אה גוט יאר

• פותח הנושא fanti
  • פורסם בתאריך

fanti

New member
../images/Emo75.gif אה גוט יאר ../images/Emo74.gif../images/Emo24.gif

פאר מיין אלע נאייע פריינד, איך וינצ´ אייך אלע אה גוטע און אה זיסע יאר זאל ידער איינער געיין איך די ועג וואס האר האט זיך איסגעקליבן, מיט הצלוחה. live and let live. דוס איז די וועג צו לעבן. the only fant :)

../images/Emo140.gifשנה טובה../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif

ליידישיסט, למתנדב, ולכל חברי הפורום.

5ערן

New member
אַ גוט געבענטש יאָר ../images/Emo104.gif

אני GRINBERG וכותב מקפה-אינטרנט. אני מברך את כל חברי הפורום שנה טובה, אני מקוה שלא איחרתי את המועד, בעצם עכשיו זה לפני נעילה (לא?) ומאחל לכולכם שנה טובה בריאה ושמחה וכו´ אַ געזונטע געבענטשטע לוסטיגע ליכטיגע דערוואַרימדיקע פריילאַכע שיינע א.א.וו (און אזוי וויַיטער) יאָר פאַר אַלע חברי הפורום. זיַיט געזונט און שטאַרק און אַ גמר חתימה טובה, כתיבה וחתימה טובה, מאַכט אַ לעבן און שעפט נחת...

fanti

New member
ס´זעט אויס אז דער בוחר איז פרעיילעך

עפשער האט ער געכאפט עפעס אה שנֲעפס´ל פאר יונטנעף. האב אה גוט יאר גרינברג

רבי נחמן וועט דיר שוין ראַטעווען../images/Emo8.gif

ס´איז דאָך נאָך אין מיטן יום-טובֿ... דו שעמסט זיך נישט צו מחלל זײַן אַזוי דעם יום-טובֿ ? דערצייל עפּעס פֿון אומאַן, וואָס טוט זיך מיט די שיקצעס אין שטעטל ?.... ווי אַזוי שרײַבסטו בכלל ייִדיש ? וווּ האָסטו געפֿונען אַזאַ צוגעפּאַסטער קאָמפּיוטער ? האַק אַ לעבן, דאָס איז דער עיקר. אַ גוט יאָר

מתנדב

New member
איך האב גאר נישט גוויסט אז

גריברג און אומאן? און חוץ פון דעם יידישיסט, ווי אזוי דו האסט גשרעבען און יו"ט? אפילו אז היינט דו ביסט נישט קיין חרדישע, אבל דו ביסט א ייד.
אפשר אויך יום כיפור העט מען צו שפערן דעם פורום?

וויבאַלד דו האָסט געפֿרעגט...

וועל איך דיר ענטפֿערן, גיב אַ קוק אַרײַן דאָ וועסטו אפֿשר פֿאַרשטיין.

fanti

New member
כמי שמשקיפה מהצד עושה רושם שאתם

בבעיה רצינית .. אלו שבפנים מתים לצאת החוצה ואלו שבחוץ שוברים את הראש אולי מטעמי מצפון או רגשות אשם לגבי זהותם ואף תפקידם בעולם הזה .. חברל´אך, החיים קצרים עשו כראות עיניכם ואל תתנו דין וחשבון לאיש .. כי אתם חייבים להיות שלמים עם עצמכם בלבד . לי כחילונית כואב לראות מה עובר בחור חרדי שרוצה לצאת לדרך אחרת החל מניתוק ממשפחתו, וכלה בבדידות שממנה הוא כנראה סובל עד שהוא מוצא לו תחליפי משפחה וחברים חדשים ... כך , לפחות זה נראה מהצד של מי שנולד חילוני, חי כחילוני ושלם עם היותו חילוני.

בקצרה, כי זה לא דיון לפורום זה

קשה להיות יוצא בשאלה אבל פי כמה יותר קשה להיות חרדי שלא מאמין בתורה. אני מקווה שהבהרתי בקצרה הרבה דברים בבת אחת
. את מוזמנת לבוא לפורום שעוסק בנושא ונשמח לדבר איתך.

fanti

New member
אם אביע את דיעותי בחופשיות הרי ,

שלא ישאר חרדי אחד לרפואה .. ואני לא נגד הדת

למעלה