מלכת המדבר יוצאת לדרך

shandy

New member
זהו החלטתי

בשנה הבאה גם אני הולכת להתחרות, מישהי מצטרפת?

siv30

New member
להתחרות? במי ובמה לא הבנתי בכלל

הכל שם תמונות של נשים שמסווגות לפי צוותים דרך אגב ממה שכן יש שם אני מסיקה שאם אני אצטרך להתחרות זה אומר שאני אצטרך להצטרף לצוות כזה...דבר שהוא בעייתי ברמה האישית כי אני וצוותים איך לאמר, זה לא זיווג טוב.

beky1

New member
../images/Emo91.gifמדובר במסע אתגרי של ג'יפים

הכוללים צוותים של נשים בלבד. כמו המסע של איסוזו צ'אלנג , רק עם נשים . בשביל להתקבל צריך לעבור מיונים הכוללים מבחנים פיזיים ואינטיליגנציה בסיסית ומעלה.... נ.ב. ההרשמה עולה כסף ורק מי שעוברת את המבחנים מצוותת לקבוצת נשים המקבלת ג'יפ למסע אתגרי בחבל ארץ בעולם... המסע הראשון היה בארץ בנגב וניצחה בו צוות שבראשה עמדה אישה המרותקת לכיסא גלגלים ... אבל איזה רוח יש לה של 10 גברים בריאים.

shandy

New member
תודה על ההסבר הממצה

אבל שכחת להוסיף שצריך לדעת לנהוג בגיפ, ולאלו החושבות שזוהי נהיגה כמו באוטו רגיל, אז זה לא, יש כללי נהיגה בשטח, שצריך לדעת אותם, צריך להכיר את הרכב שלך, לדעת מה הוא מסוגל ומה לא, היכן החסרונות שלו, ואיך מתגברים על זה, ואיך משתמשים ביתרונות שלו, בדיוק כמו עם האופי שלנו תזכירי לי בבקשה כשתהיה ההרשמה הבאה

beky1

New member
../images/Emo24.gifאין בעד מה

אני לשירותכן תמיד.... אנסה לברר פרטים נוספים

beky1

New member
להלן קישור משופר

ובו תוספת מידע כולל המיונים וטיפים ממלכות משנים קודמות... זה כדאי

shandy

New member
על גיפים ופמיניזם

באחד מטיולי הגיפים, כאשר אני יורקת דם במכשולים , שוחחתי עם אשה שישבה בגיפ אחר, גדול, ליד בעלה הנהג, הציגה עצמה כשיכת לאחת משדולות הנשים.........אז חיכיתי בסקרנות אין קץ לראות איך היא משתדלת בפמיניזם שלה הפתרון הגיע בזמן ארוחת הבוקר, כאשר אנחנו בשדה בשטח חולי, הגב' הוציאה מפיות, ערכה שולחן, עם צלחות וכלים טועמים, הכינה אוכל לבעלה וכרכרה סביבו כל הזמן. ממש דמות ומופת לאשה הקטנה לתמיהתי, אמרה שבעלה לא מותר על גינוני הטקס גם אם זה בשדה אכן פמיניזם ראוי לשמו.

beky1

New member
לכל אחד יש את הפרשנות שלו

לפמיניזם , דבר אשר מעלה את השאלה הבאה: מהו פמיניזם בעיני כל אחת מאיתנו?

ואפרופו פמיניזם ומכוניות..

החלפתי גלגל מפונצ'ר הבוקר. ואני מוכרחה לומר שזה די מעצבן להתפנצ'ר בגשם. שכן חביב במיוחד עזר לי.. לא שהייתי חייבת עזרה - אבל כשמישהו מתנדב לעזור בכזה מרץ - האם תדחי אותה ברגל גסה?!
אז קיבלתי את עזרתו בכיף והנחתי לו לבצע את העבודה, תוך מחשבה על כך שבעצם במידה רבה הוא מעניק לי פינוק.. ובכן, תוך כדי כך שהוא עוזר לי, אני קולטת שהוא משוכנע שאני לא מסוגלת לעשות את זה בעצמי... הוא אומר לי: את יודעת, בשגריר יש סעיף שמאפשר לאישה (ורק לאישה) להזמין איש שלהם להחלפת גלגל כחלק מביטוח הגרירה. האמת - נדהמתי. א. האם זה נכון? ב. ואם כן - נראה לכן שסעיף כזה הוגן?! ; לא נראה לכן שיש פה סוג של דעה קדומה?!

