אוטוטו מגיעה תחרות המאמרים הגדולה

chayahd99

New member
../images/Emo73.gif אוטוטו מגיעה תחרות המאמרים הגדולה

כפי שרובכם בוודאי יודעים הפורום הזה קם על מנת להשלים את החוסר במקורות מידע בעברית ברשת האינטרנט בנושא עבודת טלאים. מאמרים מהווים חלק נכבד ממקורות המידע הרצויים אך בכדי להקים מאגר מאמרים איכותי בנושא, כולנו נדרשים לסייע. אני קוראת לכל אחד ואחת בפורום לתת יד לבניית מאגר מאמרים, לטובתנו, לטובת כל הוותיקים ולטובת כל החדשים בתחום. כדי שיהיה לנו קצת יותר מוטיבציה, נעשה את זה במסגרת תחרות. את הכללים לתחרות אני אפרסם בימים הקרובים אך עוד לפני זה התחלתי להכין רשימת קטגוריות למאמרים. להלן רשימה חלקית של כל מה שקפץ לי לראש:
גימור (binding)
ריפוד (batting)
כלים ועזרים
סגנון חופשי (Crazy quilting)
השתתפות בתערוכות בחו"ל
בדים: המלצות, זיהוי סוגים, יתרונות/חסרונות, הנחיות
Foundation Piecing
אופנת טלאים
טכניקות בכל נושא
רשימת מושגים אשמח אם תוכלו להוסיף עוד קטגוריות וכותרות של נושאים בעבודת טלאים
מראש, לכולנו, על שיתוף הפעולה

ayala26

New member
../images/Emo45.gifמצויין

אם כי אני מתקשה קצת במושגים בעברית. אפילו לחלקים במכונת התפירה אני לא יודעת איך קוראים בעברית
מוסיפה נושאים שעולים לי כעת:
Landscape Quilting - יצירת תמונות נוף.
תיפורים (שימוש בשבלונות, רקמה חופשית)
אפליקציות

מה דעתך /כם

על הנושאים הבאים *אפליקציות -טכניקות ,הנחיות, *תיפורים *מוצרים המתאימים לעבודת טלאים -למתחילים (ולא רק שמיכות) תיקים, ראנרים, תמונות, כריות ועוד *הדרכה מפורטת של מוצר מלווה בתמונות כעין סדנא וירטואלית *קישורים לאתרים בעולם ..... ועוד רעיונות - יבורכו חביבה

chayahd99

New member
../images/Emo66.gif תתפרעו

תנו למחשבות לרוץ לכל הכיוונים ותנסו לחשוב על עוד כותרות בנושא עבודת טלאים. אל תפסלו שום נושא על הסף. כמה שיותר - יותר טוב. בקרוב ממש אפרסם את כללי התחרות, אך לפני זה, עוד בקשה אחרונה לנושאים לפני שמתחילים. כמובן, שתמיד אפשר אח"כ להוסיף עוד, ובכ"ז...

זאת אינה שיטת אלכסונים.

הדוגמה הנ"ל, הנקראת באנגלית: New York Beauty נעשית בשיטת ה: paper piecing , כלומר, תפירה על גבי דוגמה מנייר.

chayahd99

New member
../images/Emo3.gif בלבלתם אותי כהוגן

קליידסקופ, ויטראז' ואלכסונים זו אותה טכניקה או שמדובר בדברים שונים? אשמח אם מישהי תעשה סדר בעניין.

justmom

New member
|למען הסדר הטוב../images/Emo150.gif../images/Emo88.gif

קליידוסקופ הן שמיכות בסיגנון של פולה נדלסטרן, שמשתמשת בחיתוכים שונים של אותו בד בכל מיני זוויות ליצירת דגמים שונים, כמו שבקלייידוסקופ כל סיבוב של המכשיר יוצר צירופים שונים של אותן פיסות זכוכית, ודגמים שונים שנראים דרך המראות. ויטראז' - stained glass applique - אלו שמיכות שמחקות את האפקת של חלונות הזגוגית הצבעוניים מקתדרלות מימי הביניים (כמו בשארטר, או בסיינט שאפל בפאריס) - לשם כך מחברים את פיסות הבד הצבעויות לקבלת תמונה, ואת התפרים בין הפיסות מכסים באפליקציה של סרט אלכסון, לרוב שחור (חיקוי של רצועות העופרת שמשמשות לחבר את פיסות הזכוכית הצבעוניות לתמונה שלמה). אלכסונים - יכול להיות שזה תרגום של ה-bias שמשמש לכיסוי התפרים בשמיכות בסיגנון הזה.

chayahd99

New member
ומה זה...

תודה רבה על ההסבר והקישורים. וגם אלו הוזכרו לעיל:
גלגלי ניו יורק
New York Beauty יש הסבר מה כל אחד

לגבי הויטראז', מדובר בשילוב של

אפליקציות עם סרט אלכסון. בהתחלה קובעים מה ה"תמונה" ומכינים אפליקציות בהתאם. במקום לתפור סביב האפליקציה תוחמים אותה בסרט אלכסון בצבע מנוגד (כמו בויטראז' מזכוכית) כשהתפירה של סרט האלכסון נעשית על ידי מחט כפולה. גלגלי ניו יורק הוא התרגום הישראלי והחופשי של שם הדוגמה באנגלית New York Wheels . זאת דוגמה המורכבת ממשולשים רבים והשיטה היא לתפור אותם על גבי דוגמת נייר paper piecing . כניסה לגוגל בכל אחד מהמושגים האלה תוביל לעשרות רבות של דוגמאות שימחישו טוב יותר מכל הסבר שלי במה המדובר.

justmom

New member
New York Beauty

היא דוגמה מהמאה ה-19, שנעשתה מאוד פופולרית כשקרן סטון עיבדה אותה ל-paper piecing ופירסמה אותה בדוגמה מסחרית. לגבי New York Wheels - מצטערת, אני לא מכירה דוגמה כזו. אולי Wagon Wheels? וויטראז הוא לא בהכרח אפליקציה. לריבועים פיגורטיביים אכן משתמשים באפליקציה, אבל יש גם שמיכות שעשויות מריבועים גיאומטריים בטכניקת foundatuin paper piecing, שאחרי התפירה מכסים את התפרים באלכסון ליצירת המראה של ויטראז'. כאן יש מבחר ספרים על ויטראז'.

למעלה