תחרות מתכונים לראש השנה

bigjack

New member
../images/Emo74.gifתחרות מתכונים לראש השנה../images/Emo74.gif

לרגל השנה החדשה, אנחנו מכריזים בזאת, על תחרות מתכונים גדולה. זה הזמן לפשפש במחברת המתכונים הישנה, לשאול את סבתא על המתכון הסודי שלה, ולהביאם לפורומים. החל מה 6-9/07 ועד 15/9/07 בשעה 24:00 אתם מוזמנים לשלוח מתכונים לחג. התחרות ממשיכה לרוץ במהלך ראש השנה, כדי לאפשר לגולשים שמבשלים ומארחים ממילא, לצלם ולהעלות מתכונים גם אחרי ערב החג. מיד לאחר החג תתבצע ההצבעה. כולם מוזמנים להשתתף והנה הקישור להודעה בערוץ האוכל
 
געפילטפיש -הדגים שלי לחג

געפילטפיש - הדגים שלי לחג 32 מנות אישיות חומרים להכנת הדגים: קערה גדולה 2 סירים רחבים עם תחתית עבה ומכסה 2 ק"ג דגי קרפיון טריים עם ראשים ,עור נקי, דג מפולט. (רצוי דגים לא גדולים) 3 גזרים מחולקים יחד ל-32 פרוסות דקות כמו פרח 2 בצלים גדולים פרוסים לקוביות 4 כפיות מלח 2 כפיות פלפל לבן גרוס או שחור 6 כפיות סוכר כוס קמח מצה גס 4 ביצים חסה מסולסלת אחרת לציר הדגים: 1 גזר 1 בצל גדול פרוס לפרוסות עגולות דקות 2 כפיות מלח 2 כפיות פלפל לבן 3 כפיות סוכר עצמות הדג, ראשי הדג והעור. אופן ההכנה: את הפילה של הדגים מקפיאים. את חלב הנקי של הדגים אם יש, מקפיאים בנפרד. (לא להשתמש בביצי הדג בבישול אלא לאיקרה או אחר). הכנת הציר: מכניסים לסיר אחד פרוסות בצל אחד, גזר, מלח, פלפל לבן, סוכר, עצמות הקרפיון + הראשים והעורות של הדגים. מכסים במים, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם כ-3 שעות. טועמים באמצע לשיפור הטעם. מסננים את הנוזל, מורידים את שארית בשר הדג מהעצמות ומוסיפים לעיסת הדג. הכנת הדגים: מחלקים את הציר לשני סירים מכניסים לכל סיר את מחצית פרוסות הבצל והגזר. מוציאים את הפילטים ששמרנו מהפריזר. תוחנים במטחנת בשר ידנית. ( אפשר במעבד מזון אבל בזהירות כדי לא לקבל דייסה). באמצע טחינת הדג טוחנים את הבצל. מוסיפים לקערה עם הדג הטחון את המלח, פלפל לבן גרוס, סוכר, קמח מצה סוכר ביצים. מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת עיסה לא נוזלית. יוצרים את קציצות הדג. אם צריך מרטיבים את הידיים בציר הדג. את הדגים מכניסים אל הציר בשני הסירים, (קומה אחת). מבשלים על אש נמוכה כ-שעתיים. לשים לב שהציר לא יעלם. אם חסר נוזל, להוסיף מים חמים, מומלץ לטעום חתיכת דג כדי לשפר טעמים. מגישים על חסה מסולסלת, מקשטים בשושנת סלק ומניפת אפרסקים שבשלנו כ -ליפתן או מקופסא לעצלנים. המנה המוכנה את שושנת הסלק מכינים מראש. סלק מבושל היטב, עם סכין חדה מאוד קולפים את הסלק כמו תפוח. בעדינות רבה כי נשבר בקלות. השושנה נוצרת מאליה. אפשר להוסיף חזרת בצד המנה. בתאבון. המתכון גם בבלוג שלי
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifגפילטעפיש שלי

גפילטפיש BIGJACK מצרכים: 2 דג קרפיון טחון (להשאיר את האידרות והראשים) 2 ביצים 1 שקית קניידלאך של תלמה 1 בצל מגורר בפומפיה 1 תפוח אדמה מגורר בפומפיה 1 גזר מגורר בפומפיה מלח 1 כפית סוכר פלפל לבן טחון צרור עשבי תיבול:פטרוזליה שמיר וגבעולי סלרי 1 בצל חצוי 1 שורש סלרי חתוך לפרוסות 4 גזר קלוף 1 כף שמן ההכנה: מאדים בסיר רחב בצל, שורש סלרי וגזר 5 דקות מוסיפים מים, צרור עשבי תיבול מלח, חצי כפית סוכר ופלפל, מרתיחים ומבשלים כשעה על אש קטנה. סוחטים את הירקות המגורדים, מוסיפים לדג הטחון, מוסיפים אבקת קניידלאך, ביצים, מלח, חצי כפית סוכר ופלפל. מערבבים היטב ואם העיסה רכה מידי מוסיפים מעט קמח מצה, יוצרים קציצות בידים רטובות ומוסיפים בזהירות לסיר, את ראשי הדג ממלאים בתערובת הקציצות בחלק החתוך שלהם (אם יש "חלב דג" או ביצי דג מניחים אותם בתוך הראש ומעליהם סוגרים עם תערובת הקציצות, מוסיפים את הראשים לסיר, מכסים ומבשלים שעה וחצי על אש בינונית. מסדרים את הקציצות על מגש, פורסים את הגזרים, מניחים פרוסת גזר על כל קציצה. אפשר לאכול קר או חם. ממולץ להגיש עם חזרת לבנה או אדומה.
 

