ולקראת ראש השנה -

למוןדבש

New member
../images/Emo74.gifולקראת ראש השנה -

שרשרו לכאן מתכונים שבין המרכיבים שלהם נמצא - דבש! מתוקים, עוגות, בשרים, עופות מה שהכי מוצלח שלכם! יאמי....!
 

למוןדבש

New member
חלות בדבש

מרכיבים: 1 ק"ג קמח (אנחנו משתמשים במלא 70% של ניצן הדובדבן) 3 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית) 3-4 כפות גדושות דבש - תלוי במתיקות אותה רוצים 1/3 כוס שמן כ- 2.5 כוסות מים פושרים (להתחיל ב-2 כוסות ואם צריך להוסיף, אבל לא יותר מידי!) - מערבבים הכל יחד במערבל ל- 5 דק' כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים כף מלח. יוצקים על הבצק מעט שמן וטופחים עליו, מניחים להתפחה מכוסה במגבת עד שהנפח מוכפל, נותנים לבצק בוקס להוצאת האוויר ומתפיחים שוב. קולעים את החלות - בר"ה נוהגים לאכול חלות עגולות! ומברישים בתמצית של תה מרוכזת עם מעט דבש, מפזרים סומסום ואופים בחום של 180 מעלות לכ- 30-40 דק' עד שמוכן! בתאבון!
 
../images/Emo74.gif../images/Emo32.gif ממולא בזיגוג דבש

החומרים: עוף שלם מפורק מעצמות(אפשר גם לא מפורק מעצמות) חבילה קרוטונים פטריות שמפיניון טריות בצל שום תבלינים: ענף רוזמרין,פלפל שחור,מלח,שמן זית,אבקת מרק עוף(עדיף בשרי) בערך כוס יין לבן איכותי חרדל דיז'ון דבד ורוטב סויה. ההכנה: שוטפים את העוף היטב אחרי ההכשרה במחבת גדולה מטגנים את הבצל, השום וכשאלה זהובים מוסיפים את פיטריות השמפיניון, מוסיפים את כוס היין וממשיכים להקפיץ עד שהיין מצתמצם והרוטב "מתקרמל". מוסיפים את הקרוטונים לתערובת בתוספת הפלפל השחור ואבקת מרק העוף. ממלאים את העוף המפורק בתערובת, וקושרים אותו לסגירה(ניתן גם עם קיסמי עץ) את העוף עצמו מתבלים בחרדל הדיז'ון ובדבש לפי הטעם(אני שמה כחצי כוס דבש) מושחים את הכל בנוסף לשמן הזית ורוטב הסוייה. מקשטים בענף רוזמרין ואופים כחצי שעה בציפוי נייר כסף ולאחר מכן מורידים את נייר הכסף, ואת הרוטב שנוצר בתחתית התבנית "מרטיבים" את העוף מדי פעם עד שהעוף זהוב ומוכן לאכילה. מוציאים מהתנור ונותנים לעוף "לנוח" כ-10 דקות מצופה בנייר הכסף (הפעולה הזו תורמת לעסיסיות העוף) עד שאוכלים. רעיון: להוסיף מסביב לעוף תפוחי עץ-פשוט מדהים ברוטב שנוצר מהעוף...ותוספת שאף אחד לא ציפה לה... ~ב ת י א ב ו ן ! ! !~
 

יפית מן

New member
ערב טוב לכולכם../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif../images/Emo75.gif

היום עשיתי עם הנכדים שלי את המתכון שלך לחלות עם שינוי קל הוספתי גם חצי חבילה מרגרינה ללא שומן טרנס,מתכון מנצח כל ילד עשה לעצמו צורה שהוא רצה ותעמתי גם כן ויצא 10 תודה על המתכון ציון:10..על דעת הנכדים שעד עכשיו הם אוכלים (הם עשו צורת לחמניה אבל לכבוד שבת אפשר לקלוע צמות והרי חלה נהדרת לכל דבר וענין..באשר להודעת השרשור,גם אני מצטרפת לקודמי וישנה בקשה ממשהי,גם למתכוני דיאטה,מקובל גם עלי ורצוי מי היום לא מחפש מה שפחות מתכונים עתירי,שומן ישר כח על הרעיון ,לימון דבש תזכי למצוות,נשמח לתפריט לחג לכמות של אורחים כל טוב בטוב הנראה והנגלה..
 

