כדאי לקרוא בבלוגיה - 4/9/07

• פותח הנושא sexi6
  • פורסם בתאריך

sexi6

New member
לונדון לא מחכה לכם? שלושה דברים חשובים למבקר

לונדון לא מחכה לכם? שלושה דברים חשובים למבקר המתחיל בלונדון. מדריך מקוצר. כניסה חובה! ומשהו על כוכב נולד ומרינה מקסימיליאן בלומין

גאמי

New member
מחווה לציבור הדיסלקטים הכותבים../images/Emo79.gif

להיות דיסלקט גאה

mishmushim

New member
../images/Emo41.gifחייבת לשאול אותך בצלאל יקר ../images/Emo35.gif

למה כששמים רשומה במומלצים מעוותים לה את הכותרת? אני יושבת דקות ארוכות (טוב- שניות ארוכות) וחושבת על כותרת מתאימה ואז כשהרשומה מומלצת היא רשומה תחת כותרת שאתם המצאתם. מדוע? למה? האר את עיני בבקשה. ותודה מראש כמובן!

אפשר?

בתור מישהי שעבדה בעבר כעורכת תוכן בפורטל אינטרנט (לא תפוז), אני מרשה לעצמי לענות לך. כמובן, התשובה אינה בשמו של בצלאל.
לעורך יש הרבה מאד שיקולים שהוא צריך לקחת בחשבון כשהוא בוחר כותרת. הוא רוצה שהכותרת תהיה "סקסית", מזמינה, ברורה מספיק, קשורה מספיק לנושא של הפוסט, וגם אסור לשכוח שהעורך, בניגוד אליך, הרבה יותר מוגבל באורך של הכותרת שמופיעה בעמוד הבלוגיה או בעמוד הראשי. בקיצור, מגוון השיקולים האלה משפיע על הכותרת שתופיע בסופו של דבר. ודרך אגב, לדעתי זה אפילו קצת מעליב שקראת לזה "לעוות". נכון, לפעמים הכותרת של העורך נראית לך פחות טובה מהכותרת המקורית, ולפעמים היא באמת פחות טובה. אבל מכאן ועד לקרוא לזה עיוות - המרחק גדול. -ס'

mishmushim

New member
קודם כל תודה!

במילה "לעוות" התכוונתי ל"לשנות" לאו דווקא בצורה שלילית.(גם כשבחורה שמנה בטוחה שהיא כוסית על והולכת עם חולצות בטן אפשר להגיד עליה שהיא "מעוותת את המציאות" למרות שהיא חושבת טוב יותר על עצמה ולא רע יותר) בכל מקרה- מה שאני חשבתי הוא ככה - כשאני בוחרת כותרת לרשומה מסוימת זה מה שאני רוצה שתיהיה מטרת הרשומה. כשמחברים לרשומה כותרת אחרת יש פעמים רבות שזה יוצא לדעתי צורם מידי/משעמם מידי/לא כל כך קשור לרשומה. לדוגמא - ברשומה האחרונה שלי השתמשתי בכותרת "דברים שכמעט רק נשים עושות" יש ברשומה הזו הרבה דברים כאלה. הכותרת שנבחרה בהמלצה היא "לנקות תריסים? רק הנשים עושות את זה". מי שיקרא את הכותרת הזו יכול להבין שהרשומה כולה עוסקת בניקוי תריסים שזה, איך לומר בעדינות, לא ממש מענין. איזו כותרת מבין השניים נראית לך יותר מעניינת? מבחינת כמות המילים הרי את רואה שאין כאן הבדל. לכן - ענין אותי לדעת מה השיקולים של בצלאל (או העורך שבחר את הרשומה) בהחלפת הכותרת ולמה בכלל יש צורך להחליף כותרת?

ע ל ו מ ה

New member
נראה לי שעניין הוא לא תמיד הקריטריון

אני יכולה להעיד על עצמי, שאף אחת מהכותרות הללו לא היתה ממש מושכת לי את העין כמשהו מעניין (ללא כל כוונת עלבון, פשוט כשיש לי לבחור המון נושאים וזמן לקרוא רק מעט, אני אישית לא בוחרת ברשימות "דברים ש..."). אבל אני בהחלט יכולה להניח שמשפט פרובוקטיבי כמו "רק נשים מנקות תריסים" היה יכול להיות עבורי טריגר מכעיס שהיה גורם לי להיכנס לרשומה ולו כדי "להראות לכותב מה זה" (אם כי אם להודות על האמת אני כבר "גדולה" מדי מכדי ליפול גם לפרובוקציות כאלה...) הכותרת שנבחרה ע"י העורך היא בהחלט פרובוקטיבית, ולכן יש לה בהחלט סיכוי רב יותר למשוך קוראים - וזו מטרת העורך.

האם להיות בך מאוהב?

היי, אני רוצה להמליץ על הפוסט האחרון שלי, כי הוא עוסק בדילמה אוניברסלית שמשותפת להרבה מאד אנשים: מה עושים כשאוהבים, אבל לא מאוהבים. וחוצמזה, גם אם הוא לא יגיע למומלצים, אני אשמח לדעת מה אנשים חושבים על הסוגיה הזאת. היא מטרידה הרבה מאד חברים שלי בזמן האחרון. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1075917 ערב נפלא, -ס'

Galadriel 3000

New member
ציוני בגרויות

יש לי פוסט חדש, ואני מניחה שזה מידע מעניין כי מזמן לא כתבתי. (יש לינק בחתימה שלי)

למעלה