shandy

New member
רוצה יותר מהחלפת גלגל

למה רק להחליף גלגל, אני רוצה גם שינקה את האוטו, יעשה לו פוליש ווקס, יוריד בוץ מהגלגלים, יעשה קניות , יבשל וינקה את הבית תראי, קשה לי לראות אשה בחודש השמיני מחליפה גלגל, או עם תינוק על הידיים, או עם חצאית מיני למשל. ומה עם הציפורניים הבנויות, את רוצה שישברו? בזמנו נעמת עשתה קורסי אחזקה לרכב, לא יודעת אם היא עושה זאת היום, אבל נשים רבות לא יודעות להחליף גלגל, ולתחזק אוטו ובעיני זו מחווה יפה, מה עוד שאת לא מחויבת להשתמש בו. הבחירה היא שלך. דרך אגב אין לי מושג אם השירות הזה אכן ניתן , אבל אהבתי את הרעיון, לא נלחמת נגד דברים שעושים לי טוב בחיים

Rivendell

New member
אכן, דווקא רעיון נחמד.

גם אני לעולם לא אגיד לא כשמציעים למלא לי אוויר בגלגלים, להחליף לי גלגל (אין לי שמץ של מושג איך עושים את זה, שלא יהיה ספק) או כל דבר אחר שלא ממש בא לי לעשות. באותה מידה, אגב, גם לא הייתי אומרת לא אם היו מציעים לנקות לי את הבית או לעשות לי סידורים או כביסה. אצלי זה לא עניין של נשיות (אין לי ציפורניים, אני לא בהריון ואני לא לובשת חצאיות מיני על בסיס יומיומי
), אלא של דברים שאני יודעת או לא יודעת, אוהבת או לא אוהבת לעשות. כמו שאמרה שאנדי - למה להגיד "לא" לשירות חביב?

../images/Emo45.gif

לא עניין של נשיות אלא של דברים שאדם יודע או לא יודע לעשות, אוהב או לא אוהב לעשות.

מוותרת על פינוקים אבל לא על

דברים משמעותיים. שיוויון בשכר למשל - יותר חשוב בעיניי מ'פינוק' שעשוי לזרות חול בעיניים. הייתי מעדיפה כללים בחברה שלא יהיו על בסיס של "לעשות טובות" - שיהיו על בסיס של התייחסות אנושית. לו ההטבה הזו הייתה מוגדרת לנשים בהיריון - לא הייתה לי בעיה עם זה. לו ההטבה הזו הייתה מוגדרת לנהגים שברכבם יש ילדים/ תינוק בלי קשר למגדר - שוב הייתי מקבלת את הרעיון באהבה. לא אוהבת לקבל טובות בשל האנטומיה שלי - אבל גם לא להיות מופלה לרעה בגללה. וכאמור - לא נלחמתי נגד העזרה שהוצעה לי, אפילו קיבלתי אותה בכיף, אבל - התקוממתי נגד הסיבה שבגללה הוצעה לי העזרה. הייתי רוצה לראות את העזרה הזו כאדם אל אדם - ושוב - לא בגלל האנטומיה שלי!

siv30

New member
כן יש להם שירות כזה

השתמשתי בו יותר מפעם אחת והוא אכן נועד בעיקר לנשים. ואני דווקא בעד, מבחינתי זה לא פסול להשתמש בשירותים שנועדו לאוכלוסיות יעודיות. אני אתן דוגמא: אם אני נכה עם כיסא גלגלים אני אתפלא אם יתנו לי שירותים של מעלית מיוחדת לנכים? לא. אני אראה בזה שירות בעל ערך ואשתמש בו בחוכמה במקום לנסות לעלות במדרון או במעלית שאינה מותאמת. על אותו המשקל, דווקא שירותים לאוכלוסיות יעודיות הם שירותים חכמים שמאפשרים לאוכלוסיה הנזקקת לנתב את המאמצים שלה למקומות חשובים יותר. אדם בר דעת עושה שימוש במשאבים שעומדים לרשותו מבלי להרגיש יסורי מצפון על כך ומבלי לחשוב שעושים לו טובה או להפך שחושבים שהוא מסכן.

