רציתי לאחל לכולם

gils33

New member
../images/Emo74.gifרציתי לאחל לכולם../images/Emo75.gif

גמר חתימה טובה וצום קל ומועיל למי שצם. שיתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה ושנחתם לחיים טובים בכל המשתמע מכך.

יפה אמרת

כל אחד בדרך שלו. לפעמים כוונה מכל הלב, גדולה יותר מהמעשה עצמו. צום קל וחתימה טובה לכולם !

schlomitsmile

Member
מנהל
ואם כבר אמרתי, אז אני גם שואלת ../images/Emo13.gif מה המשמעות של יום הכיפורים עבורכם? בשבילי יש לו שלוש פנים (כמו כל דבר בצה"ל ../images/Emo8.gif): השקט. אני מנסה לנשום אותו עמוק. מנסה באמת להטהר ולהתחדש. לא צמה, אבל גם לא מכינה ארוחות. אני מדליקה נר-נשמה לבני משפחתי שאין להם יאר-צייט (יום פטירתם לא ידוע) כי נרצחו בשואה. אני אפילו לא יודעת מה מספרם. בעיקר אני חושבת על סבא שלי. עולה בי זכר המלחמה ההיא מלפני 37 שנים... http://www.youtube.com/watch?v=65v067bXfW0

hag70

New member
האמת? כלום.

משום כיוןן. בטח לא מהצד הדתי/יהודי. יש אמנם את מלחמת יום הכיפורים, אבל כיוון שאני לא "מקושר" אליה באופן אישי אז היא מבחינתי עוד מלחמה. בהקשר הזה יום הזיכרון הרבה יותרמדבר אלי.

AlonPe

New member
אז בדיעבד: גמר חתימה טובה!

קודם כל, עניין טכני קטן, ש-לי קצת מציק
הצטברו פה איזה שלושה שירשורים שקשורים ליומכיפור, כולל זה שאני פתחתי, אז סתם ככה, שיהיה סדר בעיניים - היה נחמד, גילי, אם היית משרשר אותם לשירשור הראשי שלך.
היו לי, ויש לי, ומן הסתם גם עוד יהיו לי, הרבה "דיונים", קודם כל ביני לבין עצמי, וביני לבין האפרוחים, ובין עוד כלמני חברים, על המשמעות של היום הזה. הייתי אומר על עצמי, שאני יהודי, חילוני, מאמין... (כמובן שלא אני המצאתי ת'חיה הזו) בעבר, היו לי יותר התחבטויות בקשר ליום הזה, ומה לעשות איתו. עכשיו, יותר ויותר, משנה לשנה, אני שלם עם היום הזה. חלקו מוקדש ל-"חשבון נפש", נטול רגשות אשם! מה שהיה - היה. מה ש-"טעון שיפור" - נבדק. לא רק ביום הזה, אבל היום הזה הוא הזדמנות טובה, כמו שפסח הוא הזדמנות טובה לנקות איפה שלא מנקים בד"כ. אבל גם מתוך ידיעה שאני לא "מלאך", וגם לא מתיימר להיות ("יותר צדיק מהאפיפיור") יש גם דברים שאני יודע שהם... "לא בסדר", אבל עכשיו, ברגע זה, בשנה הזו, אין לי יכולת, או אפילו 'סתם' אין חשק, אין כוח לשפר ולתקן. אולי, בלי נדר, בשנה הבאה. החג הזה, בעצם זו מהותם של החגים בכלל, מוקדש למשפחה. והתחושה הכי חזקה, כשיוצאים מבית הכנסת וצועדים הביתה (לחמותי) וכולם מברכים את כולם, והמזמורים עדיין מהדהדים באזניים, והילדים שתופסים סיבובים אחרונים על הכבישים הריקים, והקפה הראשון עם העוגה, והריחות של הסעודה, והקרשים של הסוכה שנחים בחצר...

איפה כפתור ה- LIKE ???

באמת אהבתי את מה שכתבת, כל מילה נכונה מבחינתי. אני קורא וחושב לעצמי: "היי, זה ככה בדיוק אצלי".

AlonPe

New member
מתבייש לשאול... ../images/Emo9.gif ...

מה זה ה-"LIKE" הזה שכולם מדברים עליו?!

תרגיש בנוח, תופעה מהפייסבוק

למשל אם חבר בפייסבוק פרסם תמונה שמצאה חן בעיניך, או סתם כתב משפט-חכמה שגרם לך לחייך, אז כאן יש לך כמה אופציות: 1. ללחוץ על כפתור "אהבתי" , שנקרא LIKE בגרסה האנגלית (ומכאן התופעה המדוברת). או 2 ללחוץ על "הגב" ואז לרשום בקצרה מה דעתך על הפרסום. או 3. אחרי שלחצת "אהבתי" אתה תמיד יכול לשנות את דעתך וללחוץ "לא אהבתי". מקווה שעזרתי...

למעלה