלי, מאוד נתון לפרשנות של כל אחד עם עצמו. רוב המקרים האחרים אבל של בירה ופנטה מדובר בחומרים מדגים שנמצאים בתוך המשקה עצמו.

d a p h n a

New member
מן הסתם יש משקאות

שהם צמחוניים אך לא טבעוניים: כל המשקאות האלכוהולים שמכילים מוצרי חלב, כמו bailey's ושאר הליקרים מבוססי הקרם.

למעלה