חניות ותחבורה ביפה נוף

../images/Emo73.gifחניות ותחבורה ביפה נוף../images/Emo112.gif

עדכון: אתמול התקיים סיור עם מהנדס תחבורה ומתכנן כבישים - רוברט קרוק - בהשתתפותי ובהשתתפות אילון מרומי. לאחר הסיור בשטח בחנו תכניות אלטרנטיביות הן לשלב הנוכחי והן לשלב ב' - המשך הבניה. רוברט לקח את התכניות לעיון. כשיהיה מה לחדש - אעשה זאת. שבת שלום!

ninagil

New member
רחוב הולנדי

מה קרה עם ההמלצה של מירומי להפוך את הרחוב להולדי אשר חולק לדיירי הרחוב? לגבי שלב ב- האם הבדיקה מבשרת על התקדמות בהרחבת היישוב?

הכל נבחן.

בין כל האפשרויות נמצאת גם האפשרות להפיכת הרחוב לרחוב משולב (המכונה: "הולנדי"). להזכירכם, אפשרות זו היא ככל הנראה היקרה ביותר וכדי לממשה נצטרך למצוא מקור כספי. לגבי שלב ב', - כל התקדמות ממשית תדווח מעל גבי הפורום. לעת עתה עוד לא אושרה התב"ע.

מימון כספי

תחילה אומר שאני שמחה ומודה על ההתקדמות בבעיה המאוד בוערת ברחוב השקט. לפי מיטב הבנתי אם נעשתה טעות תיכנונית , ואנחנו נמצאים מתחת לתקן הקיים לחניה פר יחידה, ומשהוא אישר את זה , אז זו צריכה להיות הכתובת למקור הכספי. תודה שוב על הטיפול. איילת

Ashner

New member
טעות תכנונית ודיירים מתחשבים

אין ספק שמדובר בטעות תכנונית,אולם חלק מדיירי הרחוב החמירו את הבעייה כאשר החליטו לבנות חומה או גדר בכניסה לחנייתם ולזרוע דשא במקום המיועד לחניית רכבם. דיירים אלו שסגרו את חנייתם הפרטית ובמקום לחנות בה מעדיפים לחנות בחניות הציבוריות המיועדות לשכניהם הם חלק מהבעייה. החלק השני של הבעייה הוא שלא אוכפים את החוק בישוב לגבי שינוי יעוד או שינוי חזות של מבנה. רחוב הולנדי, לטעמי לא יפתור את הבעייה, אלא רק יחמיר אותה. במקביל לחיפוש פתרון יצירתי צריך לפנות באופן חוקי למגדרי החניות ולדרוש מהם תשלום קנסות בגין עבירה על החוק או בגין חנייה במקומות לא להם.

גידור החניות גם הוא נבחן

במידה וכך יומלץ אכן תאכוף המועצה על הדיירים שסגרו את החניות לפותחן עד כדי החזרה לקדמות על פי ההיתרים שניתנו בשעתו. בינתיים אני מציע לדיירים אלו שיפתחו בכוחות עצמם את החסימות וישיבו את המצב למקורו גם מתוך התחשבות בשכנים, בשכונה ובחוק.

חשוב להעמיד דברים על דיוקם

היחידות שסגרו הם כ 4 יח' מתוך כ 80 יח' שגרים באותו רחוב. אני מסכימה שצריך לפנות למגדרי החניות אך זו הבעיה השולית ביותר. תיקח בחשבון גם שמי שגידר חונה מול הכניסה לחניה שלו לשעבר ובעצם מנצל את המקום הזה על הכביש, שלא היה מנוצל , אם חניתו הפרטית היתה בשימוש בפועל , כך שיוצא שסגירת החניה אינה משנה את כמות החניות ברחוב. ושלא ישתמע שאני מגנה על אותם "סוגרי חניות" . אבל לא יתכן שכל פעם שהבעיה עולה משתמשים באותם "סוגרי חניות" להנציח את המצב. לסיכומו של עניין הבעיה מאוד בוערת וצריך למצוא פתרון לכלל דיירי הרחוב לפני שחושבים על שלבים באים בישובנו. תודה איילת

למעלה