יוכי68

New member
עוגיות חלבה ופצפוצי אורז

פצפוצי אורז וחלבה / מתכון שקיבלתי מחברה/יוכי בסיר - על להבה בינונית: חצי חב' מרגרינה/חמאה 100 גר' חצי כוס סוכר 2 כפות דבש 100 גר' חלבה לערבב עד להמסת המרגרינה - להוסיף כף גדושה נס קפה ולערבב. להסיר מהאש. להוסיף אגוזים/בוטנים גרוסים ושומשום עפ"י טעמכם – להוסיף: 5 כוסות גדושות של פצפוצי אורז לערבב הכל היטב ולשטח את התערובת בשני מגשים - להשתדל באופן אחיד. להכניס למקפיא למס' דקות , להוציא ולחתוך. לשמור במקרר - פשוט וטעים מאוד..
 

יוכי68

New member
חטיף שוקולד וחמאת בוטנים

חטיף שוקולד וחמאת בוטנים – מתכון מחברה של אחותי/יוכי 250 גר' שוקולד מריר 3 כפות חמאת בוטנים 4 כפות דבש * להכניס הכל למיקרוגל עד להמסה לבדוק לאחר דקה בערך – הזהרו לא לשרוף! להוסיף במהירות לתערובת הנ"ל תוך ערבוב: 4 כוסות פצפוצי אורז 2 כוסות בוטנים טחונים לצקת את התערובת הדחוסה על נייר אפייה – לשים מעל נייר נוסך ולרדד לשכבה דקה. להכניס למקפיא לכמה דקות להתקשות. להמיס במיקרוגל : 350 גר' שוקולד לבן + 2 כפות חמאת בוטנים. למרוח על התערובת במהירות לפני שהשוקולד מתקשה לקשט במעט שוקולד מריר או כל קישוט אחר. חטיף שמזכיר משהו כמו קליק – טעים טעים!!!!!!!!
 
עוף בדבש

עוף קליל ומהיר, תמיד יוצא מוצלח. מכינים בקערה את הרוטב: שליש כוס דבש שליש כוס רוטב סויה או רוטב טריאקי (עם הטריאקי הרבה יותר מוצלח) שליש כוס קטשופ מוסיפים שום כתוש, פפריקה ומערבבים מורחים כרעיים בתבלין גריל עוף ומסדרים בתבנית שופכים מעל את הרוטב, אפשר להוסיף כמה שיני שום נוספות וניתן להוסיף טבעות בטטה ובצל (לכבוד החג ניתן להוסיף חתיכות תפוחים, צימוקים, משמשים וכו'.) אופים בתנור (מכוסה עד שהעוף מוכן ולאחר מכן השחמה ללא כיסוי) יוצא מתוק, יפה וטעים!
 

למוןדבש

New member
עוגת הדבש המסורתית שלנו

עוגה אורירית וקלילה וטעמה נפלא! מצרכים: 5 ביצים מופרדות 1 כפית ציפורן טחונה 3 כפות גדושות דבש 1/2 כפית קנמון 2 כוסות קמח 1 כפית א. סודה לשתיה 3/4 כוס קפה (2 כפיות נס קפה + מים) 1 1/4 כוסות סוכר 1/2 כוס שמן 50 גרם אגוזים אופן ההכנה: מקציפים חלמונים עם שמן וחלק מהסוכר. מוסיפים דבש ותבלינים, קמח וסודה לשתיה מוסיפים לסירוגין עם הקפה. מקציפים חלבונים עם שאר הסוכר ומקפלים לתערובת הראשונה. מכניסים אגוזים עטופים במעט קמח - אפשר לוותר למי שלא אוהב בתאבון! אופים בתבנית גבוהה של טורט כשעה בחום בינוני (170 מעלות)
 
למעלה