לא הבנתי

ממש לא הבנתי כיצד את משווה בין המגדר (במקרה שלנו אישה) ושרותי החלפת גלגל לבין נכה עם כסא גלגלים ומעלית לנכים. משום מה ההקבלה לא מתיישבת אצלי. שמא תסבירי לי מדוע לאישה - מעצם היותה מהמין הנקבי יש יתר מגבלות בהחלפת גלגל מאשר לגבר? סתם ככה, לידיעה בלבד - - כבר יצא לי בחיי לעזור לגברים נבוכים שלא ידעו מה לעשות במקרה של פנצ'ר או אפילו.. היתקעות בחולות. אז מה? אני לא אישה? - דווקא יש לי 4 קבלות... בעיני היכולת הזו בכלל לא תלויית מגדר.

siv30

New member
אני משווה בין צרכים של אוכלוסיות

יעודיות והיכולת לנצל את השירותים והטכנולוגיה לטובת העניין. לאישה יש מגבלות כמו שלגבר יש מגבלות שנובעות מעצם המבנה הפיזי, השיכלי והריגשי השונה. התכחשות לא תשנה את המצב הזה: כמו שנכה לא יכול להתחיל ללכת או לצמח לו יד כך גם אישה לא יכולה לשנות את המבנה הפזיולוגי שלה. ישנם יוצאי דופן ואני לא הולכת כאן על השוליים. ישנם נכים שלדוגמא יכולים ללכת לפרק זמן קצר כך גם יש נשים שיכולות להחליף גלגל (לצורך העניין). אבל גם נכים וגם אוכלוסיות יעודיות אחרות יכולות להתגבר על המוגבלויות שלהם ע"י הטכנולוגיה. אז מבחינתי השלמה עם חסכים דווקא יכולה להפיק כיווני מחשבה חיוביים. ובמאמר מוסגר אני חייבת לציין שבוודאי שאני יכולה להחליף גלגל, זה יקח לי יום שלם, עצבים, מאמצים וכאבי גב. אז למה שאני בכלל ארצה? אם אני יכולה להזמין שגריר בעלות של שיחת טלפון אחת, אני חוסכת את כל המאמץ המיותר הזה. גם אם תגידי לי שהחלפת הגלגל היא עניין של פרסטיז'ה אני אגיד לך שבאותה הצורה שאני לא צריכה להוכיח לאף אחד שאני קלדנית מעולה ויש לי שירותי קלדנות, אני לא צריכה להוכיח לאף אחד שאני מחליפת גלגלים מעולה. ואם תגידי לי שזה עניין של המין הנשי והרצון שלו להוכיח שהוא שווה, אני ארים גבה ואשאל, שווה למי ולמה...

../images/Emo6.gif

מגבלות פיזיות - כן - אם מדובר בגלגל של משאית. לא אם מדובר בגלגל של פרייבט שמשקלו פחות מילד על הידיים.. אין לי שום כוונות להחליף גלגל על מנת להוכיח שאני שווה. אני תוהה על כך, מכיוון שיש דברים שנשים יכולות לעשות ולא מוכנות ואחר כך מתייחסים אליהן כאל נכות וכאל חסרות יכולת וקובעים מראש את שכרן כנמוך יותר בהשוואה לגבר שיושב על אותה משבצת. אין פה שום עניין של פרסטיז'ה. לא ארים משא כבד שמא תצנח לי הרחם, אבל לא אמתין לשגריר עד שיואילו בטובם להגיע כשאני בהחלט יכולה - בלי שום בעיה - ללכלך קצת את הידיים ולבצע עבודה שאינה קשה יותר מהזזת הכורסא ושטיפת הרצפה... בדיוק כפי שאני מצפה מגבר שלא ימתין עד שאישתו תגיע כדי שתכין לו משהו. יש לו, "תודה לאל" גם ידיים וגם רגליים והוא יכול לחמם לעצמו, לקחת לעצמו את התחתונים שלו מהמארון כשהוא הולך להתקלח וכיוצ"ב... (הדוגמאות האחרונות מובאות מחיי הוריי..
)

siv30

New member
אוף יקירה, לא תשכנעי אותי

שלהחליף גלגל זה הכיף של החיים
עבורי רק שגריר ואם בעלי לא רוצה לחמם לו ארוחת ערב יש לו 2 אופציות : לקנות אחת מוכנה או לגווע ברעב...

למעלה