../images/Emo74.gif../images/Emo32.gif ממולא בזיגוג דבש
החומרים: עוף שלם מפורק מעצמות(אפשר גם לא מפורק מעצמות) חבילה קרוטונים פטריות שמפיניון טריות בצל שום תבלינים: ענף רוזמרין,פלפל שחור,מלח,שמן זית,אבקת מרק עוף(עדיף בשרי) בערך כוס יין לבן איכותי חרדל דיז'ון דבד ורוטב סויה. ההכנה: שוטפים את העוף היטב אחרי ההכשרה במחבת גדולה מטגנים את הבצל, השום וכשאלה זהובים מוסיפים את פיטריות השמפיניון, מוסיפים את כוס היין וממשיכים להקפיץ עד שהיין מצתמצם והרוטב "מתקרמל". מוסיפים את הקרוטונים לתערובת בתוספת הפלפל השחור ואבקת מרק העוף. ממלאים את העוף המפורק בתערובת, וקושרים אותו לסגירה(ניתן גם עם קיסמי עץ) את העוף עצמו מתבלים בחרדל הדיז'ון ובדבש לפי הטעם(אני שמה כחצי כוס דבש) מושחים את הכל בנוסף לשמן הזית ורוטב הסוייה. מקשטים בענף רוזמרין ואופים כחצי שעה בציפוי נייר כסף ולאחר מכן מורידים את נייר הכסף, ואת הרוטב שנוצר בתחתית התבנית "מרטיבים" את העוף מדי פעם עד שהעוף זהוב ומוכן לאכילה. מוציאים מהתנור ונותנים לעוף "לנוח" כ-10 דקות מצופה בנייר הכסף (הפעולה הזו תורמת לעסיסיות העוף) עד שאוכלים. רעיון: להוסיף מסביב לעוף תפוחי עץ-פשוט מדהים ברוטב שנוצר מהעוף...ותוספת שאף אחד לא ציפה לה... ~ב ת י א ב ו ן ! ! !~