פוקסי99

New member
גפילטע פיש שלי

יש כאן סדנה לדג ממולא כפי שהכין אבי בסגנון יהדות פולין היופי הוא שהדג לאחר הבישול משוחזר ומוגש שלם השילוב של הדג הטחון עם בשר דג מבושל בכל פרוסה הוא נהדר גם טעים וגם יפה ויש גם סדנה לרגל קרושה אז חג שמח לכולם פוקסי
 

פוקסי99

New member
המתכון לגפילטע פיש

לדג הממולא 1/2 1 ק"ג קרפיון 1/3 כוס סוכר 3 ביצים קשות 3 ביצים טריות 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 4 בצלים 3 כפות פרורי לחם לציר: 7 כוסות מים 2 בצלים 1/3 כוס סוכר 1/2 1 כפייות מלח 1 כפית פלפל שחור 5 גזרים פרוסים לעיגולים מבקשים בחנות הדגים לנקות רק את הדג חיצונית ולא לפתוח, שמים את הדגים על קרש החיתוך ובתחילה מורידים את הראש, עם כף מוצאים את הקרביים של הדג מכיוון הראש לאחר שמרוקנים את הדג חותכים לפרוסות בעובי של כ3 ס"מ עם סכין חדה מוצאים את הבשר מכל פרוסת דג ומשאירים את העור עם בשר בעובי 1/2 ס"מ את הבשר אשר הוצאנו מהפרוסות טוחנים פעמיים במטחנת הבשר ופעם שלישיתטוחנים תוך הוספת שאר המרכיבים. פורסים את עור הדג ודוחסים פנימה את התערובת ותוך לחיצת הפרוסה הממולאת בעדינות צרים שוב את צורת הדג לאחר שכל הפרוסות ממולאות מכינים את הציר שמים אתת כל הרכיבים כולל ראשי הדג ועצמות האידרה, נותנים לרתוח מורידים את הלהבה לבינונית נמוכה מסדרים את פרוסות הדג בסיר ומבשלים כשעתיים בגמר הבישול נותנים לסיר להתקרר מעט, ואז מוצאים את פרוסות הדג "ומשחזרים את צורתו בצלחת מאורכת כאשר שמים בתחילה את הראש לאחרין את הפרוסות הממולאות ובסוף את הזנב ומעל פרוסות גזר ובצל, ובזמן ההגשה הציר אשר נקרש בינתיים מוגש בצלחת נפרדת כל טוב ותודה פוקסי ========================================== נשלח על ידי: עורכת אוכל
 

bigjack

New member
../images/Emo74.gifמוס דבש וגרגרי רימון

מקציפים שמנת מתוקה וכשהקצפת יציבה מוסיפים דבש ומקציפים עד לאיחוד הדבש בקצפת. מפזרים מעט גרגרי רימון בתחתית כלי ההגשה מזלפים עד חצי הגובה קצפת מפזרים שוב גרגרי רימון מזלפים קצפת עד לקצה הכלי מכניסים למקרר ובתחילת הארוחה מעבירים למקפיא אפשר לעטר בפלחי תפוח וזילוף דבש
 

sjarjar

New member
לא אכפת לי מה המתכון הזוכה

זו המנה הזוכה שלי. תמצית החג. אימצתי (אפילו שיש באמתחתי משהו דומה).
 

pirge

New member
צלי עוף בתפוח../images/Emo75.gif מקורמל בדבש../images/Emo74.gif

צלי עוף בתפוחים יבשים -חגיגי ביותרו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 11:38 | 22/03/07 עוף הפוך--- בתפוחי עץ מיובשים בצלים וסילאן העוף מבושל ועסיסי-----(לא אפוי) ממש לפני שהאורחים באים לקרמל אותו בתבנית מתאימה להגשה --10 דקות בתנור. לחגיגי וצבעוני יותר-----------ניתן לשלב קופסה של שימורי שזיפי שגיב עם 3-4 כפות מהנוזלים – או 10 שזיפים שחורים מגולענים שלמים. מקור: פירגה. 8 -10 חלקי עוף 6 בצלים חתוכים לרבעים 4 כפות שמן 2 גזרים חתוכים לקוביות (לא לקלף) חופן צימוקים כהים 2\1 כוס שקדים חצויים שקית של תפוחי עץ יבשים (לפחות 250 גרם) 3 כפות דבש/סילאן 4\1 כוס יין אדום מתוק כפית קינמון כף מרק עוף מלח ופלפל שחור לטעם כף קטשופ וכף פפריקה מתוקה שמים את הבצלים והגזר בסיר ומטגנים בשמן עד הזהבה.להבה גדולה וכל הזמן לערבב מוסיפים את הסילאן הקינמון ומערבבים. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות תוך הפיכתו לכל הצדדים. מוציאים את העוף לצלחת. מסדרים את פלחי התפוחים בתחתית הסיר...על הבצל והגזר מחזירים ומניחים עליהם את העוף המטוגן. מוסיפים רבע כוס יין אדום מתוק של קידוש. ואת יתר המרכיבים מוסיפים כוס מים רותחים וכף מרק עוף. מרתיחים. מנמיכים להבה נמוכה ומבשלים כשעה שעה ורבע----- מכוסה. טועמים ומשפרים טעם. בהגשה, מחממים --מנערים היטב את הסיר ----והופכים לקערת הגשה לצבע מקורמל,,,,,,,להכניס את כל התבשיל לתבנית הגשה יפה ולהשחים ממש לפני האוכל ל-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180. העוף יוצא בצבע מדהים ולא חובה להכניס לתנור תהנו
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif מקפיץ לטובת מי שלא ראה

קפיץ קפוץ................
 
למעלה